Reisverslag Bridgereis Vierhouten 5-9 februari 2016

____________________________________________  Naar de reisomschrijving

 

foto15     foto16    tree-trunk-569275_1920

Bridgereis De Foreesten, Vierhouten – de Veluwe

Foto's Bridgereis

Reacties onderaan de pagina zijn welkom 🙂.

_________________________________________________________

Het weer Vierhouten

het weer

Vrijdag, 5 februari 2016

Het weer vergeleken met 30 jaar geleden is zacht te noemen. In de maand februari 1986 hadden we een paar dagen strenge vorst,  tot -14,6 graden aan toe. Het komend weekend is een paraplu geen overbodige luxe maar met een temperatuur van 11° hebben we niets te klagen.

UbidVanaf 15.00 uur zijn onze gasten welkom in het hotel. Om 17.00 uur proosten we op een gezellig lang weekend met een leuk programma. Er staat ons een bridgeworkshop te wachten en een demonstratie Ubid, een app om samen met partner(s) naar keuze het bieden te oefenen. Meer info? Klik hier.. We gaan met de boswachter op pad, we bezoeken een kaarsenmakerij, een tingieterij en drs. Jacco Hengelveld  geeft een geschiedslezing.
Kortom een gevuld bridgeweekend met voor elk wat wils.

Tot vanmiddag!
Hartelijke groet namens gastvrouw Inge Kooijman en
wedstrijdbegeleiding tevens bridgedocent Sakia Hermans

De lounge van het hotel druppelt tegen 16.00 uur vol. De grote houtkachel is extra gevuld. Hierdoor brandt de kachel nog enthousiaster en straalt niet alleen veel warmte uit maar ook veel gezelligheid. Om 17.00 uur heet Inge iedereen welkom met een feestelijk drankje. We proosten op een mooi lang weekend om vervolgens plaats te nemen in het restaurant voor het diner.

4         6

9De koffie wordt geserveerd tijdens de opening van de bridgeavond door Saskia, wedstrijdleider. We spelen 6 ronden van 4 spellen en rond 23.00 uur maakt Saskia de uitslag bekend. We sluiten de avond af in de lounge met een grote groep nablijvers. Gezelligheid kent geen tijd. De bardame dacht vandaag rond 00.30 uur af te sluiten? Zij kent vast de doelgroep niet weliswaar een wat oudere maar geenszins een saaie!
De aankomstdag was top met een groep leuke bridgers.

10          11


Zaterdag, 6 februari 2016

Vogels fluiten alsof hun leven ervan af hangt. Zij voelen instinctief dat het tijd wordt een nestje te bouwen. Dat het begin februari is dat weten wij mensen alleen :). Misschien kan de boswachter vandaag iets vertellen over de aanpassing van de natuur afgezet tegen de verschuiving van het klimaat want om 10.30 uur duiken we het bos in. Maar eerst gaan we naar het uitgebreide ontbijt voor een bammetje en een schuitje.

Om 10.30 uur vertrekken we richting bos met een goed gevulde maag. Theo, de boswachter, staat regelmatig stil om onder andere te vertellen wat beukenbomen doen met eikenbomen. We horen dat de zwijnenstand schrikbarend oploopt door de zachte winter en dat door het bos te laten verwilderen er een schoon bos ontstaat. Hierna vertelt hij in de bridgezaal over het onderduikerskamp “Pas-Opkamp”, ook wel Verscholen- of Geheime Dorp genoemd dat in de tweede wereldoorlog werd opgericht in Vierhouten. Ondertussen wordt de soep geserveerd, een rijkelijk gevulde erwtensoep (met roggebrood en katenspek).

14          17

25De kaarsenmakerij bezoeken we rond 14.00 uur. We maken allemaal onze eigen kaars. Het dompelen (elke minuut) kost nogal wat tijd voordat we van kaarswaardig exemplaar kunnen spreken en de hilariteit rondom dit gebeuren levert een hoog gehalte aan plezier op.

Rond 15.30 uur zijn we weer terug in het hotel. Bij de haard wordt een heerlijk drankje gedronken en op het verwarmde terras buiten door sommige een sigaretje gerookt. Om 17.30 uur worden we in het restaurant verwacht voor het diner om vervolgens om 19.30 uur te beginnen aan onze tweede drive.

Na het diner staat de bridgezaal in volle glorie klaar om te beginnen aan de 2e zitting.
De groep is meer uitgelaten dan gisteren. Saskia vraagt de kalmte te bewaren tot na de uitslag. Met ingehouden vrolijkheid wordt tot ongeveer 23.00 uur gespeeld. Hierna vertrekt men vol gas naar de lounge voor een lange nazit zonder te remmen op gehalte decibel en tijd :).


Zondag, 7 februari 2016

31Na de eitjes is het tandenpoetsen en dan begint de clinic. Saskia begroet een volle zaal en start met het thema SA-contract. Een half uurtje theorie gaat vooraf het uurtje spelen om het geleerde in praktijk te brengen. Na deze leerzame clinic drinken we koffie in de lounge om vervolgens terug te gaan naar de zaal voor de demonstratie Ubid.

43Vandaag zijn een aantal gasten de omgeving gaan verkennen. Apeldoorn wordt onder andere aangedaan en het historisch vestingstadje Elburg. De thuisblijvers proeven om 15.00 uur in de bridgezaal drie biertjes. Jacco (kok en leraar geschiedenis) vertelt bij elk biersoort het procedé en het ontstaan hiervan. Hierna snelt hij naar de keuken voor het verder stampen van de maaltijd.

Aan het het stampottenbuffet ontbreekt niets, ook het kuiltje niet. We gaan richting bridgezaal en om 19.45 uur trapt Saskia af. De derde zitting verloopt bridgelustig maar vooral sportief goed. Na de uitslag bedankt Inge het groepje dat morgen vertrekt en wenst iedereen een goede reis terug. In lounge wordt even na 24.00 uur Hartelijk Gefeliciteerd gezongen voor een gast die dacht onder haar verjaardag uit te komen. De nacht is in volle gang wanneer de laatste drankjes worden opgenomen.

47          48

Maandag, 8 februari 2016

Na het ontbijt geeft drs. Jacco Hengelveld een geschiedlezing. Het wordt een kleine opfriscursus over het tijdperk De Gouden Eeuw. Jacco vertelt gepassioneerd over het prilste begin van De Gouden Eeuw en het verdere verloop hiervan. Hierna bekijken we een documentaire. Klik hier.

55aaNa de lunch vertrekken we naar Tingieterij Flevotin. We worden ontvangen met koffie en cake. De demonstratie die hierna volgt is verrassend. Het maken van een tinnen voorwerp behelst een procedé met een vaste volgorde. Een prachtig eindresultaat is wat we in de laatste bewerking te zien krijgen, een roos. In het winkeltje kopen we uiteenlopende tinnen sierproducten en vertrekken na nog een kopje koffie richting hotel.

Na het bezoek aan de tingieterij warmen we ons op bij de open haard met een lekker drankje. Het laatste diner van deze bridgereis laat ons smaken en dan is het tijd voor de vierde zitting. Alles staat weer netjes op tijd klaar. De prijsuitreiking volgt nadat Inge Saskia bedankt voor haar inzet als wedstrijdbegeleider en presentator van de clinic. Voorts bedankt Inge haar gasten voor het gezellige weekend met een leuke groep en wenst iedereen een goede reis terug. De nummers 1, 2 en 3 ontvangen een applaus en een flesje wijn. We gaan richting lounge waar nog een stief kwartiertje wordt nagekaart.

595857

Beste gasten,

Een lang weekend hebben we achter de rug met een gevarieerd programma en een leuke groep bridgers! Nogmaals bedankt voor uw gezelligheid. Graag zien wij u nog eens terug bij de BridgeTravelling-familie en wellicht dit keer in een zonnige land.

Hartelijke groet,
Saskia Hermans en Inge Kooijman

Dag allemaal!
handjehandje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s