Reisverslag Bridgereis Den Helder 9-11 oktober 2015

______________________________________________________________

Hotel Wienerhof – Den Heldermijnalbum

4646-2

Reacties onderaan de pagina zijn welkom

______________________________________________________________

Donderdag, 8 oktober 2015

Logo VIVAMet een temperatuur van ± 15° en een zonnetje begint morgen de 3-daagse bridgereis naar Den Helder. Dit weekend is gereserveerd voor 35 leden van
V.I.V.A – Loosduinen.  De Haagse bridgevereniging werd opgericht in 1939. V.I.V.A staat voor:
“Voor Ieder Vol Afwisseling”.

Toos de Ridder, organisator, heeft in cluboverleg Den Helder gekozen vanwege de kustlocatie en het aantal beschikbare 1p-kamers. Hotel Wienerhof heeft aardig wat
1p-kamers die dit weekend relatief gezien ruim door V.I.V.A wordt bezet en waarvoor geen toeslag geldt :).

foto33Het dagprogramma, dagje Texel en een bezoek aan het Marine Museum, is de vorige groep in september goed bevallen. De overtocht naar Texel is al een belevenis op zich. Den Burg de hoofdstad heeft leuke winkelstraatjes en terrasjes, badplaats De Koog is vanwege zijn ligging ideaal voor veel vakantiegangers. Je kunt hier Foto105ook lekker winkelen en terrassen. Een rondje Texel op de fiets bestaat ook tot de mogelijkheden. Fietsen zijn te huur op het eiland. Het Marine Museum is zeker een bezoek waard. De onderzeeboot kun je bezichtigen onder begeleiding van een gids die over een rijke marinehistorie vertelt.

______________________________________________________________

Vrijdag, 9 oktober 2015

Het weer

Wolkenvelden en soms zon.
Vandaag en morgen hebben we nog te maken met veel wolkenvelden en ligt de temperatuur op een normaal niveau van circa 15 graden. Tijdens de nacht naar zondag klaart het op en stroomt koude lucht het land binnen. Er is dan kans op de eerste vorst van het seizoen. Zondag overdag is het zonnig en fris.

Wij zijn klaar om te vertrekken naar Den Helder om onze gasten een leuk bridgeweekend te bezorgen. Vanmiddag om 17.15 uur nemen we plaats in het restaurant om na het welkomstwoord te proosten op veel gezelligheid. Hierna gaan we aan tafel voor het diner en om 19.30 uur staan de opgepoetste biddingboxen klaar voor de eerste zitting.
De wedstrijdbegeleiding is in handen van Marian Beemster. Gastvrouw Inge Kooijman is aanspreekpunt en vergezeld de groep overdag tijdens de dagactiviteiten.

11Om 16.30 uur zitten we heerlijk in het zonnetje op het terras van het hotel. Er staat nagenoeg geen wind en de ervaringstemperatuur is meer dan de realistische van 15 graden. Het gezelschap is zeer aangenaam en variërend in leeftijd en samenstelling. Paren, singles “oudjes” en jonkies. Dit laatste afgezet tegen de gemiddelde leeftijd van een bridger; 65 jaar. Het predicaat jonkie kun je dus krijgen wanneer je 20 jaar maar ook wanneer je 64 jaar bent :). Tegen 17.30 uur en na het welkomstwoord proosten we in het restaurant op gezellige dagen. Een aparte ruimte in het hotel is klaargemaakt voor onze groep. Hier eten we alle  dagen en bridgen we de eerste avond. Morgen bridgen we aan de andere kant aangezien de lokale bridgeclub de officiële bridgeruimte elke vrijdagavond tot haar beschikking heeft. Na het dinerbuffet opent Marian Beemster, wedstrijdbegeleiding,  de eerste zitting en wenst iedereen veel plezier.

12815

De avond verloopt in gezellige sfeer met hapjes en gratis drankjes. Na de uitslag zoekt een deel de kamer op en een deel blijft nazitten voor de laatste versnapering onder het genot van uiteenlopende gespreksstof en hilarische momenten.

Zaterdag, 10 oktober 2015

16Om 07.30 uur is er al aardig wat bedrijvigheid hier in Den Helder. Het hotel ligt tegenover het station. In de treinen zit nog geen beweging maar wel raast er al een bus voorbij en zijn veel mensen motoriserend op weg naar hun eindbestemming.

21Het belooft een mooie dag te worden alhoewel we in de ochtend nog wat te maken hebben met wolkenvelden die in de middag doorbreken en plaats maken voor het zonnetje. Voordat we vandaag op pad gaan we eerst goed ontbijten en een bodem leggen tot misschien wel het diner.

18Met de bus en boot verplaatsen wij ons naar Texel. Een klein groepje pakt de auto die kant op om een tour rond het eiland te maken en weer anderen doen dit met de fiets. We belanden in Den Burg waar we door de winkelstraatjes slenteren en ons tegoed doen aan koffie en een lunch op een van de terrassen. Na de middag breekt de zon door en verdwijnt het frisse windje. Tijd om naar De Koog te reizen, een badplaats waar je zomers veel toeristen vindt.

151719

Terug in het hotel – na een dagje Texel – is het zonnige terras weer goed bezet. Onder het genot van koele drankjes worden de ervaringen van vandaag uitgewisseld en wordt zelfs nog een kaartje gelegd zo vlak voor het diner.

13         11

Na het dinerbuffet spelen we de laatste zitting. De gemoederen lopen soms hoog op binnen de Haagse club. Dit houdt de avond levendig tot aan de prijsuitreiking. De zes hoogst geëindigde spelers krijgen de eer en een flesje wijn onder applaus en felicitaties.  Ook een beker geschonken door de club zelf wordt uitgereikt. Naar de uitslag.

6   7    5

4   3   1

In de bridgeruimte blijft men hangen voor het leggen van een kaartje of voor een gezellige babbel in de kring. Tot ver over twaalven is de aangename sfeer te horen en te voelen.

Zondag, 11 oktober 2015

Deze 3-daagse reis sluiten we af met een ontbijt. Hierna vertrekt het merendeel naar huis. Een aantal gasten blijft in Den Helder en doen nog even het Marine Museum aan of trekken er op uit naar andere bezienswaardigheden in de omgeving. ’s Middags in het hotel wordt een drive gespeeld voor bridgers uit de omgeving. Voor € 10,- kon je je hiervoor opgeven inclusief een dinerbuffet. In totaal doen vier bridgers van onze groep mee.

Beste gasten van V.I.V.A Loosduinen,

Mede dankzij het zonnige weer hebben we genoten van een geslaagd bridgeweekendje.
Wij danken u voor uw gezelligheid en zien u graag nog eens terug!

9

Hartelijke groet,
Inge Kooijman, gastvrouw en Marian Beemster, wedstrijdbegeleiding.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s