Reisverslag Bridgeweekend Epen 22-25 juli 2016

___________________________________________Naar de reisomschrijving

dsc_9355   49761033

 

Hotel Eperland te Epen


Epen is een dorp in de provincie Limburg en hoort bij de gemeente Gulpen-Wittem. Epen telt ongeveer 1100 inwoners en is het meest zuidelijke dorp van de provincie ZinkviooltjeLimburg. In Epen komt het unieke bloemetje het zinkviooltje voor. Dit bloemetje is ontstaan door de vele zinkmijnen die in Epen vroeger hebben gestaan. In Epen bevinden zich twee watermolens. Door de armoede die Epen vroeger gekend heeft zijn er veel vakwerkgebouwen te vinden.

______________________________________________________________

Bridgeweekend Epen 22-25 juli 2016

Foto's Bridgereis

Reacties onderaan de pagina zijn welkom :).

______________________________________________________________

Begeleiding

Ria en TonDe begeleiding is in handen van ondergetekenden.
Ton Schipperheijn – van de boekwerkjes van Start tot Finish – staat stil bij een aantal door u gespeelde spellen die speel- of biedtechnisch aandacht verdienen.  Vrijdag 22 juli om 17.15 uur zien wij u graag in de bridgezaal voor een welkomstdrankje. Hierna gaan we aan tafel en om 19.30 uur spelen we na de koffie onze eerste drive.

Een goede reis gewenst. We kijken naar u uit!
Ria Disseldorp (wedstrijdbegeleiding en gastvrouw)
Ton Schipperheijn (auteur en presentator). Meer weten over Ton? Klik hier.

______________________________________________________________

Het weer Epen de komende dagen

Het weer

_____________________________________________________________

Vrijdag, 22 juli 2016

Aankomst

2De start van dit gezellige weekend kan niet beter. Vandaag lichte bewolking en regelmatig komt de zon door met een temperatuur van 26°. Prima reisweer. Helaas hier en daar wat file vorming, maar toch arriveert iedereen op tijd. Sommige gasten waren al vroeg van de partij en waren de omgeving al gaan verkennen. Anderen zaten op het zonnige terras. Het stadje Epen ligt midden in een gebied met een grote rijkdom aan bronnen. Deze bronnen monden allemaal uit in de Geul, het snelst stromende riviertje van Nederland. De naam ‘Epen’ stamt af van het Germaanse woord ‘APA’, hetgeen ‘water’ betekent. Er zijn veel fiets- en wandelwegen in de prachtige omgeving. Kortom in en rond Epen is genoeg te beleven.

6Om 17.15 uur heet Ria, gastvrouw en wedstrijdleider van BridgeTravelling, de gasten welkom in de bridgezaal en om 17.45 uur worden we gastvrij onthaald in het restaurant voor een heerlijk 3 gangendiner. Om 19.30 uur staat de koffie klaar in de bridgezaal en geeft Ria Disseldorp, de wedstrijdleidster, het startschot voor de eerste zitting van dit weekend. De uitslag wordt rond 23.30 uur bekend gemaakt. Na afloop drinken wordt op het terras nog een afzakkertje genomen en tegen 24.30 uur begeeft iedereen zich naar zijn of haar kamer voor een hopelijk fijne nachtrust.

Blijf ons volgen. Morgen gaan we naar de Steenkolenmijn in Valkenburg.
Ria Disseldorp

_________________________________________________________________

Zaterdag, 23 juli 2016

Bezoek Steenkolenmijn

Een heerlijke warme dag.
Het weer vandaag is optimaal. Warme temperaturen, licht bewolkt en regelmatig de zon. Iedereen zit al vroeg aan het prima verzorgde ontbijt. De stemming zit er goed in. Een aantal mensen trekken er op de fiets op uit, anderen gaan wat rondtoeren met de auto of scootmobiel en doen verschillende locaties aan. Vaals, Valkenburg, Mechelen, enz. Er is 11zoveel te doen hier in de omgeving dat iedereen zich prima vermaakt. Met een groep brengen wij een bezoek aan de Steenkolenmijn in Valkenburg. Een aantal sportievelingen onder ons zijn per fiets vertrokken en kwamen keurig op tijd aan voor de rondleiding. Een zeer enthousiaste ex-mijnwerker had zich tot taak gesteld zijn enthousiasme voor ‘zijn’ mijn aan ons over te brengen. Hij kon lyrisch vertellen over zijn werkzaamheden en had ook vele anekdotes te vertellen. Wij kregen eerst een film over het werk onder de grond te zien en beseften weer eens hoe zwaar en ongezond deze werkzaamheden eigenlijk wel niet waren, maar daar wilde deze 70 jarige gids niets over horen. De teamgeest en de toch wel riante betaling droegen ook een steentje bij aan zijn enthousiasme bij. Nadat de steenkolenmijn gesloten was heeft hij nog 27 jaar in een Duitse mijn gewerkt. Met daarna een prima pensioen.

23Na afloop ging ieder zijn of haar weegs. Genieten van de zon, de prachtige omgeving en de vele cafe’s en restaurants. Om half zes kregen we weer een heerlijk drie gangen menu voorgezet, waarna Ton Schipperheijn voor aanvang van de speelavond nog een spel bespreking hield. over een gespeeld spel van de vorige avond. Hij besprak de in en outs van een spel met het biedverloop en de vraag of je als tegenpartij nog iets zou bieden? Ook de conventie Montreal werd door hem toegelicht. Heel leuk en leerzaam. Precies kwart voor acht konden we starten met de tweede zitting. Na de uitslag hebben we met elkaar nog een afzakkertje op het terras genomen en rond half een waren de meeste gasten naar de slaapvertrekken vertrokken. Morgenochtend na het ontbijt starten we met een door Ton Schipperheijn te geven clinic.

________________________________________________________________

Zondag, 24 juli 2016

Clinic Ton Schipperheijn

27Vanmorgen was iedereen al vroeg aan het ontbijt te vinden, vol met plannen voor deze laatste bridgedag. De temperatuur is iets gezakt na een stevige bui gisterenavond. Een paar gaf aan naar huis te willen gaan vanwege gezondheid redenen. Jammer voor hen dat ze dit weekend niet af konden ronden. Na ons tegoed gedaan te hebben aan een prima ontbijtbuffet, klom een gedeelte van de groep op het stalen ros en de overige groepsleden begaven zich naar de clinic van Ton Schipperheijn.

Eerst een introductie over het ontstaan en de ontwikkelingen in de bridgewereld met allerlei anekdotes. Daarna begon Ton met een aantal vragen over de aanpak van het snijden; waar zit de ontbrekende honneur, welke kaart speel je voor, hoe maak je de meeste slagen, met of 28zonder ondersteunende honneurs, waren een aantal vragen die gesteld werden. Tot veler verrassing week de voorgestelde aanpak toch af van Ton’s idee hierover. Al met al een zeer leerzame bijeenkomst.

De rest van de dag heeft iedereen zich heerlijk vermaakt. Fietsen tot wel een afstand van 65 a 70 km, wandelen in de bosrijke schilderachtige omgeving of bezoek aan leuke plaatsen in Nederland of België met een bourgondische lunch, of een outlet store in Maasmechelen waar flink gescoord werd.

32Om kwart voor zes schoof iedereen weer aan tafel voor het afscheidsdiner, waarna we ruim op tijd in de bridgezaal aanwezig waren. Op verzoek en tot plezier van de meeste spelers werd besloten om buiten te spelen tot het te donker werd om de kaarten nog goed te kunnen zien. Een mooie afsluiting van dit weekendje bridge. Na de uitslag van deze avond en voor het eindresultaat en prijsuitreiking werd een van onze gasten uit volle borst toegezongen vanwege haar verjaardag om 12 uur snachts. Na afloop werd er zowel binnen als buiten nog wat gedronken op de afloop van deze reis.

36

32aa    32a

En zoals gezegd, wij hopen dat u het naar uw zin hebt gehad en hopen u nog eens te mogen begroeten op een van de vele bridgereizen van BridgeTravelling.

Hartelijke groet,
Ria Disseldorp, wedstrijdbegeleiding en gastvrouw
Ton Schipperheijn, auteur en presentator

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s