Reisverslag september 2016 Tubbergen nabij Ootmarsum

____________________________________________Naar de reisomschrijving

6

Hotel Tubbergen te Tubbergen

27

Rustig en natuurrijk gebied
Tubbergen ligt in Noordoost Twente, een rustig agrarisch en natuurrijk gebied, grenzend aan Duitsland. Geniet van de rustieke kerkdorpjes en roggevelden en eeuwenoude eiken. Bekend is de Kroezeboom op de Fleringer es, een meer dan 500 jaar oude eik met rustieke veldkapel. Hier werden in vroegere tijden in het geheim erediensten gehouden.

kerk-interieur-smallSt. Pancratius-basiliek
Ga eens kijken in de St. Pancratius-basiliek op 220m van het hotel. Beroemd zijn de gebrandschilderde ramen in de basiliek, die in de loop van de jaren gemaakt zijn door vijf generaties van de familie Nicolas. Verder biedt het dorp een gezellige winkelstraat.

Ootmarsum
In Ootmarsum (± 8 km) ook wel bekend als hét kunststadje van Oost-Holland vindt zaterdag 10 september 2016 weer Open Monumentendag plaats. Ga naar meer info.

De jaarlijkse Natuur- en Creativiteitsmarkt c.q. Molendagen
Zondag 11 september gaan we naar de Molendagen (6,5 km). U vindt stands met allerhande creatieve zaken, van kleding en sieraden tot woon- en tuinaccessoires. We vertrekken om 11.00 uur vanuit het hotel. U kunt met onze gastvrouw meelopen of u gaat met de fiets/auto. De routebeschrijving wordt uitgedeeld.

______________________________________________________________

Bridgeweekend Tubbergen 9-12 september 2016

Foto's Bridgereis

Klik op de afbeelding voor foto’s

Reacties onderaan de pagina zijn welkom :)_____________________________________

jan-en-jacqueline-kloosBegeleiding

Jan en Jacqueline Kloos (NBB-gekwalificeerd) begeleiden dit weekend in Tubbergen. Jacqueline is tevens gastvrouw en aanspreekpunt. Op de aankomstdag heten we om 17.15 uur iedereen welkom in het restaurant/bridgezaal. Hierna gaan we aan tafel voor het dinerbuffet en om 19.30 uur lopen we in voor onze eerste bridgedrive.

inge2Een goede reis gewenst!
Hartelijke groet,
Inge Kooijman, eigenaar BridgeTravelling

_________________________________________________________

Vrijdag, 9 september 2016

Het weer

het-weer

3Toen de gasten vanmiddag binnendruppelden scheen de zon niet maar tegen drie uur kwam deze toch te voorschijn en is niet meer weg geweest. Het hotel ligt midden in het centrum en de winkeltjes zijn direct op de hoek. De fietsen zijn door de meeste mensen meteen besteld bij de fietsenhandel. Morgen kan daarvan direct gebruik worden gemaakt en de fietsen kunnen bij het hotel gestald worden.


4aHet terras voor het hotel was daarna druk bezet en het welkomstdrankje hebben we daarom ook maar hier genuttigd. Het diner was een Indische rijsttafel en was heerlijk. Ook werden we bij de koffie erg verwend met koekjes, bonbons e.d. De foto is hier het bewijs van.


6Tijdens het bridgen kwamen we tot de ontdekking dat bij diverse tafeltjes toch wel weinig licht was maar dit is direct door het personeel opgelost door nieuwe lampjes er in te draaien. Al met al een heerlijke avond met een laatste drankje op het terras. Morgen gaat iedereen met of zonder fiets naar Oostmarsum of naar Vasse. De indrukken zullen wel verteld worden, hopelijk weer op het terras. Uitslagen 1e zitting

Tot morgen!
Jacqueline Kloos

Zaterdag, 10 september 2016

12Bij het openschuiven van de gordijnen scheen de zon al voluit. Na het ontbijt werden de fietsen opgehaald, de fietskaarten te voorschijn gehaald en routes uitgestippeld. De dorpen Vasse en Ootmarsum zijn favoriet en alles is goed te doen door de knooppunten die nu door heel Nederland te vinden zijn. Moeten ze natuurlijk wel goed op elkaar aansluiten, iets wat niet altijd het geval was. Daardoor zijn er heel wat kilometers extra gereden, geen echte straf natuurlijk met dit mooie weer en de elektrische fietsen.

1011

Het buffetdiner was Italiaans en was weer zeer goed verzorgd. Annelies Dijk en Leo Vrielink (nieuwe medewerkers van Bridgetravelling) waren al rond vier uur aangekomen om ons gezelschap te houden en in te vallen. Een heerlijke dag die natuurlijk op het terras werd afgesloten met een laatste drankje. Rond 01.00 uur gingen de laatste gasten naar hun kamer om te gaan slapen, want morgen is er weer een nieuwe dag die vol plannen zit.
Uitslag 2e zitting

We kijken uit naar morgen!
Jacqueline

Zondag, 11 september 2016

16Het was even vreemd, maar de zon scheen niet toen iedereen opstond. Toch heeft iedereen de fietsen weer te voorschijn gehaald om de omgeving verder te gaan verkennen. Ook zijn er gasten heerlijk gaan wandelen in de vele leuke plaatsjes in de omgeving.

Om kwart voor zes moesten we helaas naar binnen om te dineren. Niet dat het eten niet lekker was, maar het was nog zo heerlijk vertoeven op het terras want rond drie uur kwam toch de zon weer te voorschijn. Vervelend alleen dat Gerard Maas het ziekenhuis heeft moeten bezoeken omdat zijn been toch ernstig ontstoken was. Maar hij is in Almelo fantastisch geholpen en onder het diner hebben we hem een kaartje met een klein cadeautje gegeven als troost. Hopelijk zal alles gauw genezen.

18     21

Na de prijsuitreiking en de gebruikelijke groepsfoto is het toch nog wel een poosje “onrustig” 🙂 geweest in het hotel. Heerlijk nageborreld, zowel binnen en buiten.

26

Het personeel van het hotel Tubbergen wil ik hierbij nogmaals bedanken voor alles wat zij voor ons gedaan hebben. Onze gasten bedanken wij graag voor de gezelligheid en de leuke groepssfeer. Wij hopen u nogmaals te mogen begroeten op een van de reizen van
Bridgetravelling. Wij hebben het enorm naar ons zin gehad en hopen u ook.

De laatste uitslagen vind u hier. De foto’s staan bovenaan deze pagina (op het groene blokje drukken) De foto van de winnaars Joke van Dijk en Piet Bosma is zo mislukt dat deze niet geplaatst kan worden. Onze excuses hiervoor.

Hartelijke groet en graag tot de volgende keer!
Jacqueline en Jan Kloos

handje

 

2 reacties op Reisverslag september 2016 Tubbergen nabij Ootmarsum

 1. Francien van Stapele zegt:

  Jacqueline en Jan,
  Voor ons was dit de eerste keer dat we een bridgereis deden, dus op naar Tubbergen. Leuke ontvangst door jullie en het bridgen was erg gemoedelijk.
  Het hotel prima en het personeel alleraardigst, we werden goed verwent. Dus bij deze wil ik jullie nog bedanken voor dit mooie en gezellige weekend.
  Hartelijke groeten en vast nog eens tot ziens.
  Lenie J, Lenie S en Francien van S.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s