Reisverslag Zoutelande 23-26 oktober 2015

____________________________________________  Naar de reisomschrijving

Foto’s; klik op mijn album →→mijnalbum


beach-hotel-zoutelande (1)               5                beach-239340__180

Bridgereis Beach Hotel te Zoutelande 23-26 oktober 2015

_______________________________________________________________

unnamed (11)De Zeeuwse stad Middelburg zit vol historie. Een rondvaart door en langs Middelburg is daarom ook het ultieme daguitje. Tijdens de rondvaart krijgt u een interessante uitleg bij de historische gebouwen. De boot waar u op zult varen is een open boot (dekentjes zijn aanwezig), dus alles is goed te zien vanaf het water. Kom achter de ware geschiedenis van Middelburg, ooit tweede handelsstad van Nederland. Hierna kunt u heerlijk winkelen in de oude stadskern nabij de boot en/of op een terrasje genieten van een drankje en voorbijgangers :).

  • Zondag 25 oktober: vertrek hotel 11.00 uur voor strandwandeling
  • Voor iedereen een presentje

Het Beach Hotel gaat na ons vertrek op maandag 26 oktober starten met een grootscheepse renovatie. Meer info

renovatie

Reacties op de bridgereis onderaan de pagina zijn welkom.

______________________________________________________________

Het weerHet weer

Het is vrijdag en zaterdagochtend overwegend droog. Er zijn wolken-velden en soms breekt de zon door. In de loop van zaterdagmiddag wordt de bewolking dikker en volgt vanuit het westen regen. Zondagochtend trekt de regen naar onze oosterburen weg en volgt een aangename najaarsmiddag.

Vrijdag, 23 oktober 2015

Met het weercijfer 8 vertrekken we vandaag naar Zoutelande voor een gezellig bridgeweekend aan zee. Onze gasten komen rond 15.00 uur aan en worden om 17.30 uur welkom geheten met een lekker drankje. Hierna gaan we aan tafel en om 19.30 uur staan de biddingboxen klaar voor de eerste zitting. Wij hebben veel zin in dit weekend!

2Nadat iedereen via verschillende wegen het Beach Hotel had bereikt en bij sommige gasten de fietsen van de auto’s waren verwijderd, hebben we om 17.30 uur geproost op een fijn weekend. Na een heerlijk diner, waarbij we konden kiezen uit vlees of vis zijn we om 19.45 uur begonnen met de eerste avond bridge. Op zich hadden we een persoon te weinig, maar Hennie Wichers kwam op het geweldige idee om haar broer Freek te bellen en aan hem te vragen of hij mee wilde spelen. Hij woont namelijk op een kwartiertje rijden van Zoutelande. Door hem hebben de gasten geen zit gehad. Bedankt hiervoor Freek.

5Omdat wij de laatste gasten zijn, voordat à.s. maandag de grote verbouwing begint, hebben alle gasten een bridgeglas ontvangen. Dit werd zeer gewaardeerd. Na het bekend maken van de uitslag hebben sommige gasten nog een borreltje gedronken en ging om half een het licht uit in de bridgezaal. Morgen gaan we met 15 personen naar Middelburg om met de boot de binnenstad te bewonderen.


Zaterdag, 24 oktober 2015

6We zijn vanmorgen met diverse auto’s en fietsen vertrokken naar Middelburg om met 17 personen een rondvaart te gaan maken. Het weer was goed en af en toe kwam het zonnetje zelfs door. Doordat er veel over de geschiedenis van Middelburg verteld werd zijn we weer veel wijzer geworden over de historie van deze stad.

119Na de boottocht, die toch gauw drie kwartier duurde, is iedereen zijn eigen weg gegaan en zijn de terrassen snel opgezocht. Een paar gasten hebben zelfs de toren Van de Kloveniersdoelen beklommen. Een rijk versierd gebouw met statige entree waar nu ook een cinema in is gevestigd. De trap heeft een kleine 150 treden die boven uitkomt op een klein torenkamertje met een tafeltje en twee stoeltjes en een dambord op het tafeltje. Een leuke verrassing na deze klim.

Het diner was weer voortreffelijk met een grote keuze aan hoofdgerechten (spareribs, kipfilet, dorado en kibbeling). Na het bridge, die voor de één goede scores opleverde en voor de ander minder goede is een groepje nog even blijven hangen in de bar voor een laatste drankje. Vannacht een uurtje langer slapen en morgenochtend hopelijk een fijne wandeling.

Zondag, 25 oktober 2015

11Toen iedereen vanmorgen wakker werd scheen de zon al voluit. Na het ontbijt zijn we met een aantal gasten een heerlijke strandwandeling gaan maken. Heen over het wat zachte zand, iets wat niet altijd meeviel en terug over en langs de duinen. Op onze tussenstop hebben we natuurlijk heerlijk koffie gedronken en een klein hapje gegeten. Ook de gasten die met de fiets weggingen hebben een heerlijke dag met volop zon gehad, waarna het diner met veel verschillende keuzes aan voorgerechten en vis en vleesgerechten uitstekend smaakten.
Het keukenpersoneel had hierdoor natuurlijk wat meer tijd nodig en het bridgen begon wat later.

141516

Doordat Nel van Dongen, een Bridgester uit de buurt wilde komen invallen was er wederom geen zit, nogmaals dank hiervoor. Aan het eind van de avond zijn de prijswinnaars in het zonnetje gezet en hebben we al het personeel heel hartelijk bedankt voor alle goede zorgen. De namen van de prijswinnaars kunt u vinden op de site van Bridgetravelling of door hier te klikken.

20

Wij wensen de eigenaars heel veel succes met de grote verbouwing die maandag begint en hopen volgend voorjaar in een totaal gerenoveerd hotel terug te keren.

Jan en ik bedanken alle gasten voor hun aanwezigheid en gezelligheid en hopen u spoedig op een andere bridgereis weer te mogen ontmoeten.

Jacqueline en Jan Kloos,
wedstrijdbegeleiding en gastvrouw/gastheer

Een reactie op Reisverslag Zoutelande 23-26 oktober 2015

  1. Hennie zegt:

    Het was een fantastisch weekend niet alleen door het weer maar zeker ook door onze gastvrouw en gastheer en door het hotelpersoneel.
    Allemaal bedankt. Hennie Wichers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s