Verslag Bridgereis Rhodos mei 2023


Griekenland, Rhodos
Blue Horizon
Mei 2023

Naar de reisomschrijving
Naar de uitslagenDe wedstrijdleiding is in handen van Jan en Jacqueline Kloos. Het verslag is geschreven door Jacqueline, ook gastvrouw op de reis.

Hebt u vragen? Jacqueline en Jan doen hun uiterste best u verder te helpen.


De bridgezaal en het weer staan klaar 🙂

Dinsdag, 23 mei 2023

Op Schiphol komen we de eerste bekende gasten tegen. We begroeten elkaar uitbundig, wat een leuk weerzien! Na een voorspoedig vlucht landen we op Rhodos. Aangekomen in het hotel werden we door het personeel met knuffels begroet. Als begeleiding komen we hier al jarenlang en maakt dat we het voelen als een soort thuiskomen. De kamers zien er weer keurig uit met in de badkamer een set verzorgingsproducten. Tijdens het welkom maakt iedereen kennis met elkaar en heffen we het glas op een fijne bridgevakantie. Vanavond is er inloopbridge. Morgen start de competitie.

Woensdag, 24 mei 2023

Na een goede nachtrust en na openen van de gordijnen worden we warm onthaald door wat wolken, het zwembad en de zee.

Vanmorgen hebben we van Filis, onze hostess van Corendon een uitleg gekregen van wat er allemaal te doen en te beleven is hier op het eiland. Besloten is om direct een rondreis te boeken voor morgen, omdat Mariet en Trudy maar een week blijven. Vanavond gaan we bekijken welke excursies we nog meer willen boeken.

Nadat we gisteren met 14 gasten toch nog 16 spelletjes gespeeld hebben, gaan we vanavond voor het eggie. We konden gisteren merken dat iedereen toch wel vermoeid was en dat was aan het bieden en uitspelen soms wel te merken. Maar iedereen heeft een goed nachtrust gehad en een ontspannen dag, dus de verwachtingen zijn hoog gespannen.

Na een rustige dag en een goed diner zijn we in zeer goede stemming begonnen aan onze 24 spelletjes bridge. Met koffie en thee die vanaf beneden al meegebracht is worden de eerste biedingen gedaan. Het spelen heeft wat tijd in beslag genomen. Pas na twaalven kon Jan de uitslag bekend maken. Iedereen ging daarna direct naar hun kamer of bungalow want de wekker gaat vroeg.

De ruime zaal is dit jaar gerenoveerd. Mooie tafels met groene kleedjes en goede verlichting. Onze pennen hebben we uitgereikt met een gelukspoppetje of een klavertje 4. Rosey en Frido zijn 1e geworden vandaag. Naar de uitslag.

Donderdag, 25 mei 2023

We zijn vroeg vertrokken om het eiland wat beter te leren kennen. Om 08.30 uur stond de bus al voor het hotel en Corrie die we al kennen van vorige reizen heette ons van harte welkom. We kregen allemaal een ketting met een ontvangstapparaatje, inclusief oortje, zodat we Corrie overal goed konden verstaan

Als eerste zijn we de berg Felerimos opgegaan waar we door het mooie lange pad reden waar aan weerszijde de lijdensweg van Jezus wordt afgebeeld in koperen plaketten. Aan het eind kom je bij het grote kruis waar je een schitterend uitzicht hebt op Rhodos, Ook het klooster is de moeite waard om even te bezoeken. De vele pauwen die er rond lopen hebben in deze tijd, waar ze op zoek zijn naar vrouwtjes, een prachtige staart die ze steeds weer opzetten.

Daarna zijn we weer verder gereden door mooie kleine dorpjes en hebben we kunnen proeven van de suma (likeur), verschillende lekkere olijfoliën, wijnen en kruiden. Natuurlijk is er hier wel het een en ander ingekocht.

In Enbona hebben we heerlijk geluncht om daarna naar de 7 bronnen te rijden. Daar is een tunnel van 187 meter waar je doorheen kunt lopen. Erg donker en er staat altijd schoon water in. Natuurlijk lieten we deze uitdaging niet aan ons voorbij gaan. Tot slot zijn we nog even gestopt bij een eeuwenoude kapel om vervolgens weer naar het hotel te rijden, waar we om 18.30 uur pas aankwamen.

Om 20.00 uur zijn we begonnen aan de 2e competitieavond.

Tegen 23.00 uur maakte Jan de winnaars bekend. Jacqueline en Edith werden 1e.
Naar de uitslag.

Morgen lekker een rustdag met hopelijk weer mooi weer.

Vrijdag, 26 mei 2023

Na een toch wel vermoeiende dag gisteren zijn er gasten die toch weer om 10.30 uur paraat stonden voor de rek- en strekoefeningen hier op het grasveld. Gevolgd door de aqua gym in het zwembad. Het is inspanning maar zeker ook ontspanning.

Een impressie van hetgeen we zien vanuit onze kamers.

De zon schijnt heerlijk en de strandbedjes werden al vlug gevonden. Jan en ik hebben na de lunch alle spellen ingevoerd, want we beginnen vandaag om 17.45 uur. Dit omdat het diner dit jaar pas om 19.00 uur begint. Dus twee ronden voor het diner en vier erna. Na vanavond gaan we kijken of we dit ook volgende week gaan handhaven.

Om 17.30 uur is iedereen paraat om de eerste twee ronden te spelen. Daarna zijn we heerlijk gaan eten. Het diner is weer meer dan voortreffelijk en het is jammer dat onze ogen groter zijn dan onze maag. Iedereen dag is er een ander thema, zoals visavond, Japans met sushi, Griekse avond, Italiaans en ga zo maar door. Ook de live cooking vind gretig aftrek.

Om 20.00 uur spelen we de laatste vier ronden. Deze methode is door iedereen erg enthousiast ontvangen. We besluiten dit de laatste week ook door te voeren.

De winnaars van vanavond waren weer Edith en Jacqueline (laatste afbeelding). Omdat we nu eerder klaar waren zijn diverse gasten met ons naar de bar gegaan om nog een afzakkertje te nuttigen. Werd het nog laat, maar het was heel gezellig. Naar de uitslag.

Zaterdag, 27 mei 2023

De zon doet echt zijn best vandaag, maar het zijn de wolken die het de meeste keer winnen. Toch is de temperatuur erg goed en doen we weer mee met de rek- en stretch oefeningen vanmorgen.

Omdat we aan het einde van de middag met alle gasten naar Rhodos gaan mogen we lunchen in het restaurant. Toch weer een extraatje van de manager. We worden om 17.00 uur opgehaald en Suzanne gaat op haar vrije dag toch met ons mee om het een en ander in de bus te vertellen en zal ons ook het oude gedeelte van Rhodos laten zien. Suzanne woont al vele jaren hier op het eiland en heeft ons al vele keren geholpen aan goede excursies.

Onderweg vertelt Suzanne van alles over de geschiedenis van deze stad en ook tijdens de wandeling worden we op de hoogte gehouden van de historie hiervan. Een groepsfoto mag natuurlijk niet ontbreken.

Ik, Jacqueline, ga eerder samen met Frido en Gjilke naar het restaurant, waar we met de groep gaan eten. Het wordt daar een vrolijke boel en omdat er nog wat tijd over is voordat het busje ons weer zal komen ophalen ga ik met wat gasten nog even de stad door en drinken we op een leuk pleintje koffie. De anderen zijn ook op de afgesproken tijd richting de uitgang van Rhodos stad gegaan. Om 22.00 uur rijden we weer richting hotel.

In het hotel is de “Griekse avond” nog volop bezig is. Een aardige gelegenheid om ons nog even daarbij aan te sluiten en wat te drinken. Gezelligheid kent geen grenzen, maar om 01.00 uur besloten we toch maar dat het tijd was om onze kamers op te zoeken.

Hieronder aanstormende talenten 🙂

Zondag, 28 mei 2023

Het is triest weer vandaag. Het regent vaak en de zon laat zich geen enkele keer zien. De paraplu’s en de regenjasjes zijn echt nodig.

De mannen vinden dit niet erg, want nu hebben ze een goede reden om in het sportcafé naar het voetballen en de formule 1 te kijken. Ook zijn er gasten die na de feestavond van gisteren een rustige dag een welkome afwisseling vinden.

We hebben weer twee ronden voor het diner gespeeld en vier erna. Rosy en Frido (laatste afbeelding) zijn voor de 2e keer dagwinaars. Gefeliciteerd! Naar de uitslag

Omdat het morgen niet veel beter wordt met het weer hebben we met z’n allen besloten morgenmiddag te bridgen. We gaan om 15.00 uur beginnen en dineren daarna, zodat iedereen een vrije avond heeft.

Maandag, 29 mei 2023

Het weer is hier net zo onvoorspelbaar als in Nederland. Het zou een slechte dag worden, maar we werden met de zon wakker en hij is niet meer weggeweest. Vandaag werd weer mee gedaan aan aqua gym en werd gerelaxt aan het zwembad.

Han en Ilona zijn de Filerimos berg opgewandeld. Best een pittige klus, waarbij je toch de laatste 2 1/2 km. goed moet klimmen. Bij het fonteintje waar je heerlijk water kunt tappen zijn ze het laatste stukje via het bos gelopen. Moe, maar voldaan kwamen ze weer in het hotel aan.

We zijn zoals afgesproken om 15.00 uur gaan bridgen omdat het, in tegenstelling tot een zonnige dag, een regenachtige dag zou worden. Han en Petra hebben vanmiddag gewonnen. Naar de uitslag.

’s Middags bridgen had wel weer als voordeel dat we ruim voor 19.00 uur klaar waren met spelen, zodat we in alle rust konden gaan eten.

De avond werd voor een deel in de bar doorgebracht, waar we een beetje probeerden mee te doen met de quiz die daar gehouden werd. De bedoeling was om de titel van een song te raden en later de titel van de film waarbij je de filmmuziek hoorde. Niets gewonnen natuurlijk, maar wel een leuke avond gehad. Nog even een drankje gedronken met Mariet en Trudy, zij gaan morgenavond naar huis.

Dinsdag, 30 mei 2023

Vanmorgen zijn Mariet, Trudy, Tini en ik met de taxi naar Rhodos gegaan. Met de pinpas in de tas en goede bedoelingen om niet te veel uit te geven zijn we het oude gedeelte van Rhodos ingegaan. Maar met al die winkels en toch wel leuke kleding voor betrekkelijk weinig geld is de verleiding te groot en kwamen we met tasjes vol thuis. Tiny heeft belooft dat ze haar nieuwe jurk zal showen.

Mariet en Trudy spelen nog 2 rondjes mee voor het diner en worden rond 20.00 uur opgehaald. We kunnen ze dan nog even gezamenlijk uitzwaaien voordat wij de laatste 4 ronden gaan spelen. Na het eten was het dan zover. Mariet en Trudy zijn uitgezwaaid en op weg naar huis. Wij hebben het bridgen afgemaakt en daarna nog een drankje genomen in de bar. Toen gauw naar onze kamers want de wekkers gaan vroeg, morgen gaan we met 9 mensen naar Simy. Vandaag zijn Han en Petra weer 1e geworden (laatste afbeelding). Zij staan net aan op de 1e plaats in de competitie gevolgd door – met een verschil van 0,19% – Rosy en Frido. Het wordt een spannende strijd de komende dagen. Naar de uitslag.

Woensdag, 31 mei 2023

Vanmorgen zijn we al om 08.00 uur opgehaald met de bus die ons naar de catamaran zal brengen die in de haven al op ons ligt te wachten. Deze vertrekt om 09.00 uur en rond 10.15 uur komen we op Simy aan, het belangrijkste bedevaartsoord van de Egeïsche gebied. Dit eiland wordt ook wel het sponzeneiland genoemd.

Na eerst even een kop koffie te hebben gedronken, zijn we een winkel ingelopen om alle sponzen die er zijn te bewonderen. De eigenaar heeft daarbij wat uitleg gegeven en er is het een en ander ingekocht. Vervolgens hebben verschillende gasten om 12.00 uur het treintje genomen om op deze manier meer van dit prachtige eiland te zien.

Jan en Coco hebben de voorkeur gegeven aan een heerlijk terrasje en zijn lopend door het kleine centrum gelopen. Ikzelf ben alle trappen opgelopen naar de bovenstad, zo’n 400 treden. Deze trap wordt ironisch Kali Strata of goede weg genoemd. Eenmaal boven heb je een gigantisch uitzicht over het eiland, maar ook een flesje water nodig.

Na de lunch zijn we vertrokken naar Panormitis, een klooster waar vroeger 500 pelgrims konden overnachten. Natuurlijk hebben we in de kapel een kaarsje aangestoken voor onze dierbaren.

Han en Petra, maar ook Fred en Alice hebben de oude stad van Rhodos bezocht en Edith heeft een lange strandwandeling gemaakt.

Vandaag is de groep met de boot naar Simy. Omdat ik, Edith, altijd zeeziek word op een boot heb ik een mooie strandwandeling gemaakt. Mooi altaartje gezien en overal picknickhutjes en rotsblokken om uit te rusten!

Rond half 17.30 uur komen we weer in ons hotel aan waar we genoeg tijd hebben om ons lekker op te knappen voor het diner. Iedereen wordt weer om 20.00 uur verwacht in de bridgezaal. Han en Petra zijn weer 1e geworden. Naar de uitslag.

Door de muziek heen van de Fakier (het entertainment van vanavond), is alles weer voortreffelijk verlopen. Opnieuw zijn Han en Petra de winnaars en zijn nog moeilijk in te halen, maar je hebt pas gewonnen als het laatste spelletje gespeeld is….., dus je weet maar nooit. Naar de uitslag.


Donderdag, 1 juni 2023

De foto’s van het dinerbuffet zijn al enige keren voorbijgekomen, maar het uitgebreide ontbijtbuffet is ook zeker de moeite waard. Of je nu zacht of hard gekookte eieren wilt, gepocheerde eieren, spiegeleieren, geklutste eieren, of een omelet met allerlei groentes? Alles is mogelijk. Ook de afdeling gebak en koek is natuurlijk niet over te slaan en smaakt natuurlijk heerlijk bij je kop koffie.

Na een lekker ontbijt gaat ieder zijns weegs.

Edith heeft vandaag de excursie naar Lindos gedaan waarvan hieronder verslag.

Bij het begin van de beklimming van de Acropolis kon je een ezeltaxi nemen maar dat deed ik natuurlijk niet. Het was gelukkig niet zo warm maar toch een hele klim. Mooie vergezichten gezien begeleid door een vrolijke Griekse muzikant. Je moest soms goed uitkijken want er waren wat gladde stenen en eindelijk dan de top wat zeker de moeite waard was. Het was een prachtige ervaring! Edith

Het bridgen liep weer als een geoliede machine. Jacqueline en Edith zijn voor de 3e keer 1e geworden. Gefeliciteerd! Naar de uitslag. Petra en Han staan nog steeds 1e in de competitie achtervolgd door Jacqueline en Edith. Het verschil is 2,18% 🙂 . Morgen is de bonte avond.


Na het bridgen namen we nog een afzakkertje.

Vrijdag, 2 juni 2023

De dag begon met regen en het heeft vannacht ook goed geonweerd. Maar rond 12.00 uur begon de zon alweer te schijnen en hebben we een heerlijke middag gehad. Diverse gasten zijn nog een dagje naar Rhodos geweest om de laatste inkopen te doen en cultuur op te snuiven.

Op Rhodos kom je prachtige bloemen tegen. Dat de flora het hier goed doet is te danken aan de gemiddeld 300 zonnige dagen per jaar. Ik, Jacqueline, laat wat bloemen zien die we onderweg zijn tegengekomen.

Nog wat beelden algemeen. Petra en Han al vastgelegd; wie weet voor de 1e plaats van de competitie 🙂 . Vanavond weten we het.

Zoals gebruikelijk zijn we voor het diner weer begonnen aan onze eerste twee ronden spellen. Na het diner gaan we verder met de allerlaatste spelletjes van deze vakantie op Rhodos.

Vandaag zijn Coco en Tine de dagwinnaars. Gefeliciteerd! Na deze bekendmaking worden de winnaars van de competitie op het podium gezet.

Wij klappen voor; 1ste: Han en Petra, 2de: Edith en Jacqueline, 3de: Frido en Rosey. Naar de uitslag.

Wij zijn door Frido bedankt voor de goede zorgen en ook heeft Kees nog een leuk verhaal verteld. Wij zijn door de gasten enorm verwend en hopen dat wij u op een volgende reis van Bridgetravelling weer eens mogen begroeten. Morgen vertrekken de gasten pas laat in de avond, zodat we morgenavond nog gezamenlijk gaan dineren.


Nogmaals, bedankt dat u met ons mee was en tot ziens! Jan en Jacqueline Kloos namens BridgeTravelling, Inge Kooijman. Naar de reizen 🙂