Reisverslag Vierhouten 10-13 april 2015

_____________________________________________________________

mijnalbumKlik op mijnalbum ___________Naar de reisomschrijving

Ontdek de Veluwe en de goede keuken van het hotelbos fietsen 2

canstockphoto22988898

 • Hotel de Vossenberg, Vierhouten
 • Programma
 • Deelnemers
 • Uitslagen
 • Zondag 12 april: 10.30 uur workshop Carla Arnolds
 • Zondag 12 april: 13.30 uur wandeling met de boswachter

IMG_3449Vierhouten werd vroeger Vierholten genoemd. De naam zou verwijzen naar de vier bossen die rondom het dorp liggen. Door zijn ligging in het bos en aan de heide is Vierhouten een druk bezochte recreatieplek. Een bekende bezienswaardigheid is het voormalig onderduikerskamp “Verscholen Dorp” aan de Pas-opweg. Hier zaten in de Tweede Wereldoorlog veel onderduikers verborgen. In het hotel vindt u in de hal bij de balie meer info hierover.

________________________________________________________________

Het weer

Vrijdag, 10 april 2015

Afbeeldingsresultaat voor terras vierhoutenDe start van dit gezellige weekend kan niet beter. Vandaag volop zon met een temperatuur van 19°. Het terras zal goed bezet zijn bij aankomst. Zaterdag en zondag zakt het weer iets af maar  met een temperatuur van 14°/15° is het nog steeds goed fiets- en wandelweer in de prachtige omgeving van de Veluwe. Fietsen zijn te huur aan de overkant van het hotel bij Fietsverhuur Bertus Foppen. In de omgeving van Vierhouten is genoeg te beleven. Meer info hierover vindt u onder de volgende link.
De omgeving. Overigens is het vestingstadje Elburg met een grote monumentendichtheid en gezellige terrasjes heel leuk om aan te doen, fietsend of wandelend in de auto. Afstand Vierhouten-Elburg 20 km.

Terras

Vanmiddag om 17.15 uur heet Inge, gastvrouw en eigenaar van BridgeTravelling, onze gasten welkom in de bridgezaal. Om 17.45 uur worden we gastvrij onthaald in het restaurant voor het 4-gangendiner. Hierna staat om 19.30 uur de koffie klaar met een lekker ouderwets koekje en zal Anja van Praat, wedstrijdbegeleiding,  het startschot geven voor de eerste zitting van dit weekend.

Rond 15.00 uur zitten de meeste gasten heerlijk op het terras of in de achtertuin met een lekker drankje. De zon straalt uitbundig en uit de wind is de ervaringstemperatuur 25°. Laat de zomer maar komen!

13  6

239Na een drankje te hebben gedronken wordt even aan de omgeving gesnuffeld op de fiets. De BridgeTravelling-vlag wappert in een zacht briesje en ik ga mijzelf zachtjes klaarmaken voor het welkomstwoord. Onze gasten worden om 17.15 uur ontvangen in de bridgezaal. We zien bekende gasten en nieuwe gasten. Fijn om te zien dat de BridgeTravelling-familie groter wordt. Na wat mededelingen en Anja van Praat, wedstrijdbegeleiding, te hebben voorgesteld wens ik iedereen een goed weekend met mooie herinneringen.

Het diner laar ons smaken en om 19.30 uur gaan we op ons gemak terug  naar de bridgezaal waar Kletskop en Jan Hagel met koffie en thee klaarstaan. Anja opent sprankelend de eerste zitting. We spelen 6 ronden van 4 spellen. De avond verloopt goed op tempo samen met veel gezelligheid. Rond 23.00 uur worden de uitslagen bekend gemaakt. Hierna wordt nog een drankje gedronken in de zaal en op het verwarmde sfeervolle buitenterras.

25        15         22


Zaterdag, 11 april 2015

24De hanen in Vierhouten kraaien erop los zeg, de oude uilen roepen Oehoe, de jonkies Yoehoe….? Aan de lucht te zien wordt het een mooie dag. Eerst een ontbijtje, dan een wandeling voor de liefhebbers en daarna zien we wel wat er op het pad komt.

28Voordat de wandelclub vertrekt zwaaien we eerst de fietsclub uit. Het weer is dan nog zonnig maar al snel komen dikke wolken en een dreigende bui. We gaan toch op pad naar de “Gobiwoestijn”, een zandverstuiving midden in het bos. Na een dik half uur voelen we de eerste druppels en even later regent het pijpenstelen maar gelukkig net nadat we aangekomen zijn op het terras van het hotel. Aan de ingang staat: oplaadpunt. Kees is dolblij dat hij zich hier kan opladen voordat hij weer vertrekt naar elders. De middag wordt o.a. benut voor bezoeken aan Apeldoorn, Elburg en Nunspeet. Ik verwacht dat de meeste gasten rond 16.30 uur weer in het hotel zijn voor een aperitiefje.

41Het heeft vanmiddag goed doorgeplenst. Na het aperitiefje en tegen dinertijd begon het op te klaren, wij ook maar pas na het smakelijke diner. Carla Arnolds speelt vanavond mee in een driemanschap. Anja opent de tweede zitting en nadat zij iedereen herinnert aan de workshop morgenochtend door Carla. Het gehalte decibel en plezier is vanavond nog meer vertegenwoordigd dan gisteren en gaat onverminderd door, zonder dat iemand er last van heeft, met een uitschieter tijdens het opnoemen van de resultaten.  We kunnen tegen bedtijd weer zeggen; het was een onvergetelijke mooie half zonnige dag.

 37          34

Zondag, 12 april 2015

43Als we naar het weerbericht kijken wordt het vandaag een zonnige dag. Ik check de start daarvan en zie een mooie lucht. Een goed begin in ieder geval. Nu even een eitje tikken en op de bakplaat leggen en na het ontbijt naar de bridgezaal voor de workshop. Carla Arnolds (op afbeelding boven in roze jasje) geeft ons een lesje en daarna gaan we het geleerde in praktijk brengen.

29De eitjes met spek en/of tomaat die je zelf moet bakken gaan als warme broodjes over de toonbank. Met goed gevulde magen zitten we om 10.30 uur klaar in de bridgezaal voor de workshop. Het thema is Tegenspelen. Na een kwartiertje theorie nemen we plaats aan tafel en gaan het geleerde in praktijk brengen. Carla hobbelt tussen de tafels door. Bij het juiste tegenspel gaat het contract altijd down.  Gebeurt dit niet wijst Carla op de correcte speelwijze waarop menig tegenspeler zegt: “Hoe eenvoudig kan het zijn”?!. Deze leerzame workshop had niemand willen missen.

545249

44Om 13.15 uur gaan we naar beneden om Gerrit, de boswachter, te begroeten die in vol ornaat klaarstaat om te vertrekken naar het bos. We gaan met een klein groepje. Gerrit vertelt enthousiast over het bos, de zwijnen en dat wat op ons pad komt . Na ruim een uur verlaten we een mooi stuk bos en strijken neer op het zonovergoten terras van het hotel.

62De zonnestralen hebben ons goed gedaan. We schuiven met gekleurde gezichten aan tafel voor het 4-gangen diner wat tot in de puntjes is verzorgd en ons goed doet smaken. Anja staat om 19.30 uur weer klaar om even later de laatste zitting van dit weekend te openen met een lekker kopje koffie en wederom in aanwezigheid van de heer Jan Hagel en mevrouw Kletskop.

61Iedereen speelt vol passie en in ras tempo onder genot van een lekker glaasje, een warm en een koud hapje. De wijze lessen van Carla dragen nu al vruchten af. Voordat het eindresultaat bekend wordt gemaakt bedankt Inge Anja voor haar werk als wedstrijdbegeleidster en krijgt de groep een buiging voor het oergezellige en geslaagde weekend hier op de Veluwe. Het was een fijne groep!

De nummers 1, 2 en 3 ontvangen een glazen fles met daarin goed smakende vloeibare rode druiven. We sluiten een mooi weekend af met gasten die weten met harmonie en sfeer om te gaan.

58    56

Beste gasten,

Bij reservering denkt men vaak; nu maar hopen dat het ook leuk wordt want we moeten wel de knip trekken. Terecht! Dit weekend op de Veluwe had alles in zich. Zon, regen, lekker eten, een workshop, wandelingen waarvan één met de boswachter en los van wat u zelf in de omgeving hebt gedaan en gezien. Al met al; top. Bedankt allemaal voor uw complimenten en graag tot de volgende keer bij de BridgeTravelling-familie! 

Hartelijke groet,
Inge Kooijman

Volgende reis naar Vierhouten is de Kerstreis.

Reacties zijn welkom onderaan de pagina bij “Geef een reactie”. 🙂

2 reacties op Reisverslag Vierhouten 10-13 april 2015

 1. nel kok haaksbergen zegt:

  Het was de eerste keer dat ik mee was en ik vond het een geweldige ervaring. Bedankt voor de fijne dagen. Kus Nel Kok

 2. annalies schot zegt:

  BridgeTravelling-familie, het was een geweldig goed georganiseerd bridgeweekend op een mooie locatie, hotel de Vossenberg in Vierhouten, (lekker eten, aardig personeel) met een gevarieerd aanbod van activiteiten in de omgeving en leuke bridgeleiding!
  Tot een volgende keer groetjes Annalies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s