Reisverslag Bridgereis Mallorca mei 2017

________________________________________ Naar bridgereizen buitenland

Reisverslag Bridgereis Mallorca – mei 2017
Fergus Club Europa, Paguera


8-/15-daagse Bridgereis Mallorca

Reacties onderaan de pagina zijn welkom :)


Zondag, 21 mei 2017

Begeleiding

jan-en-jacqueline-kloos2Het is niet de eerste keer dat we onder wedstrijdbegeleiding (NBB-gekwalificeerd) van Jan en Jacqueline Kloos naar Mallorca gaan. Jacqueline is tevens gastvrouw. Hebt u vragen/wensen tijdens uw reis, Jacqueline helpt u graag verder. Wij wensen iedereen veel plezier en mooie herinneringen.
Inge Kooijman, eigenaar.

Wij gaan alvast!

Goede reis gewenst.
Tot bij het welkomstwoord maandag 22 mei a.s!
Jan en Jacqueline Kloos


Het weer

Het weer

Het wordt 23 graden in Barcelona tot 32 in Sevilla. Maandag maakt de regio ten noorden en noordwesten van Madrid kans op een bui. De dagen daarna is het zonnig en heet met maxima van 26-31 graden aan de Middellandse Zee en 34-36 graden in het binnenland.


Zondag, 21 mei 2017

Wachten op onze  gasten

L1E6388A6W2560H1710Vandaag zijn Jan en ik uitgezwaaid door Inge (eigenaar Bridgetravelling ) en haar man Roel. Na twee uurtjes vliegen vanuit Rotterdam zijn we al op Palma geland waar we de huurauto hebben opgehaald. Iets wat heel snel gaat. Je haalt op het vliegveld bij de balie de sleutels op en aan de overkant staat in een hele grote garage je auto klaar. Je krijgt hiervoor een nummer en klaar is kees. Binnen 25 minuten waren bij ons vertrouwde hotel, waar we vriendelijk werden ontvangen. Evert en Irma zijn ook vandaag aangekomen en hebben met hun vrienden het Italiaanse restaurant al uitgeprobeerd. Morgen komen de andere gasten. Wij kijken er naar uit.

Tot morgen!
Jan en Jacqueline


Maandag, 22 mei 2017

De dag begon met een flauw zonnetje en het reorganiseren van de kamers. Het park is druk bezet en natuurlijk willen wij dat iedereen goede kamers krijgt. Voordat de gasten aankwamen hebben we dit in orde kunnen maken.

Aankomst

2Met enige vertraging kwam de bus bij het hotel aan. Wat bleek, ze misten twee mensen bij de bus op het vliegveld. Dit bleken Jan en ik te zijn. We stonden nog steeds op de lijst van maandag. Samen hebben we eerst het diner genuttigd en daarna de sleutels opgehaald om de koffers weg te brengen. Iedereen is tevreden over de kamer. Om negen uur hebben we vervolgens geproost op een heerlijke week of zelfs voor sommige gasten 15 dagen. We bridgen nu in het gamegebouw. Een zaal die ieder middag omgebouwd wordt tot bridgezaal. Ook staan dan al de flessen wijn lekker koud in de koelers en de hapjes in mooie schalen klaar. Gisteren is er niet gebridget omdat het al tegen tienen liep en de gasten na het nuttigen van diverse drankjes hun kamers wilden opzoeken. Morgen dus de eerste avond bridge.

Tot morgen!
Jan en Jacqueline


Dinsdag, 23 mei 201

Op Verkenning

Vanmorgen is iedereen met een goed humeur aan het ontbijt verschenen. Wat wil je als de zon zo heerlijk schijnt en het ontbijt zo uitgebreid is. Daarna is ieder zijn eigen weg gegaan. Sommige gasten zijn er al met de auto vandoor gegaan. Anderen zijn het centrum gaan verkennen en de rest heeft besloten er een rustige eerste dag van te gaan maken maar niet voordat Sonja van Corendon nog wat informatie heeft gedeeld over de excursies en vragen van gasten heeft beantwoord. Besloten is om woensdag met de boot het “Drakeneiland” te gaan bezoeken. Ook staat een fietstocht in Palma op het programma. Om 19.30 uur druppelt iedereen de bridgezaal binnen en zijn we mooi op tijd kunnen beginnen. Door een computerstoring hebben we briefjes uitgedeeld en de uitslag na de drive direct bekend gemaakt. Morgen gaat Jan kijken of dit alles nog te verhelpen is, anders doen we het weer op de ouderwetse manier.


13Honger hebben de gasten ’s avonds laat niet veel meer, van het uitgebreide buffet wordt teveel gegeten 🙂 . Dorst hebben we wel, dus de flessen wijn moeten wel een paar keer worden aangevuld. Al met al was het een zeer geslaagde dag en het is fantastisch om met zo’n gezellige groep mensen te mogen werken.
Naar de uitslag.

Tot morgen!
Jan en Jacqueline


Woensdag, 24 mei 2017

Spiegeltje aan de wand?

24Vannacht hebben ondergetekenden niet zo goed geslapen. Om 04.00 uur kwam er een heel grote spiegel van de wand zetten en zaten we met de schrik en bonzend hart rechtop in bed. De spiegel lag in veel stukken door de kamer. Van slapen kwam niets meer. In de vroege morgen zijn de scherven keurig opgeruimd en voordat we gingen douchen hebben we gek genoeg het ophangsysteem van de badkamerspiegel gecheckt? 😕

Varen langs de kust op weg naar Drakeneiland

Met de shuttlebus van het hotel vertrokken we om 10.00 uur met een grote groep naar het strand van Paguera op ongeveer 800 m afstand van het hotel. De gasten die slecht ter been zijn heeft Jan weggebracht met onze huurauto en werden voor de boot afgezet. Bepakt met de meegenomen lunchpakketten stappen we aan boord. We komen vandaag weer niets tekort want op de boot wordt ook een lunch geserveerd en is bij de vaarprijs inbegrepen.

Het is een fantastische tocht langs de kust en een mooie stop maak je op Drakeneiland.
Honderden kleine hagedissen lopen hier en de populatie wordt met het jaar groter omdat ze op het eiland geen vijanden hebben. Op de boot hebben we geluncht met aardappeltortilla, sla en brood en natuurlijk mocht een glas Sangria niet ontbreken. Onder begeleiding van gitaar en zang door de bemanning van het schip genoten we al varend.


Ook kon er weer, zoals in oktober 2016, gezwommen worden in een prachtige baai en grot. Door het brood dat we in het water gooiden kwamen er honderden vissen om je heen zwemmen. Zo’n leuke ervaring, vooral voor de mensen die een snorkel en duikbril mee het water innamen. Rond 16.00 uur meerden we weer aan waar de bus en Jan met de auto klaarstond om de gasten terug te brengen naar het hotel.

Tweede zitting

Na het diner vertrekken we in luchtige kleding naar de bridgezaal voor het spelen van de tweede zitting. Drankjes en hapjes stonden weer keurig klaar bij binnenkomst. De computerstoring is opgelost en de resultaten kunnen na controle weer in de kastjes worden verwerkt.


Spelverdelingen importeren

66Elke morgen zet Jan de spelverdelingen in een daarvoor speciaal ontwikkeld programma en importeert deze vervolgens naar het rekenprogramma van de NBB. Een klusje maar leuk voor onze gasten om de spellen nog eens na te lopen. Kijk bijvoorbeeld eens naar spel 1 van vandaag met opmerkelijke uitslagen. Verder verliep het bridgen zeer ontspannen in alle gezelligheid en met rood-bruin verkleuringen na twee dagen zon. Na de uitslag werd nog een drankje gedronken of zocht men de kamer op. Al met al een heerlijk dag! Naar de uitslag.

Tot morgen 
Jan en Jacqueline


Donderdag, 25 mei 2017

Warme dag

Toen iedereen opstond vanmorgen wisten we al dat dit een zeer warme dag zou worden.
Een strak blauwe lucht en geen wind. Na de boottocht van gisteren en de fietstocht, die morgen gepland staat, besluiten veel gasten een rustige dag in te plannen. Het strand en het zwembad zijn dan natuurlijk heel erg uitnodigend.

Voor Hans en Patricia, die er iedere dag met hun auto er op uittrekken begon de dag wat minder leuk. De auto deed helemaal niets en de Spaanse wegenwacht kon het euvel helaas niet verhelpen. Na heel veel bellen door Hans en later door de manager van het hotel is er eindelijk een andere auto gekomen. Kleiner er minder goed, maar ze konden er eindelijk toch vandoor.

Als je toch iets sportiefs wilt doen en niet naar de gym wilt wordt je in het zwembad
’s middags goed beziggehouden. We hebben meegedaan aan wateraerobics en morgen kun je o.a. meedoen met waterbasketbal.


Heerlijke Desserts

Trouwens het eten was ook weer geweldig. Ieder dag is het een verrassing. Vanavond hadden ze o.a. heerlijke grote stokken saté. waarmee je met alle andere producten je eigen kleine rijsttafel kon maken. Ook de toetjes worden steeds meer genuttigd. De eerste dagen denken we, daar gaan we niet steeds van nemen hoor, maar nu kunnen we ze gewoon niet meer laten staan. Ook al het verse fruit is zeer in trek. De aardbeien zijn soms wel 4/5 cm in doorsnede en ook de druiven zie je zelden zo groot. De ananas is ook altijd rijp en vers en alles is al lekker gesneden. Trudy kreeg het van de week voor elkaar dat de kok een schaal verse slagroom voor haar maakte voor bij de aardbeien.


Vanavond hebben we bij het bridgen helaas een “zit”. Nadat de resultaten bekend zijn gemaakt draaien we de persoonlijke scores uit. Hierna gaan we naar het buitenterras voor een laatste drankje en praten na over de spellen. Naar de uitslag.

Morgen op de fiets door Palma  
Jan en Jacqueline


Vrijdag, 26 mei 2017

Met de bus naar Palma voor een fietstour

OVVanmorgen hebben we voor de tweede keer lunchpakketten opgehaald en zijn met bus 102 naar Palma vertrokken. Van oktober vorig jaar wisten we nog precies waar we de fietsen konden ophalen en zijn met een Nederlands sprekende Belg de stad gaan verkennen. Het was erg druk in het centrum en soms konden we niet door de vele toeristen heen fietsen en moesten we ons  lopend een weg banen. Toch is het een echte aanrader omdat je op plekjes komt die je zelf niet vindt.


55Met de prachtige natuur, het aantrekkelijke klimaat en fijne cultuur werkt Mallorca als een magneet voor toeristen over de hele wereld. Jaarlijks trekken maar liefst tien miljoen mensen naar het eiland met haar verschillende steden en dorpjes. De stad en de haven bruisen van het leven. Van alle steden op de Balearen heeft Palma de meeste historische bezienswaardigheden.

Al fietsend naar:
De Kathedraal van Palma, Paleis van Almudaina, Oude stadsmuur, Gemeentehuis, Plaza Major, Plaza de España, La Rambla, Paseo del Borne, Es Baluard Museum.


Palma de Mallorca  403.000 inwoners

De begeleider fietst tijdens deze fietstour langs de vele bezienswaardigheden. Uiteraard wordt er verteld over de historie van de stad, maar ook over het heden. Een van de korte stops was op het pleintje waar je de oudste olijfboom van Palma kunt vinden en een langere stop was bij de grote overdekte markt. Deze is te vergelijken met die in Barcelona en Madrid en het fruit ligt er hier net zo mooi bij. Ook hier zijn de laatste broodjes en fruit uit het lunchpakket genuttigd. Nadat we de fietsen na zo’n drie uurtjes teruggebracht hadden zijn sommige gasten nog de stad ingegaan, maar het grootste gedeelte is weer met de bus naar het hotel teruggekeerd.


Voldaan de avond in

Vanavond stonden onder meer spareribs op het menu. Dus werd er lekker gekluifd. Ook de chili con carne was heerlijk. Van de toetjes worden steeds de mooiste creatie verzonnen met al het lekkere fruit en ijs.

Vanavond is bij het bridgen iedereen weer aanwezig voor de vierde zitting. De persoonlijke uitdraaien zijn een succes en worden nog lang op het terras onder het genot van de laatste drankjes doorgesproken. Naar de uitslag.

Tot morgen!
Jan en Jacqueline


Zaterdag, 27 mei 2017

Het was vandaag echt zo’n gezellige warme tussendag. Gisteren natuurlijk heerlijk gefietst en morgen staat er een drukke dag op het programma. We gaan met veel gasten de uitgebreide excursie maken rond het eiland en maken daarbij gebruik van een boot, trein, bus en open tram. Vandaar dat de meeste gasten vandaag niet verder dan het dorp, zwembad of strand kwamen. Behalve Hans en Patricia, want die gaan er iedere dag lekker met de auto op uit.

Port Andratx

Toch zijn er na het ontbijt wat met de bus naar Port Andratx gegaan. Een heerlijk luxe badplaats niet ver van ons hotel vandaan, waar luxe appartementen en hotels staan. Ook heb je daar een leuke haven met zeiljachten. Niet zo veel natuurlijk als in Palma, want daar zijn ze echt niet te tellen. Honderden zeiljachten liggen daar te wachten totdat ze weer de zee op mogen. En wat kan je daar dan, als je er aan het wandelen bent, gebeuren? Je loopt bijna tegen Joop van de Ende aan.


In de kreuk, uit de kreuk

65Nog iets leuks om te melden. Ik had mijn koffer thuis gepakt, maar bij het uitpakken hier waren er twee jurkjes vreselijk gekreukt. Dus ik vraag bij de receptie of er een mogelijkheid is om een strijkijzer te lenen. Staat er binnen vijf minuten een nieuwe (nog helemaal in de verpakking) strijkplank met een stoomstrijkijzer in je kamer klaar. Dat is toch wel weer een service, de zoveelste in dit hotel!

Laatste competitieavond van deze week

Vanavond de laatste avond bridge voor de gasten die maar een week blijven.
Morgen gaan we met elkaar bij het Italiaans restaurant dineren waar we ook de totale uitslag bekend zullen maken. Natuurlijk gaan we er een fantastische avond van maken.
Naar de uitslag.

Tot morgen!
Jan en Jacqueline


Zondag, 28 mei 2017

Eilandtour

Om 08.30 uur zijn we een grote groep in de bus gestapt om een eilandtour te maken. Het werd meteen een beetje spannend toen we er achter kwamen dat Hans en Patricia geen ticket hadden gekocht. Ze dachten dat ze aan mij moesten betalen net als met de bootreis. Na een belletje van de begeleidster konden ze toch gelukkig mee en zijn we weer met mooi weer en een goed humeur vertrokken.

Koffiestop in Inca

De eerste koffiestop was in het plaatsje Inca, een bekende plaats waar veel leer wordt gemaakt en natuurlijk in de winkels verkocht. Vervolgens zijn we door de bergen naar Port de Soller gereden. Een weg met misschien wel honderd haarspeldbochten. Natuurlijk een grote uitdaging voor fietsers, die je ook veel zag onderweg. Tussen de bochten door kon je wel genieten van de prachtige uitzichten, tussenkijkjes en uitzicht op zee. Wel zorgden deze bochten ervoor dat twee gasten goed misselijk werden maar de voortreffelijke chauffeur kreeg verdiend aan het einde een groot applaus voor zijn goede rijkunst.


Lunchen in Port de Soller

In Port de Soller hebben we geluncht en zijn op de boot gestapt om een stuk langs de kust te varen. Na zo’n drie kwartier zijn we van de boot gestapt en op een autenthieke open tram gestapt om een rondrit te maken in Soller. Voordat we weer zouden overstappen op en zeer oude trein hebben we onszelf getrakteerd op het heerlijke ijs. De open trein was meer dan 100 jaar oud en bracht ons weer naar Palma, maar niet voordat we door verschillende tunnels waren gereden en konden genieten van de vele sinaasappelbomen. Een prachtige dag en een aanrader om deze tocht eens te maken als je op Mallorca bent.


Diner bij de Italiaan

De tafels waren voor ons om 19.00 uur gedekt in het glazen huis, alwaar we samen van het Italiaans buffet hebben genoten. Op verzoek van ons was er weer een grote schaal met echte slagroom klaargezet en de flessen wijn werden steeds omgewisseld voor volle.


Competitieuitslag

Na het dessert hebben we de winnaars bekend gemaakt en de prijsjes uitgereikt.
Natuurlijk werd er nog heerlijk nagetafeld en toen het “huis” gesloten werd zijn we verhuisd naar de tafeltjes buiten. Omdat het toch best een drukke dag was geweest met veel indrukken is het voor verschillende gasten niet echt laat geworden.

1. Hans en Trees Berkien: 60,28%
2. Trudi Wierenga: 55,41%
3. Irma en Evert van Korlaar: 54,09%


Voor wie vertrekt; goede reis terug!

Jan en ik willen nogmaals de gasten die maandag vertrekken bedanken voor hun aanwezigheid en gezelligheid en hopen u nogmaals te mogen ontmoeten op een van de vele reizen van BridgeTravelling. Natuurlijk gaan we morgen de gasten uitzwaaien en voor de gasten die blijven starten we een nieuwe competitie. Naar de uitslag.

Tot morgen! 
Jan en Jacqueline


Maandag, 29 mei 2017

Deel van de groep naar huis

Het kon natuurlijk niet uitblijven, maar we hebben vandaag van 12 gasten afscheid moeten nemen. Evert en Irma zijn rond 12.00 met hun huurauto vertrokken naar vrienden hier op het eiland en 10 gasten zijn om 15.00 uur opgehaald met de bus.

Natuurlijk hebben we hen uitgezwaaid en hopen dat iedereen weer spoedig thuis zal zijn. Dit alles betekent natuurlijk wel dat we vanavond met 21 bridgers zijn. Hans en Trees hebben vandaag weer sportief doorgebracht. Lekker goede fietsen gehuurd in Palma en een heerlijke lange tocht langs de kust gemaakt. Het zwembad werd ook weer goed bezocht en dat is niet zo vreemd met de temperaturen die nog steeds rond de 30 graden bedragen. Het is jammer dat er gasten naar huis zijn maar we hebben natuurlijk afgesproken dat we er met z’n allen er weer een heel fijne week van maken.
Naar de uitslag.

Tot morgen!  
Jan en Jacqueline


Dinsdag, 30 mei 2017

Port Andratx de mooiste haven 

Vandaag was het toch even vreemd wakker worden. De zon scheen niet en het miezerde.
Wat ga je dan ondernemen? Toch maar lekker shoppen in Palma, wat verschillende gasten deden, of er een lekkere luie dag van maken? Iedereen maakte zijn eigen beslissing en wij zijn met Dorien en Joop naar Port Andratx geweest.

Port Andratx is de mooiste haven in het Middellands zeegebied en ligt op enkele kilometers van ons hotel. Je kunt er met bus 102 en in ons geval met een huurauto gemakkelijk komen. De bezienswaardigheden rondom de haven is het prachtige strand en de bergachtige omgeving. Je kunt een natuurpark of het natuurgebied Dragonera Island (Drakeneiland) bezoeken, het eiland waar we vorige week zijn geweest met de groep. Als je van winkelen houdt dan is dit stadje hiervoor perfect. Je kunt er alles verkrijgen van merkkleding tot sieraden zelfs tot laat in de avond zijn de kleine winkeltjes open.

Het regende nog steeds licht, dus hetzelfde restaurantje als vorig jaar maar gauw opgezocht om iets te drinken en te eten.


Terug in het hotel hebben we op het terrasje voor de kamer ook maar een paar potjes gebridget en een lekker drankje genuttigd. Rond vier uur kwam de zon weer door en zag je de mensen toch nog een uurtje met de kinderen naar het zwembad gaan.

Onderweg heerlijk lunchen

Gasten die zich opperbest hebben vermaakt vandaag.


Wij zijn zoals gewoonlijk om 19.30 uur weer begonnen aan de tweede zitting van de tweede week op Mallorca. De drankjes en hapjes staan weer keurig klaar, ons kan niets meer gebeuren. Morgen wordt het weer een zonnige dag en de temperatuur loopt geleidelijk op naar 28•C. We gaan zien waar we morgen belanden op dit prachtige groene eiland. Naar de uitslag.

Tot morgen!  
Jan en Jacqueline


Woensdag, 31 mei 2017

Uitzwaaien

Het lijkt wel het verhaal van de 10 negertjes. Vandaag zijn er weer vier gasten vertrokken en zijn we nog met 17 personen over van de 33 bij aanvang van de reis.


Hans en Trees hebben in Palma de kathedraal en het museum van de moderne kunst bezocht. Er hangen onder meer schilderijen van Picasso. Echt een aanrader.

Kathedraal La Seu – Palma

Het absolute hoogtepunt van Palma de Mallorca is de kathedraal, La Seu. Met de bouw van deze gotische kathedraal werd begonnen aan het eind van de 13de eeuw onder het bewind van Jaume II. In totaal heeft de bouw zo’n 300 jaar geduurd en in 1601 werd het laatste onderdeel, het hoofdportaal, afgerond. De kathedraal is gebouwd in een driebeukige constructie met een 19 meter breed en 44 meter hoog schip, waarvan het gewelf door 14 zuilen wordt ondersteund. Naast het hoofdportaal heeft La Seu nog twee ingangen, waarvan La Portal del Mirador de mooiste is. Dit portaal is gedecoreerd door beeldhouwwerker Guillermo Sagrera met diverse geometrische figuren en bloemmotieven. Ook zeer de moeite waard zijn de notenhouten koorbanken en het neogotische orgel.

Museum van Spaanse hedendaagse kunst – Palma

Het “Museu d’Art Espanyol Contemporani” in Palma heeft een vaste collectie van zeventig werken van de belangrijkste Spaanse kunstenaars van de twintigste eeuw ( o.a. Pablo Picasso , Joan Miró , Juan Gris en Salvador Dalí ).

Ook zijn er gasten lekker in het park gebleven om toch onder meer dat spannende boek uit te lezen. Vanavond spelen we dus met 4 tafeltjes. Het zal even wennen worden, maar we zijn met een leuk ploegje gasten over. Ik werd wel rond 18.00 uur op de kamer gebeld met het verzoek om naar de receptie te komen. Je schrikt dan toch altijd even. Maar ik kreeg het goede nieuws dat mijn verzoek om a.s. zondag graag een barbecue te willen hebben voor de gasten ingewilligd werd. Dus zondag in het adult zwembad een heerlijke afscheidsavond.

We hebben met vier tafels, drankjes en hapjes een gezellige avond en drinken hierna nog een drankje buiten op het terras. Morgen weer een nieuwe dag! Naar de uitslag.

Tot morgen! 
Jan en Jacqueline


Donderdag, 1 juni 2017

Fietsen langs de platte Oostkust van Palma

126Vandaag zijn Mees en Ingrid gaan fietsen langs de kust van Palma. Er ligt een heel goed fietspad van zo’n 16 km lengte. Heerlijk langs de kust en geen last van auto’s. Morgen zijn meer gasten dit van plan.

Naar Valldemossa via Bergachtige Westkust

Wij zelf zijn samen met Dorien en Joop, met de auto, langs de westkust gereden naar Sant Elm waar we koffie hebben gedronken. Daarna via de prachtige bergwegen naar Valldemossa. Onder meer het stadje van Chopin. Valldemossa is een gemeente in de Spaanse provincie Balearen in de regio Balearen met een oppervlakte van 43 km. In 2001 telde Valldemossa 1708 inwoners. Er komen ieder jaar veel toeristen, waaronder veel fietsers die eerst de bergen moeten bedwingen. Wel een uitdaging natuurlijk.
Het Kartuizerklooster midden in het dorp dateert uit de 14de eeuw. Ook vind je hier het Chopin museum. Oorspronkelijk was het een paleis, namelijk het paleis van koning Sancho.


Waterbasketbal

Omdat er iedere middag een spel in het zwembad is, is Jan eindelijk overstag gegaan en heeft heerlijk waterbasketbal gespeeld. Het is frappant dat zoveel verschillende mensen, die elkaar totaal niet kennen zo fanatiek kunnen zijn. Met schrammen kwam hij het zwembad uit.


Bruine en Witte 🙂

123Nadat we ons hebben volgegeten aan de bruine en witte chocoladefondue gaan we richting bridgezaal. Na een gezellige avond en het uitdelen van de uitslag  gaan we nog heerlijk – zoals al gebruikelijk – wat drinken buiten op de terrassen. Naar de uitslag.

Tot morgen!
Jan en Jacqueline


Vrijdag, 2 juni 2017

Spelverdelingen invoeren

127Iedere morgen brengen Jan en ik de spellen handmatig in de computer. We hebben hiervoor zelfs een buitenkantoortje gecreëerd. Wanneer je naar de uitslagen gaat kun je onder de functieknop Frequentiestaten precies de verdelingen en wie wat heeft gedaan zien.


Avontuur rijker

Het weer was vandaag weer prachtig en er zijn weer gasten gaan fietsen. Dat dit vermoeiend is blijkt wel uit het feit dat Yvonne op de terugreis in de bus in slaap was gevallen. Leo had dit niet in de gaten toen hij bij de halte bij het hotel haar rolstoel de bus uitzette. (Deze heeft Yvonne nodig bij het lange lopen.) De deur ging dicht en de bus reed verder. Natuurlijk werd ze wel wakker gemaakt maar dan ben je al te laat. De volgende halte uitstappen en de bus terugnemen is het enige wat er dan opzit. Moet je natuurlijk wel weten waar je moet uitstappen. De winkelstraat is lang en alles lijkt op elkaar en voordat je het weet ben je de eerste halte al weer voorbij. Na heel wat heen en weer bellen is natuurlijk alles goed gekomen en heeft de taxi Yvonne bij het hotel terug gebracht. Een heerlijk verhaal en een avontuur rijker.


Vanavond hebben we de vijfde zitting bridgen. Er volgt er nog een. Dit alles betekent wel dat het einde van de vakantie echt in zicht komt.

Tot morgen!  珞
Jan en Jacqueline


Zaterdag, 3 juni 2017

In de lente het mooist

Vandaag viel het me weer op dat alles hier op park zo mooi in bloei staat. Logisch natuurlijk, de zomer begint hier veel eerder dan bij ons. De leuningen van de trappen naar de eerste etage zitten bijna allemaal vol met de mooiste bloemen. Ook zijn de kleine zomerplanten die wij kopen voor het terras of tuin hier uitgedijd tot grote struiken en zelfs hele bomen. Alles ruikt ook zo lekker.


Met een open bus naar Valldemossa

Op 1 juni is hier het zomerseizoen begonnen en dat betekent dat de excursies ook uitgebreid zijn. Zo zijn Trudi, Mees en Ingrid met een open bus naar het bergdorp Valldemossa gegaan. De beroemde Poolse componist Fredric Chopin heeft enkele maanden van zijn leven in het Kartuizerklooster gewoond. Met een open bus zie je natuurlijk weer veel meer dan in een auto of gesloten bus, het uitzicht is luisterrijk. Heen door de bergen en terug over de grote weg.


Laatste competitieronde

Vanavond spelen we de laatste competitieronde. De einduitslag zullen we pas morgen bekend maken. De barbecue gaat morgen helaas niet door, omdat er morgenavond regen wordt verwacht. Maar het management heeft beloofd een grote tafel voor ons te dekken in het Italiaanse restaurant. Zo kunnen we toch nog met de groep samen een leuke avond doorbrengen en de winnaars huldigen.

Tot morgen!  
Jan en Jacqueline


Zondag, 4 juni 2017

Laatste bezoek Paguera aan zee

Vandaag werd er niet zo goed weer verwacht, maar het valt erg mee. De zon komt toch nog wel vaak door de wolken heen. De dag wordt door velen doorgebracht bij het zwembad maar ook in Paguera, daar worden de laatste cadeautjes gekocht en nog iets lekkers genuttigd. Ook brengen enkelen nog een bezoek aan het strand in Paguera achter de winkelstraat.

Prijsuitreiking en naar de Italiaan

We verzamelen ons om 19.00 uur in het Gamehouse om samen nog iets te drinken en de prijzen voor de bridgewinnaars uit te delen. De foto’s worden genomen en diverse dankwoorden uitgewisseld. Rond 20.00 uur gaan we naar het Italiaans restaurant waar de tafel voor ons al gedekt staat. Het smaakt allemaal weer prima en tot onze verrassing staat er ook weer een grote schaal aardbeien en slagroom klaar. De maaltijd wordt afgesloten met de Irish koffie die Liesbeth voor ons haalt, de slagroom staat er tenslotte toch nog. De flessen wijn worden later op het terras nog grotendeels leeggedronken, waarna iedereen zijn kamer opzoekt. Het was weer een heel gezellige avond, jammer dat we morgen naar huis gaan.

Competitiewinnaars

1. Trees en Hans Berkien: 60,19%
2. Yvonne en Leo Molendijk: 53,91%
3. Liesbeth Verheul en Ingrid Buysen: 52,34%


Wij bedanken u voor de gezellige weken en voor het reizen met Bridgetravelling.
Naar de uitslag.

Wij gaan u vast nog eens zien!
Jan en Jacqueline


Maandag, 5 juni 2017

Naar huis

Wij zijn vroeg vertrokken om de huurauto op het vliegveld in te leveren en het vliegtuig in Palma naar Rotterdam niet te missen om 09.00 uur. De groep vertrekt na de lunch naar Amsterdam. We reizen apart van de groep omdat we een dag eerder zijn ingevlogen met Transavia op Rotterdam-Airport nabij onze woonplaats.

BridgeTravelling – Inge en Roel – staan ons op te wachten. We gaan met hen mee en evalueren de reis. Alles is nagenoeg perfect verlopen alleen de drukte in het park vanwege de voorjaarsvakantie viel een beetje tegen. Volgend jaar vroeger plannen. De gastvrijheid, de service en de keuken van het hotel vallen in de categorie; subliem, een toplocatie op Mallorca!


Volgende buitenlandse reizen

Onze volgende buitenlandse reizen zijn: Berlijn, Rhodos en Oud en Nieuw Sauerland. Andere begeleiders gaan naar Sicilië, Andalusië, Mallorca, Bali, Oostenrijk.

Tot de volgende keer!
Jan en Jacqueline

Overzicht Buitenlandse Reizen

5 reacties op Reisverslag Bridgereis Mallorca mei 2017

 1. Ellen Vugts zegt:

  Hallo Jan en Jacqueline … ik heb thuis het prima reisverslag nog verder gevolgd en gelezen dat het voor degenen die zijn gebleven nog leuke dagen zijn geweest.
  Bedankt voor de goede (bridge)begeleiding en jullie zijn een uitstekende gastheer en gastvrouw. Ga graag weer eens mee met jullie op reis.
  Daarbij zou het leuk zijn ook nog eens mijn medereisgenoten tegen te komen

 2. Ingrid van Buysen zegt:

  Leuk verslag. Zeker om later nog eens terug te lezen.
  Wat een werk maakt Jacqueline er van.
  Chapeau

 3. Joyce Pondaag zegt:

  Goede reis Jan en Jaqueline.
  We verheugen ons er ook erg op en wellicht ken je ons nog van vorig jaar in Nerja. Leuke tijd gehad daar. Leuk dat we nu weer Ingrid en Joke ontmoeten.
  Tot morgen. Joyce en Theo

 4. Morgen is het zover! U gaat een gezellige bridgevakantie tegemoet met zonnig weer. Goede reis en veel plezier gewenst. Inge Kooijman.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s