Reisverslag Bridgereis Mallorca oktober 2017

________________________________________ Naar bridgereizen buitenland

Reisverslag Bridgereis Mallorca – 12-daagse

Reacties onderaan de pagina zijn welkom :)

Begeleiding

marian beemsteringe2De wedstrijdbegeleiding is in handen van Marian Beemster – foto links – (NBB-gekwalificeerd), de rol van gastvrouw heeft Inge Kooijman – foto rechts -, eigenaar BridgeTravelling. Roel, partner van Inge verzorgt de hand- en spandiensten. Hebt u tijdens uw verblijf andere wensen, op- of aanmerkingen? Wij doen ons uiterste best u verder te helpen. Tot woensdag 4 oktober. We hebben er veel zin in! 

Woensdag, 4 oktober 2017

Aankomst

Na een voorspoedige vlucht van een kleine twee uur landen we op een zonovergoten Palma de Mallorca. Hierna stapten we in de bus die ons via kleine een omweg 🙂 bij het hotel bracht. Nadat we hadden ingecheckt was het al weer tijd om naar het restaurant te gaan voor het diner. Het buffet is zeer uitgebreid en voor ieder wat wils. Rond 20.00 heten we alle gasten welkom in de bridgezaal en beginnen we aan de inloopbridge. Na het bridgen drinken we nog een drankje en gaan hierna naar de kamer. Morgen starten we met de competitie en zijn de uitslagen met spelverdeling te zien.

Tot morgen!
Inge Kooijman,
Fergus Hotel, Peguera – Mallorca


Donderdag, 5 oktober 2017

Omgeving verkennen

Alle gasten verschenen blij gestemd aan het ontbijt en maken plannen de omgeving te verkennen. Je kunt dit doen met de stadsbus, te voet, de huurfiets of je neemt de shuttlebus van het hotel die je brengt naar Peguera gelegen aan het strand. Peguera heeft een heel lange winkelstraat met gezellige terrasjes. Inge bespreekt met de reisleiding van Corendon welke excursies we gaan doen met de groep. We kiezen er drie en bespreken dit vanavond met de groep.

In de middag wordt het zwembad bezocht. De ligstoelen staan klaar en aan de bar van het zwembad kun je heerlijke drankjes halen. Vooraf aan het diner drinken we buiten eerst een drankje en gaan dan richting buffet.


1e competitiedag

Na de warming up op de dag van aankomst, wordt er nu een “echte” wedstrijd gespeeld. Nadat het basisstation eindelijk de goede kabel en poort had gevonden werd de score op de bridgemade ingevoerd. Intussen werden 2 jarige speelsters toegezongen en voorzien van een kleine herinnering aan Mallorca. De wijnbar met lekkere hapjes was weer rijkelijk voorzien. De koffie werd bij de buren gehaald. Daar werd alles geschonken wat niet in de bridgezaal voorradig was.

Nadat de laatste kaart gelegd was, werd de uitslag voorgelezen. Een paar schitterde met een gigantische score. De strijd is begonnen. De bridgezaal wordt metéén weer omgetoverd tot kinderspeelzaal en de liefhebbers dronken onder de volle maan nog een lekker afzakkertje. Een mooie afsluiter van een fijne dag. Naar de uitslag met spelverdelingen.

Tot morgen!
Inge Kooijman, Marian Beemster
Fergus Hotel, Peguera – Mallorca

Vrijdag, 6 oktober 2017

Aankomst laatste vier gasten

De laatste vier gasten arriveren ’s morgens vroeg. We heten hen hartelijk welkom en gaan meteen door naar het het ontbijt.

Samen met de nieuwkomers zien we de andere gasten – na een heerlijke nachtrust en voor velen met airco – bij het ontbijt aan het zonovergoten terras buiten. Hierna gaan velen hun eigen weg. Palma de Mallorca, Peguera en o.a. Port Andratx worden aangedaan maar ook de golfbaan niet ver hier vandaan.

Olga en Aad wandelend naar de golfbaan

De familie Sips, Olga en Aad, zoeken wandelend de golfbaan op.  Een naar verluidt korte wandeling. Bij het hotel de weg oversteken en dan spreekt het voor zich. Goed gemutst vertrekken zij, Olga met slippers aan maar wel met een bandje erom heen. Het wandelpad ziet er in den beginne goed uit. Even later wordt het wat steiler met wat kleine kiezelsteentjes. Eenmaal boven aangekomen – na 3 1/2 uur – genieten zij van een luisterrijk uitzicht.  Het wandelpad naar de golfbaan bergafwaarts geven de kuiten ook veel pret. Dan is het heerlijk genieten aan de golfbaan met een nogal prijzig drankje.  De terug weg verloopt zeer spoedig langs de snelweg en binnen een half uurtje zijn Olga en Aad weer in het hotel.

In de middag zien we weer veel gasten bij het zwembad met een boek, een puzzel en een drankje. Na het uitgebreide diner pakken we om 19.30 uur de kaarten weer op voor de tweede competitieavond.

Tweede competitieavond

Bij de tweede echte bridgedrive werden we versterkt met 2 extra paren. Dus 14 paren en meteen een stuk drukker en lawaaiiger maar niet minder gezellig. De extra drukte werd mede veroorzaakt door het invullen van de scorekaarten. Dat is menigeen verleerd. Maar soms laat de techniek het afweten en grijpen we weer naar de oude technieken. Gelukkig is de computer toch een handig hulpmiddel en de uitslag kwam er, weliswaar iets later dan normaal. De nieuwkomers hebben meteen enorm uitgehaald. Nummer één werd teruggefloten naar de 14e plaats. Kortom de strijd is nog lang niet gestreden. De bal is rond, maar de kaarten zijn grillig. Gelukkig zelf geschud en door Roel en Marian in de computer ingevoerd. Na de uitslag zoeken velen vroeg de kamer op, de vermoeidheid heeft toegeslagen 🙂 . Morgen weer een nieuwe zonnige dag! Tot morgen. Naar de uitslag.

Tot morgen!
Inge Kooijman, Marian Beemster
Fergus Hotel, Peguera – Mallorca

Zaterdag, 7 oktober 2017

Ieder gaat zijn eigen weegs

Na het ontbijt werd de omgeving bekeken, het strand aangedaan en sommige hebben een wandeling gemaakt. Het park biedt drie zwembaden waarvan er één alleen voor adults, een gezellig binnenplein waar ’s avonds wordt opgetreden en er is een winkeltje waar je souvenirs kunt kopen. Elke morgen kun je meedoen aan airrobics in het zwembad. Marianne verschijnt elke morgen trouw voor het losmaken van haar spieren.

In het zwembad wordt op hilarische wijze een demonstratie sangria maken gegeven. We weten nu dat de Spanjaarden de plastic kuipen niet alleen gebruiken voor de was, maar ook voor het maken en bewaren van de Sangria. Daarna moest er natuurlijk geproefd worden door alle mensen in het zwembad. Ook werd vandaag Platja de Cala Fornells aangedaan. Hier vindt je een prachtige natuur en en een heel mooi rustig strand.

Derde competitieavond

Na het uitgebreide dinerbuffet beginnen we aan de derde competitieavond. Het bridgen is weer in goede sfeer verlopen onder het genot van drankjes en hapjes die iedere avond klaar staan. Na de uitslag drinken we nog wat en dan is het tijd om de kamers op te zoeken. Morgen vroeg gaan we met een grote groep op pad voor het maken van een boottocht. Naar de uitslag.

Tot morgen!
Inge Kooijman, Marian Beemster
Fergus Hotel, Peguera – Mallorca

Zondag, 8 oktober 2017

Varen langs de kust naar Drakeneiland

Om half 10 stonden 18 mensen te popelen om een dagje langs de verschillende baaien van Mallorca te varen. Het beloofde een mooie dag te worden. Uiteindelijk vertrokken we met de shuttlebus van het hotel om 10.00 uur naar het strand van Paguera op ongeveer 800 m afstand van het hotel. De wandelaars onder ons vertrokken te voet. Bepakt met de meegenomen lunchpakketten stappen we aan boord. We komen vandaag weer niets tekort want op de boot wordt ook een lunch geserveerd en is bij de vaarprijs inbegrepen.

De boot startte in Paguera en haalde op verschillende locaties nog heel veel mensen op,  het werd een gezellige boel aan boord. Het is een fantastische tocht langs de kust en een mooie stop maak je op Drakeneiland. Honderden kleine hagedissen lopen hier en de populatie wordt met het jaar groter omdat ze op het eiland geen vijanden hebben.

Op het Drakeneiland konden we een uurtje rondlopen of pootje baden rond de boot. Het eiland wordt bewoond door ontzettend veel hagedissen die door de toeristen werden gevoerd met brood en koek. De tuin met kruiden en cactussen was ook de moeite waard.

Op de terugtocht werd een zwempauze ingelast. Vooral de jeugd, maar ook een aantal bridgers heeft een koele duik genomen. Op de boot hebben we geluncht met aardappeltortilla, sla en brood en natuurlijk mocht een glas Sangria niet ontbreken. Daarna werden we onder het genot van gitaarmuziek en vrolijke liedjes naar de thuishaven gevaren. Bij aankomst in Pageura hebben we een terrasje gepakt en getoost op nog meer gezelligheid tijdens deze heerlijke vakantie op Mallorca. Het was een schitterende dag die veel later eindigde dan gepland.

Vierde competitieavond

Na een heerlijk diner liepen wij naar de bridgezaal waar alles weer klaarstond voor een gezellige avond. Behalve een paar die een dagje rust wilde, werd ’s avonds weer sportief gespeeld. Naar de uitslag.

Tot morgen!
Inge Kooijman, Marian Beemster
Fergus Hotel, Peguera – Mallorca

Maandag, 9 oktober 2017 

Mallorca heeft veel natuurparken

116Er zijn op Mallorca meerdere natuurparken te vinden. Wist je trouwens dat ongeveer 40% van het eiland bestaat uit beschermd natuurgebied? Het noordwestelijk deel van het eiland bestaat uit een groot natuurgebied, de Serra de Tramuntana. Dit natuurgebied staat op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Ook voor de kust van Mallorca is er een natuurpark te vinden: het eiland Dragonera. Op de rest van eiland zijn er meerdere kleine en grotere natuurparken te vinden. Veel van deze parken hebben een beschermde status.

Ontbijt en dan ervan door

Wat is het heerlijk opstaan met zon en het vooruitzicht te genieten van het ontbijt buiten op het terras. Bij aankomst zitten al aardig wat gasten aan een eitje met koffie, thee of een sapje. Er zijn wat gasten die een koudje hebben opgelopen. We nemen geen risico en laten de plaatselijke arts komen. Geen slecht plan want medicatie moest worden gehaald bij de apotheek iets verderop. Na het ontbijt vertrekken de wandelaars. Een aantal gaat 7 km verderop naar Port Andratx, een prachtig havenplaatsje met veel terrasjes en leuke winkeltjes. Bijzonder aan Port Andratx is dat er geen strand is maar alleen een haven. Er is wel een klein stukje zand te vinden net naast de jachthaven maar dit mag de naam strand niet dragen. Ook wordt Platja de Cala Fornells weer aangedaan. Hier vindt je een mooie rustige baai waar je heerlijk kunt vertoeven aan de zee. Bus 102 – 100 m van het hotel  – wordt ook genomen voor een rit naar Palma de Mallorca. Van alle steden op de Balearen heeft Palma de meeste historische bezienswaardigheden. Hierover vertellen we later meer. Aan het zwembad ’s middags zien we gasten genieten met een boek, een puzzel en natuurlijk een lekker drankje.

Dineren bij de pizzeria

Vanavond gaan we eten bij de pizzeria. Voor onze groep staat om 19.00 uur een lange tafel klaar. We schuiven aan en brengen een toost uit op een gezellig samenzijn. We genieten volop niet alleen van het eten maar ook van de gesprekken en het lachen met elkaar. Wat is het fijn om met een leuke groep te mogen werken!

Vijfde competitieavond

We zijn op de helft! De strijd verloopt heel bijzonder. De nummer 1 handhaaft zich nog goed maar elke dag loopt de score iets terug. Zo ook bij de eerste hoogvliegers. De gestadige jagers klimmen langzaam maar zeker omhoog. Deze ontwikkeling maakt dat het op een spannende ontknoping kan uitdraaien. Er is al wel een duidelijke kop en staartgroep. De middenmoters kunnen nog alle kanten op. We zullen het de komende dagen gaan zien. Hopelijk komen er niet meer afvallers door ziekte. De airco of andere ziekteverwekkers moeten we zien te omzeilen. Morgen nog maar een rustdag houden, aan het strand of op het terras. Naar de uitslag.

Tot morgen!
Inge Kooijman, Marian Beemster
Fergus Hotel, Peguera – Mallorca

Dinsdag, 10 oktober 2017

Goed gestemd op weg

Iedereen is nog steeds goed gestemd. Dit komt niet alleen door de hoge servicegraad van het hotel of hetgeen je op het eiland kunt beleven maar zeker ook door de aangename temperatuur en het zonnetje.

Vandaag is het weer zo’n heerlijke tussendag waarop een ieder zijn eigen weg gaat. Port Andratx en Palma blijven de highlights van de groep. Ook omdat je gemakkelijk met de bus hier kunt komen. De wandelaars onder ons vertrokken naar verschillende richtingen en de markt in Paguera werd bezocht niet ver hier vandaag. Een groepje heeft een lunch genomen bij een goed restaurant aan het einde van de winkelstraat in Paguera. Bij aankomst werd Jeannette wel heel hartelijk welkom geheten. Van de likeur die aan het einde van de maaltijd werd klaargezet aan tafel mochten we gratis drinken. De taxi heeft iedereen weer veilig thuisgebracht en het buffet ’s avonds werd een keer overgeslagen 🙂 .

Vijfde competitieavond

De zesde competitie ronde was weer gezellig. Helaas weer twee zieken die het een avond moesten laten afweten. Wat een spannende strijd. De nummer 1 is van zijn voetstuk gevallen. Weliswaar met 0,2 % verschil tussen de bovenste 2 paren. De nummers 3 en 4 zitten ook erg dicht in de achtervolging, slechts 2% tussen de 1e, 3e en 4e plaats. Met nog 4 avonden te gaan kan er dus nog veel veranderen. Maar in de staart is het net zo spannend. 3 paren met minder dan 0,5 % verschil vechten om de rode lantaarn. Ook dat is spannend. Wij zijn reuze benieuwd of die spanning het wijngebruik opvoert of juist niet. Over vier dagen weten wij het. Naar de uitslag.

Tot morgen!
Inge Kooijman, Marian Beemster
Fergus Hotel, Peguera – Mallorca

Woensdag, 11 oktober 2017

Excursie Palma

Vanochtend om 08.15 uur vertrekt er een groepje in een open bus 100 m van het hotel. Het is nog wel wat frisjes zo vroeg. We hebben niet gedacht aan het meenemen van een vestje of jas. Via nog wat andere hotels om andere deelnemers op te halen tuffen we naar Palma. Daar aangekomen rijden we langs een aantal hoogtepunten waarover de gids ons bijpraat. Bij de kathedraal stappen we uit en vervolgen onze weg met gids door een gedeelte van het centrum. We komen veel te weten over Palma met haar 400.000 tellende inwoners en een rijke geschiedenis. Om 13.15 uur kun je weer opstappen bij de kathedraal voor de terugweg. Marianne blijft als enige achter. Zij gaat het centrum verder bekijken en neemt de tweede opstaptijd terug om 16.30 uur.

Vandaag is het eiland door de anderen bekeken met de auto, de stadsbus of te voet. Ook aardig wat gasten bleven aan zwembad hangen voor een duik, een lesje aerobics of  voor het maken van een puzzel en het lezen van een boek.

Zesde competitieronde

Gelukkig waren we weer compleet vanavond. De airco zorgt voor sommigen van ons toch wel wat verkoudheids-perikelen. Het is na 7 dagen nog steeds niet duidelijk wie met de eer gaat strijken kampioen van Mallorca te zijn. In verband met De barbecue spelen we nog maar 5 rondjes op donderdag. Ook de laatste dag zal i.v.m. de vroege vlucht iets ingekort worden. Dus mensen……. het komt er nu echt op aan om te pieken! Maar vooral toch ook om de gezelligheid. We kunnen niet allemaal met een auto naar huis gaan. Alhoewel.. die auto paste vast niet bij Inge in de koffer dus zal het wel iets kleiners zijn. Hoe dan ook, de eretitel weegt niets en die is toch heel veel waard. Naar de uitslag.

Tot morgen!
Inge Kooijman, Marian Beemster
Fergus Hotel, Peguera – Mallorca

Donderdag, 12 oktober 2017

Bezoek aan het oosten 

Vandaag gaan enkelen een uitstapje maken naar het oosten van het eiland, Portocristo. Dit is ook een (druk) havenplaatsje op behoorlijke afstand van het hotel maar met de huurauto goed te doen. Je kunt hier slenteren langs de haven of door de winkelstraatjes, heerlijke tappas eten of de Grotten van Drach aandoen, de bekendste en meest bezochte grotten van Mallorca.

We hebben een aantal fanatieke wandelaars in de groep die bijna elke dag een mooie route kiezen. Je moet wel regelmatig een flinke heuvel beklimmen om vanaf de top te genieten van het prachtige uitzicht.  In de namiddag is het weer luieren aan het zwembad.

BBQ-en aan het zwembad

Het diner vindt plaats aan het zwembad. Voor onze groep staan lange tafels klaar. De temperatuur is nog steeds aangenaam. We nemen plaats en laten ons verwennen niet alleen door het personeel maar ook door een zangeres die bekende populaire nummers zingt uit de oude doos. Na het voor- en hoofdgerecht wordt het een dolle boel want de voetjes gaan van de vloer. Bijna iedereen maakt een dansje en geniet van dit alles onder inmiddels de maneschijn.

Late start competitieronde

Één paar was te vermoeid van het dansen dat het bridgen daarna teveel werd. Met 12 paar vervolgden we om 21.00 uur de competitie avond die naar 4 rondjes is terug-gedraaid. Begrijpelijk dat het er die avond gezellig, maar onrustig aan toe ging. Met wederom spanning aan de top. De koplopers verwisselen steeds van positie. De staart kwispelt minder, maar toch ging iedereen tevreden naar zijn kamer. Hoe laat het ontbijt zou worden en òf er ontbeten gaat worden na zo’n uitgebreide barbecue en hapjestafel, dat zien we morgen wel weer. Naar de uitslag.

Tot morgen!
Inge Kooijman, Marian Beemster
Fergus Hotel, Peguera – Mallorca

Vrijdag, 13 oktober 2017

Fietstour Palma

We vertrekken om 09.45 uur met een klein groepje naar Palma voor een fietstocht. Fietsen in Palma de Mallorca met Baja Bikes is dé manier om deze leuke fietsstad te ontdekken. Een Nederlands sprekende gids laat ons vol enthousiasme kennis maken met deze prachtige stad. Tijdens de tour zien we belangrijke bezienswaardigheden waarover de gids in geuren en kleuren vertelt. Tussendoor maken we een terrasstop voor een heerlijke tapas met een biertje.  We rekenen per persoon € 5,-  af 🙂 .

Met de stadsbus 102 gaan we weer terug naar het hotel om nog even af te koelen in het zwembad of op het terras van het hotel.

Wandelen in de omgeving

In de namiddag komen de wandelaars binnen die een stevige wandeling hebben gemaakt in de omgeving. Enthousiast vertellen zij over de schoonheid van het eiland met haar prachtige vergezichten. Een lekker koel drankje op het terras van het hotel gaat er na deze tocht goed in.

Achtste competitieronde

Na het uitgebreide dinerbuffet is het weer tijd om plaats te nemen aan de bridgetafels. Marian en Roel hebben alles weer netjes klaargezet en het personeel van het hotel heeft weer gezorgd voor een tafel vol drankjes en hapjes.

Zelfs op de voorlaatste avond is de strijd nog open. Want we hebben afgesproken de beste 7 scores te laten beslissen over het kampioenschap. Dat hebben we natuurlijk nog niet getoond. Wie heeft de grootste misser gemaakt en schiet daardoor enorm omhoog. En ook het lantaarntje is nog niet in veilige handen. Zaterdag is de ontknoping. Nog 1 nachtje slapen of nog een extra analyse van de laatste foutjes? Dat kan allemaal onder het genot van een lekker versnapering aan het zwembad of strand. We zullen het zien! Naar de uitslag.

Tot morgen!
Inge Kooijman, Marian Beemster
Fergus Hotel, Peguera – Mallorca

Zaterdag, 14 oktober 2017

Laatste vakantiedag

De tijd vliegt! Alweer de laatste dag op Mallorca. Paguera even verderop wordt  aangedaan om de laatste souvenirs in te slaan. Aan de haven van Port Andratx worden de laatste drankjes gedronken en aan het zwembad doen nog gasten ’s morgens mee aan de aerobic-les. Ook gaan de wandelaars er weer op uit om de laatste blikken van Mallorca in zich op te nemen en zien we op het terras van het hotel gasten hun laatste lunch gebruiken. Het zwembad wordt in de middag natuurlijk ook aangedaan om hier in alle rust je boek uit te lezen.

Laatste competitieronde

We hebben weer heerlijk gegeten en snellen om 18.45 uur naar de bridgezaal. Onder het genot van een pinacolada 0% moet ik (Marian) de laatste zitting verwerken. 4 rondjes omdat iedereen vroeg op moet voor de vlucht naar huis.

Prijsuitreiking

145De prijsuitreiking was al heel snel na het uittekenen van de scores. Nummer 1, de kampioenen van Mallorca zijn Iliana en Edie. Naast hun 1e prijs mochten ze een klein flesje wijn overhandigen aan iemand die het in hun ogen verdiende. De nummers 2 en 3 zijn van plaats verwisseld met een verschil van 0.12%. Zo kwam er een eind aan een spannende race en een fijne vakantie. Natuurlijk werd er na afloop nog een lekkere versnapering gehaald bij de bar en langzaam maar zeker zocht iedereen zijn slaapplaats op om al dan niet nog de koffer te pakken. Zo komt aan alles een eind. Naar de uitslag.

Bedankt!

We hebben een zonnige vakantie achter de rug met een leuke groep! Het weer werkte goed mee maar ook het gastvrije personeel van het hotel. Wij hopen u nog een keer terug te zien en wensen u een goede winter toe. Allemaal bedankt voor uw gezelligheid!

Inge Kooijman, Marian Beemster, Roel de Vrijer
Fergus Hotel, Peguera – Mallorca

Here we come

6 reacties op Reisverslag Bridgereis Mallorca oktober 2017

 1. marianne zegt:

  Lieve vakantiegangers, Inge, Roel en Marian

  Wat hebben we een prachtige mooie gezellige vakantie beleefd in Mallorca. De reisverslagen van Inge geven een juiste weergave van deze heerlijke reis. Het bridgen is enerzijds een belangrijk onderdeel van de reis anderzijds is het vermaak op de dag zo gevarieerd dat alles in balans is. De locatie in Perguera waar we verbleven was van top klasse waardoor er bij mij toch onbedoeld wat kilo’s zijn bijgekomen ondanks de vele mooie wandelingen die er gemaakt zijn in de hoop dat ook dit in balans zou zijn …maar helaas toch iets teveel van de goddelijke maaltijden genomen. Of…zou het de wijn zijn…..geen idee hoeveel calorieën je tot je neemt……..als je geniet van de heerlijke wijn die er geschonken werd. Het heeft ons werkelijk aan niets ontbroken….de service van het bridgetravellingsteam gaat ver …heel ver…..je bent gast en je voelt je gast…niets is teveel om de gast een onvergetelijke vakantie te geven. Natuurlijk ook een woord van dank voor de medereizigers…want ook die hebben bijgedragen aan de onvergetelijke vakantie.
  Ik hoop jullie nogmaals te ontmoeten op een reis……want ik vond het reuze gezellig.

  Lieve groet voor iedereen,
  Marianne Schiedam

 2. Aad zegt:

  Vandaag naar de plaatselijke markt geweest. Tussen de beide rotondes stonden toch wel 100 kraampjes uitgestald. Geen kleding, wel veel riemen tassen en andere lederwaren. Tevens veel snuisterijen zoals polsriempjes en dergelijke kettingen en alle maten ringen/oorbellen etc. Ook veel crèmes zeep en andere smeersels. Toch leuk om deze opzet van de markt te zien waar uw “gulden” nog steeds een daalder waard is 🙂 .

 3. Jan en Jacqueline zegt:

  Ook van ons – Jan en Jacqueline (begeleiding Rhodos oktober 2017) allemaal de groetjes en we blijven jullie volgen. Veel plezier

 4. Marianne Schiedam zegt:

  Wat is het ontzettend fijn om met jullie in Mallorca te zijn.

 5. Anja van Praat zegt:

  Lieve Inge , lieve Roel en lieve Marian,

  Heel veel plezier en zon

  Groetjes Anja

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s