Reisverslag Bridgereis Odoorn 2-5 oktober 2015

____________________________________________Naar de reisomschrijving

Hotel De Oringer Marke – Odoornmijnalbum

1389046171_Odoorn - Hotel De Oringer Marke web

Reacties onderaan de pagina zijn welkom

______________________________________________________________

Het weer

Klik op de afbeelding

Het weer

Donderdag, 1 oktober 2015

Vandaag wensen wij onze gasten een goede reis voor morgen en sturen nogmaals het programma en de deelnemerslijst.  De weersvooruitzichten voor aankomend weekend zijn goed te noemen. Nagenoeg geen regen te verwachten en de zon laat zich regelmatig zien.
We maken er een gezellig weekend van met leuke dagactiviteiten. Tot morgen!


Vrijdag, 2 oktober 2015

We gaan goed voorbereid richting Odoorn, een plaats in de gemeente Borger-Odoorn in de provincie Drenthe met bijna 1.900 inwoners. Vanuit Hotel De Oringer Marke kunt u
IMG_2479prachtige wandel- en fietstochten maken met veel cultuur, prachtige natuurgebieden en mooie brinkdorpen. Morgenochtend staat er een gids voor ons klaar voor het maken van een dorpswandeling. We bekijken gebouwen/huizen en objecten die een rijke historie hebben. Zo staat we stil bij Otie en kleinkind, een beeld direct geplaatst voor het hotel. Hierna vertrekken we naar het Museumdorp Orvelte en zullen bij ZooBizar – de kleinste Zoo van Nederland – een kijkje nemen. Hier kunt u op originele wijze verschillende kleine (exotische) diersoorten bewonderen.

omgeving1 29 Natuur

Vanmiddag om 17.15 uur heten wij onze gasten welkom in de bridgezaal met een lekker drankje. Hierna gaan we aan tafel en om 19.30 uur staan de biddingboxen klaar voor de eerste zitting onder het genot van gratis drankjes en hapjes. Goede reis gewenst!

R1ond 15.00 uur zitten al aardig wat gasten lekker buiten in het zonnetje. Een mooie start van dit weekend. De bridgezaal vult zich en om 17.30 uur heffen wij het glas. Het diner laat ons goed smaken. Hierna gaan we naar de bridgezaal en drinken eerst koffie voordat Jacqueline, wedstrijdbegeleiding, de eerste zitting opent. We zijn met 24 paren en spelen 6 ronden van 4 spellen. De avond verloopt in gezellige sfeer. Jacqueline vertelt na de uitslag wat de plannen zijn voor morgen, een wandeling en een bezoek aan het Museumdorp Orvelte. De dag wordt afgesloten in de bridgezaal en bar onder het genot van een drankje.

4610

Zaterdag, 3 oktober 2015

15Na het ontbijt staan we klaar voor de dorpswandeling. Niet alle gasten gaan mee. Sommige kiezen voor een fietstochtje en anderen trekken er op uit met de auto.
Tijdens de dorpswandeling staan we stil bij erfgoed waarover Klaasjan luisterrijk vertelt.

In Odoorn huisvest ook het SIVO Internationaal Folkloristisch Dansfestival en de Drentse Wandel 4-daagse.

Om 12.00 uur gaan we met de auto naar Museumdorp Orvelte. Orvelte is een van de mooiste dorpen in Drenthe en van Nederland. De monumentale boerderijen, de goed onderhouden woningen, de statige bomen, mooie tuinen en straten, met kinderkopjes en oude klinkers, geven het dorp een unieke sfeer. En je voelt het direct “in dit prachtige dorp wordt geleefd en gewerkt”. Een klein groepje gaat naar ZooBizar, gelegen in het dorp.
Hier leven verschillende merkwaardige kleine dieren. Je kunt ze niet alleen bekijken maar er is ook altijd iemand aanwezig die je graag verteld over hun bijzondere leefgewoonten en je wijst op de soms bizarre eigenschappen van deze beestjes.

38   39    40

Bij terugkomst in het hotel knappen we ons even op om weer geknipt en geschoren plaats te nemen aan tafel voor het diner. De biedingboxen nemen we om 19.45 uur ter hand voor de tweede zitting. De sfeer zit er goed in en hierdoor stijgt het niveau decibel regelmatig maar zakt weer snel bij het alom bekende Zzzzzzssstttttt.

18Na het bridgen gaan de remmen echt los. We krijgen eerst een voordracht over bijna alles waar het woordje hart in zit. Een prachtige verhaal. Dan verschijnen er twee dames die de kamers van het hotel op orde houden. Zij vertellen hilarisch over hetgeen er zoal achterblijft bij vertrek hotel maar ook wat zij tijdens verblijf aantreffen. Dit weekend treffen zij nogal vreemde voorwerpen aan. De rechtmatige eigenaar krijgt vanavond haar of zijn spulletjes netjes terugbezorgd.

20        32      23

Bridgereizen – Bridgeweekend – Bridgevakantie
33Het hoge gehalte plezier zit er nog steeds goed in wanneer in de lounge de laatste drankjes worden gedronken. Het was een geweldige dag met een leuke groep bridgers!

Morgen maken we een mooie wandeling en gaan we in de bowlingruimte van het hotel een balletje gooien.


Zondag 4 oktober 2015

48Na de warme eitjes getikt te hebben gaan we met een groep het bos in voor een wandeling van 5 km lang (of kort?). Het bos in de herfst – met een grote hoeveelheid aan paddenstoelen – is machtig mooi. Speciale dank aan Ludmila, zij weet alles te vertellen over (eetbare) paddenstoelen. We lopen de route op ons gemak in 2 uurtjes en belanden dan op het terras van het hotel waar we koffie, chocolademelk, appeltaart en tosti’s eten. Ik ga vast de bowlingballen oppoetsen want om 15.00 uur begint ons bowlingmiddagje.

49De belangstelling voor bowlen is niet groot aangezien veel mensen nog genieten – al dan niet terrassend, fietsend of wandelend – van het mooie weer. De buitensfeer trekt meer aandacht ondanks de gezellige bowlingruimte in het hotel en begrijpelijk. Een handje vol trekt wel de bowlingschoenen aan voor het gooien van de ballen.

Na het uitgebreide dinerbuffet gaan we richting bridgezaal voor de laatste zitting. Jacqueline opent de avond met wat mededelingen en wenst iedereen veel plezier. Voordat de totaaluitslag bekend wordt gemaakt luisteren we naar een klein verhaaltje, waarbij de verteller Els haar lachen niet kan onderdrukken, worden nog wat presentjes uitgedeeld en zingen we het clublied van Bridgeclub Angerlo. Na dit alles zijn we toe aan de uitslag en de prijsuitreiking. De nummers 1, 2 en 3 worden bekroond met de eer, een hartelijk applaus en een flesje wijn.

636465

De groepsfoto mag natuurlijk niet ontbreken na dit zeer geslaagde weekend!

61

Beste gasten,

Hartelijk dank voor uw gezelligheid. We hebben een zeer geslaagd weekend achter de rug met een enorm leuke bridgeclub; Bridgeclub Angerlo, daar zit je zo!
Tot volgend jaar!

Hartelijke groetjes,
Inge Kooijman, Jan en Jaqueline Kloos.
handjehandjehandje

Een reactie op Reisverslag Bridgereis Odoorn 2-5 oktober 2015

 1. Reacties naar aanleiding van het evaluatieformulier:

  Het was weer een fantastisch weekend met heel gezellige mensen.
  Ik hoop de grote groep bridgers volgend jaar zo wie zo weer te mogen ontmoeten. Nog dank aan al het personeel, die er mede voor gezorgd hebben dat wij het zo goed hebben gehad.
  Tot volgende keer!!

  Ik heb een erg gezellig weekend gehad, het was prima geregeld allemaal .

  We zijn super tevreden en hebben een heel gezellig weekend / groepsreis gehad!
  Voor herhaling vatbaar en hopelijk/wellicht tot gauw!

  Een heel fijn verzorgd weekend.
  Heel prettig dat dranken inbegrepen waren.
  Ook verrassend dat er dagactiviteiten inbegrepen waren.
  Ik hoop dat onze bridgeclub volgend jaar weer een weekend
  organiseert bij u. Hartelijk dank!!!

  Het was voor ons een bijzonder geslaagd weekend. Dit smaakt naar meer. Ik had lange tijd door tijdgebrek geen bridge meer gespeeld. Veel afwezig door optredens en tournee’s met mijn band

  Het kontakt met Inge voor het reserveren is heel vlot, vriendelijk en correct verlopen, ook de mensen die niet mee konden waren vol lof dat men niets hoefde te betalen.
  We gaan zeker voor volgend jaar weer een weekend bij jullie boeken.
  Heel veel succes verder. groeten Anny

  Mijn complimenten, zat goed in elkaar.

  Heel gezellig en gastvrij!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s