Reisverslag Bridgereis Kerst, de Veluwe


Fijne Kerstdagen gewenst


De boom staat, in vol ornaat
Het kerstlicht schijnt
BridgeTravelling wenst eenieder en elkaar
Fijne kerstdagen en een goed nieuwjaarHotel De Hoeve van Nunspeet, de Veluwe

23-27 december 2019Begeleiding

De begeleiding is in handen van Anja Bakker (links) en Tanja Rueck (rechts) beiden NBB-gekwalificeerd. Anja heeft de rol van wedstrijdleiding en Tanja de rol van gastvrouw. Hebt u tijdens uw verblijf (andere) wensen, op- of aanmerkingen, Anja en Tanja doen hun uiterste best u verder te helpen.

Tot maandag de 23e december. Wij hebben er veel zin in!


Het weer


Maandag, 23 december 2019

Aankomst

Het hotel is sfeervol aangekleed. Diverse leuke kerstbomen en daarnaast overal mooie en gezellige versiering. De gasten komen langzamerhand allemaal aan. Op de balie staat kerstkrans en daarnaast ontvangen we allemaal een bon voor warme chocolademelk. De kamers worden bezocht, de koffers uitgepakt en de kerstkleding in de kast gehangen. Buiten staat een vuurkorf te branden.Welkom

Onze gasten heten we rond 17.30 uur welkom met een lekker drankje. Hierna gaan we aan tafel. Het diner liet ons allen goed smaken. Na het dessert gaan we naar de bridgezaal voor de eerste competitieronde.


1e competitieronde

Het bridgen gaat in een fijne sfeer. De zaal leent zich er ook uitermate goed voor. Naast koffie en thee kunnen we de hele avond drankjes halen aan de bar in onze bridgezaal. Ook komt er nog tweemaal de bittergarnituur voorbij.

De dagprijs gaat naar Reint en Harry. De 50%-prijs mogen Ellen en Paul in ontvangst nemen. Van harte! Naar de uitslag.

Tot morgen!
Anja en Tanja
De Hoeve van Nunspeet


Dinsdag, 24 december 2019

Ieder gaat zijns weegs

We genieten van een lekker ontbijtbuffet waarbij de plannen voor vandaag worden gesmeed. Het museum Marius van Dokkum in Harderwijk zal zeker bezocht worden. De orchideeënhoeve in Luttelgeest gaat een aantal naartoe, Zwolle om te winkelen, het ijsbeeldenfestijn en het Herman Broodmuseum komen ook langs in de planning.
Het Aardhuis gaat bezocht worden en men gaat shoppen in het outlet centrum Bataviastad. Al met al voldoende mogelijkheden hier op de Veluwe.


Doorgestuurde beelden bezoekenKoorzang tijdens diner

Vandaag eten we aan de gezellige ronde tafels. Tot onze verrassing komt er een koor kerstliederen zingen. Wat een fijn begin van de kerstavond. Het menu ziet er weer heerlijk uit, de wijn smaakt goed en de gesprekken zijn onderhoudend.


2e competitieronde

Onze gasten gaan met een tevreden gevoel over het diner en het koor aan tafel met een kopje koffie of thee. Het bridgen verloopt in een gemoedelijke sfeer onder het genot van gratis drankjes en hapjes.


De dagprijs gaat naar Pien en Jaap en de 50%-prijs naar twee paren; Trees en Loes en Henny en Gertruud. Van harte! Tijdens de nababbel worden nog wat spellen besproken, een laatste drankje gedronken en dan is het tijd om de kamers op te zoeken. Morgen 1e Kerstdag kunnen we ontbijten tot 11 uur. Wat een luxe. Naar de uitslagen.

Tot morgen!
Anja en Tanja
De Hoeve van Nunspeet


Woensdag, 25 december 2019


Eerste kerstdag op de Veluwe

Na een goede nachtrust treffen we iedereen bij het ontbijt. Luxe kerststollen sieren het ontbijtbuffet. Vanavond hebben we een keuzemenu en vanochtend maken we de keuze zodat we ons er op kunnen verheugen.

Ineke stapt vandaag op de fiets om een toertje van 50 kilometer te gaan maken. Ook horen we dat er gewandeld gaat worden en de film Cats gaat bezocht worden. Het is droog en de temperatuur is aangenaam. Het park de Hoge Veluwe en Kröller Müller staan op het program en ook een bezoek aan de IJsbeelden staat weer op de planning. Ook gaat er gechilled worden in de sauna en het zwembad.


Terug in het hotel

Er is een bezoek gebracht aan het Aardhuis. Een voormalig jachtchalet van koning Willem III. Het ligt vlakbij Hoog Soeren. Er is een voorlichtingscentrum over wild en natuur. Tevens is er een gelegenheid bij voor een hapje en een drankje.

Het Loo is bezocht en de Koninklijke stallen met hun pracht en praal aan rijtuigen, auto,s en de lijkkoets van Koninging Wilhelmina zijn indrukwekkend. Momenteel is er een tentoonstelling over de gedekte tafels bij bijzondere dagen destijds op het Paleis. Wederom is er heerlijk gewandeld in de mooie bossen rondom het hotelPubquiz

Om half vijf – na alle activiteiten van de gasten – zijn we met vier teams gestart in een pubquiz. De algemene kennis werd getest 🙂 . Voor iedereen was er een prijs of meer een kerstattentie van BridgeTravelling. Het winnende team kreeg een zakje overheerlijke kersenbonbons. Meedoen is tenslotte belangrijker dan winnen. De eeuwige roem om de Kerstpubquiz-winnaars te worden is al eer genoegKerstdiner

Om half zes werden we aan de tafels verwacht voor ons 4-gangenmenu. Het voor- en hoofdgerecht kon gekozen worden. De tafels waren feestelijk gedekt en de gasten meer dan feestelijk aangekleed. Het eten was naast dat het prachtig gepresenteerd was zeer smakelijk en ook de drankjes smaakte prima.


3e competitieronde

Na het diner starten we om 20.15 uur met de derde ronde van de competitie. Het bridgen gaat in een lekker tempo. Ondanks de latere start lopen we goed op schema. Vanwege de tijd is er besloten om de pauze te schrappen. De bediening aan de bar gaat weer flitsend. Ook komt er weer twee keer een rondje bittergarnituur langs.

De dagwinnaars, Henny en Ineke, gaan met de BT-trofees er vandoor, de 50%-prijs valt in handen van Tine en Joke. Gefeliciteerd! Naar de uitslag. Nog een kleine nazit en dan worden de kamers weer opgezocht.

Tot morgen!
Anja en Tanja
De Hoeve van Nunspeet


Donderdag, 26 december 2019

Vanochtend konden we tot 11.00 uur ontbijten. Er is genoeg keuze voor iedereen. Ook aan de gezondheid wordt gedacht met granolaas en vers fruit. Tenslotte hebben we vandaag een sportieve dag.


Bezoekerscentrum

Om 10.45 uur gaan we wandelen. We gaan naar het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer om de uitgestippelde wandeling van 3 kilometer te lopen. Het is heerlijk weer en het pad is afwisselend. We moeten stukjes klimmen en daarna weer dalen.

Na afloop van de wandeling staat er koffie en thee klaar met cake in het bezoekerscentrum. Het wandelgroepje is niet zo groot, maar 27 man/vrouw komen koffie drinken en het bezoekerscentrum bekijken. Er worden nog wat leukigheidjes aangeschaft. Daarnaast is er een expositie over de Wolf. Ook op de Veluwe is de wolf gespot en het is een leerzame excursie.


4e competitieronde

Na de wandeling was iedereen om stipt 13.30 uur in de bridgezaal, voor de laatste ronde van het bridgen. De strijd is nog open, wie zullen de winnaars worden van de kerstbridge in Nunspeet? Koffie, thee en water staan weer klaar. De spellen worden geschud en weer ingevoerd door Anja die deze dagen op deskundige wijze geleid heeft. Ook de hapjes vinden gretig aftrek, na het ontbijt lust men ondertussen wel weer een kleinigheidje.

Rond 16.45 uur zijn we klaar met bridgen en worden eerst de dagwinnaars en 50% prijswinnaars bekend gemaakt. De dagwinnaars zijn Henny en Gertruud en Paula en Herman vallen in de 50%-prijs. Gefeliciteerd!Finaleplaatsen

Vooraf aan de bekendmaking bedankt Tanja iedereen voor de fijne dagen. Hierna neemt Anja het woord en vertelt dat de winnaars van de competitie zijn geworden:

1. Harry en Reint met 55,39%
2. Jaap en Pien met 55,03%
3. Melody en Helen met 54,02%

Van harte gefeliciteerd! Naar de uitslag.

Na de uitslag werd er nog wat nagepraat en daarna de kamers opgezocht om weer netjes aangekleed aan tafel te verschijnen voor het diner en aansluitend de muziek-/dansavond.


Dinerbuffet

Vandaag staat er een dinerbuffet op het menu maar eerst wordt er een broodplankje en een ossenstaartsoepje aan tafel geserveerd. Het buffet ziet er mooi uit en belangrijker nog het smaakt heerlijk. Het dessert wordt rond 19.45 uur weer uit geserveerd aan tafel. De complimenten voor de keuken, het was weer heerlijk.


Muziek-/Dansavond


Ondertussen is Ab binnengekomen, hij gaat de muziek vanavond verzorgen. Het duurt even voordat de stemming er in zit, maar dan gaan de beentjes toch van de vloer. De muziekkeuze is gevarieerd, van Elvis Presley, Meatloaf, de Rolling Stones tot André Hazes. Voor ieder wat wils.


Ook kunnen verzoeknummers worden aangevraagd. Paula en Herman vragen DU aan. Het lied van hun verloving 55 jaar geleden. Dachten ze dit samen te kunnen dansen, werd er spontaan een kring om hen heen gevormd en werden ze toegezongen. Hopelijk hebben we morgen niet teveel spierpijn van het dansen, maar het was een geslaagde avond die tot middernacht duurde.

Tot morgen!
Anja en Tanja
De Hoeve van NunspeetVrijdag, 27 december 2019


Vertrek

De koffers zijn gepakt, nu allemaal een lekker ontbijtje. Nog napraten en nagenieten van deze leuke dagen. Enkelen gaan vanaf hier nog naar Batavia Stad en Zwolle.

Het waren erg leuke dagen. Iedereen bedankt en alvast een goede jaarwisseling.

Anja en Tanja
De Hoeve van Nunspeet
Begeleiding Kerstbridgereis 2019


Tot de volgende keer

Wij hopen u allen nog eens te zien op een van onze reizen. Ga naar de kalender.

2 reacties op Reisverslag Bridgereis Kerst, de Veluwe

  1. Henny Cassa zegt:

    Anja en Tanja jullie hebben er voor ALLE gasten een groot feest van gemaakt. Hartelijk dank daarvoor. Gertrud en Henny

  2. Jacqueline Kloos zegt:

    Jan en ik, Jacqueline, wensen Anja en Tanja samen met alle gasten van Bridgetravelling fijne kerstdagen en veel bridgeplezier 🎄🎄♣️♦️♠️
    Wij komen met Oud en Nieuw.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s