Reisverslag Bridgereis Vierhouten 1-4 april 2016

______________________________________________________________

 

foto15     foto16    tree-trunk-569275_1920

Bridgereis De Foreesten, Vierhouten – de Veluwe

Foto's Bridgereis

Reacties onderaan de pagina zijn welkom :).

_________________________________________________________

Vrijdag, 1 april 2016

Het weer Vierhouten

Vandaag schijnt de zon uitbundig en met 12 tot 14 graden en niet zo veel wind is het heerlijk weer. In het weekend wordt het warmer met zondag lokaal 20 graden.

weer

Begeleiding

Onder aanvoering van Inge Kooijman (gastvrouw), Ria Disseldorp (wedstrijdbegeleiding), Ton Schipperheijn en Saskia Hermans (wedstrijdbegeleiding ondersteunend) gaan we dit zonnige lenteweekend in. Vanmiddag om 17.15 uur heten we onze gasten welkom met een lekker drankje. Hierna gaan we aan tafel en om 19.30 uur staat de bridgezaal klaar voor de eerste drive.

inge2Een goede reis gewenst. Tot vanmidag!
Hartelijke groet,
Inge Kooijman, eigenaar BridgeTravelling

 

Aankomst
Het terras loopt tegen 15.00 uur vol met veelal bekende gezichten. In de zon begint het lenteweekend, beter kan niet. Na het welkomstwoord gaan we aan tafel om vervolgens te beginnen met de eerste drive. De zitting verloopt in gezellige sfeer. Nadat Ria de uitslag bekend heeft gemaakt drinken we in de lounge nog een drankje.

1  14


Zaterdag, 2 april 2016

De haan start al vroeg met zijn ‘serenade’ alsof hij wil zeggen: “Snel uit bed allemaal, het wordt een mooie dag! Bovendien hebben mijn vrouwtjes extra lekkere eitjes gemaakt die u niet mag missen tijdens het ontbijt”. Op naar een kakelvers eitje. Na het ontbijt staat Theo de boswachter klaar om ons mee te nemen naar het bos. We zien dikke wolken aan de 25lucht maar hebben natuurlijk het vertrouwen dat de zon snel doorkomt en volgens afspraak :). Onderweg vertelt Theo over het leven in het bos en in het bijzonder over de zwijnenstand. We staan regelmatig stil bij een element waarover meer te vertellen valt zoals de tonderzwam. Hierna vertelt hij in de bridgezaal over het onderduikerskamp “Pas-Opkamp”, ook wel Verscholen- of Geheime Dorp genoemd dat in de tweede wereldoorlog werd opgericht in Vierhouten.

19  24

In de middag gaat ieder zijn eigen weegs. Het vestingstadje Elburg wordt aangedaan, een groepje vertrekt naar het Verscholen Dorp (3,5 km verder) in de  omgeving wordt rondgetuft en in Nunspeet wordt een proefrit gemaakt op fietsen voor een eventuele nieuwe aankoop.

Om 17.30 uur zitten we aan tafel voor het diner en om 19.30 uur wordt de koffie geserveerd in de bridgezaal met een lekkere Jan Hagel. Op de borden staat: Niet Schudden. Het gezelschap is wat luidruchtiger dan gisteren en het tempo staat in een lagere versnelling. Maar ach..het is vakantie en niemand maakt bezwaar. Voordat de uitslag bekend wordt gemaakt vertelt Ria dat er 6 spellen (aan iedere tafel 1) gestoken zijn en dat uitleg volgt tijdens de clinic van Enri Leufkens morgen om 11.00 uur, zeer de moeite waard. Er wordt goedenacht gewenst en degenen die nog een afzakkertje nemen zien we in de lounge. Overigens hebben we de zon niet gezien vandaag?


Zondag, 3 april 2016

Nog steeds bewolkt met een spat regen en de haan is in ruste? Om 11.00 uur staat de zaal klaar voor de clinic van Enri Leufkens, ooit wereldkampioen met Berry Westra. Bijna iedereen is aanwezig.

De thema’s zijn kaartlezen en destructief bieden. Enri liet zien dat een uitkomst veel vertelt over het aantal punten.  De hand (zuid) die uitkomt heeft partner in noord niet gevolgd na een pas van oost. West biedt en oost speelt 1SA. In de dummy ligt schoppen
A-B-9, in de hand zit H-10-2 van die kleur. Waar zit de V nadat zuid is gestart start met harten heer? De uitleg over destructief bieden om je tegenstanders het moeilijk te maken viel in de smaak. Vanavond zullen we zien of de clinic invloed heeft op ons biedgedrag :).

106 133

Na de clinic wordt de middag door velen benut voor het verkennen van de omgeving. Het is even schrikken maar de lucht breekt rond 13.00 uur open. Het terras zit binnen no time vol met zonnebril dragende gasten. Een heerlijke lentemiddag breekt aan. Door de omslag van het weer zijn niet veel mensen aanwezig tijdens de verrassings-delicatesse om 15.00 uur en goed te begrijpen. Degenen die wel zijn gebleven worden verrast met een bijzonder oerbiertje. Hierbij wordt een zoet loempiaatje geserveerd.  Marco, eigenaar van De Foreesten, vertelt over de geschiedenis van dit biertje en serveert even later gerookte zalm uit de rookketel die voor ons staat. Marco rookt zalm op traditionele wijze en legt het procedé gepassioneerd uit. We luisteren aandachtig tijdens het eten van de heerlijke zalm.

114   112

De gasten die op pad waren komen rond 16.30 uur terug en nemen plaats op het terras. Na het diner spelen we de laatste zitting in luidruchtige sfeer. De zonnige middag heeft ons duidelijk goed gedaan. Iedereen is optimaal opgeladen en zeker opgewonden over het eindresultaat. Inge bedankt rond 11.30 uur de gasten en wedstrijdbegeleiding voor het gezellige weekend en geeft hierna het woord aan Ria die de uitslag bekend maakt. In de lounge drinken we de laatste drankjes en gaan onverminderd door met ons luidruchtig gedrag. Met een goed gevoel gaan we rond 01.00 uur richting kamer.

121.jpg      124      126

Beste gasten,

Zaterdag begon de dag met wolkenvelden maar gelukkig eindigden we zondag met een stralende zon. Ondanks het wolkachtige begin was het een heel gezellig weekend met een leuke groep. Bedankt voor uw bijdrage hieraan. Wij hopen u terug te zien bij de BridgeTravelling-familie.

Allemaal een fijne zomer gewenst en mocht u belangstelling hebben in een zonnige bridgereisje kijk dan eens bij de afdeling buitenland op onze website. 

Dag allemaal! handje
Hartelijke groet,
Inge