Reisverslag Bridgereis Zoutelande 14-17 juni 2016

___________________________________________Naar de reisomschrijving

Nieuw1   zee zoutelande

Zoutelande ligt nabij Vlissingen en Middelburg, historische steden met een rijke cultuur.

______________________________________________________________

Foto's Bridgereis

Reacties onderaan de pagina zijn welkom :).

______________________________________________________________

Het weer Zoutelande

Het weer

Dinsdag, 14 juni 2016

Ondanks de tegenvallende weersvoorspellingen vertrekken we met goede zin naar Zoutelande tenslotte heeft Zeeland meer zonuren dan de landprovincies. De oorzaak ligt in het ontbreken van stapelwolken. Boven land kom je deze wolken veelvuldig tegen, maar boven de Ooster- en Westerschelde en de Noordzee komen ze zelden voor, waardoor de zon niet wordt gehinderd door wolken. Dat is de reden dat we in Zeeland aan de kust meer zonuren hebben dan in de rest van Nederland.

Begeleiding

jan-en-jacqueline-kloosDe begeleiding de komende dagen is in handen van ondergetekenden. Vanmiddag om 17.15 uur zien wij u graag in de bridgezaal voor een welkomstdrankje. Hierna gaan we aan tafel en om 19.30 uur spelen we na de koffie onze eerste drive.

Een goede reis gewenst. We kijken naar u uit!
Jan en Jacqueline Kloos

Aankomst

foto5Het is echt waar wat de Zeeuwen zeggen; bij ons schijnt de zon bijna altijd. Toen wij vanmorgen Zeeland inreden begon deze zowaar te schijnen. De weerberichten waren echt niet zo goed maar met een zonnetje kwamen wij bij ons hotel aan. Daardoor hebben we meteen een tafeltje buiten in beslag genomen. Om kwart over vijf waren alle gasten in het hotel gearriveerd en heb ik iedereen welkom geheten. Onze welkomstborrel hebben we ook lekker buiten op het terras gedronken, waarna we binnen in foto6het nieuwe gedeelte van het hotel heerlijk hebben gedineerd. Wat is het hotel trouwens prachtig geworden. Het bridgen is op de “zolder” van het hotel, een heerlijke ruimte met alle privacy die je je maar kunt wensen. Nadat de uitslag beneden bij de bar bekend was gemaakt en een laatste borrel is gedronken is iedereen naar zijn of haar kamer gegaan voor een heerlijke nachtrust. Naar de uitslag.

Tot morgen!
Jan en Jacqueline Kloos


Woensdag, 15 juni 2016

foto13En weer schijnt de zon als we de gordijnen open doen. Daarom zijn we na het ontbijt met een grote groep lekker een strandwandeling gaan maken. De jassen konden thuis blijven en de koffie smaakte geweldig in het strandpaviljoen. Natuurlijk zijn er van die “die hearts” onder ons die nog wel verder wilden. In de verte zagen we een ander paviljoen en dat was ons doel. Heerlijk wat gedronken toen we daar aankwamen en een klein hapje gegeten. Langs de duinen zeker wel zo’n 10 km terug gelopen naar ons hotel. Al met al een heerlijke ochtend.

foto10    foto11

foto36Iedereen heeft de middag naar eigen idee ingevuld en om kwart voor zes met elkaar weer heerlijk gegeten. Het bridgen boven is een heerlijkheid en om middernacht hebben we met een klein groepje die nog in de bar zat geproost op de verjaardag van Dorien. Morgen komt Inge Kooijman (eigenaar BridgeTravelling) ons vergezellen en gaan we met haar naar Middelburg, dus eerst maar weer eens een paar uurtjes slapen. Naar de uitslag.

foto14foto15foto34

Tot morgen!
Jan en Jacqueline Kloos
W.L. en gastvrouw


Donderdag, 16 juni 2016

Ondergetekende komt om 10.30 uur aan in het hotel en begroet de gasten met een flinke handdruk. Het weerzien met zoveel vaste en tevreden gasten is een waar genot. Van de nieuwelingen verneem ik ook niets anders dan goed, alles is naar wens en de groep is meer dan leuk. Ook trof mij het bericht dat twee gasten helaas vanochtend – waarvan één wegens medische oorzaak – de reis hebben moeten staken. Onze bezorgde Jacqueline hield vinger aan de pols en ’s middags kreeg zij een telefoontje dat zij veilig waren aangekomen. De inmiddels vaste en lokale invallers waren snel geregeld. Hiervoor dank.

Om 10.45 uur vertrekken we naar Middelburg voor een rondvaart. De afvaart staat gepland om 11.30 uur. We tellen en missen 4 personen. De schipper kan niet langer wachten en vertrekt klokslag 11.30 uur met onze groep en losse meevarenden. Jacqueline blijft achter op de kade en wacht op de nog niet gearriveerden van onze groep en neemt de volgende afvaart. De schipper vertelt honderd uit over de historie van Middelburg. Tijdens de vertelling verzoekt hij vriendelijk en regelmatig 🙂 om even een duik te nemen anders wordt je een kopje kleiner gemaakt door de lage bruggen.

foto19   foto29

foto32Bij terugkomst stapt de volgende groep “het bootje in” en we spreken met een aantal af elkaar te zien in de winkelstraat nabij de boot voor een drankje en een hapje. Na deze gezellige middag treffen we elkaar weer op het terras van het hotel.

De maaltijd laat ons weer goed smaken en om 19.30 uur gaan we richting bridgezaal voor de laatste zitting van deze reis. Na een gezellige avond verzoekt Jacqueline om naar beneden te gaan voor de prijsuitreiking met nog een hapje en een drankje. Voordat de bekend wordt gemaakt wie de nummers 1, 2 en 3 zijn geworden zingen we nog even “Lang zal zij leven” voor Dorien en vertellen Jacqueline en Marianne nog een leuk verhaaltje. Hierna worden de prijzen van stal gehaald en worden de winnaars onder luid applaus gefeliciteerd. Naar de uitslag.

foto35foto37foto38

foto39foto40foto41

Zoals BridgeTravelling betaamt maken we nog even een groepsfoto en drinken we onze laatste drankjes tot ver na twaalven.

foto43

We sluiten een geslaagde bridgereis af met een leuke groep die we – zo naar het verluidt – allemaal weer terugzien bij de BridgeTravelling-familie. Bedankt allemaal voor jullie gezelligheid en waardering voor onze organisatie.

Graag bedank ik Jacqueline en Jan voor hun inzet, enthousiasme en plezierige begeleiding. Het was weer top!

Hartelijke groet allemaal!
Inge Kooijman

 

 

3 reacties op Reisverslag Bridgereis Zoutelande 14-17 juni 2016

 1. Margreet en Henk Truyens.
  Wij hebben genoten en zullen zeker weer een keer met BridgeTravelling meegaan.

 2. Olga en Aad Sips.
  Een prima concept. Begeleiding vlot, duidelijk, direct en voor iedereen. Heel attent en alert. Doel iedereen tevreden te stellen is bereikt. Alles liep op rolletjes. Arrangement voor herhaling vatbaar. Bridge Travelling heeft een goede indruk achtergelaten, waarvoor onze dank.

 3. Rian Heynsbroek.
  Erg naar mijn zin gehad, bofte met balkon.
  Drankjes vrij dus geen gestoor tijdens bridgen alles goed geregeld.Goede gastvrouw, schonk een ieder aandacht en goede wedstrijdleider, rustig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s