Verslag Vierhouten 26-29 september 2014

_______________________________________________Slide-show foto’s

Verslag Burl-weekend de Veluwe

2006_08_09_hert__002

________________________________Reacties onderaan de pagina zijn welkom

Vrijdag, 26 september 2014

weerEen heerlijk weekend staat ons te wachten. De weersvooruitzichten geven aan dat zaterdag en zondag twee mooie najaarsdagen worden.

Vanmiddag om 17.30 uur heet Inge onze gewaardeerde gasten welkom in de bridgezaal op de begane grond. Dit weekend bridgen we beneden omdat er zaterdag een feest staat gepland in de zalen boven. Uit praktisch oogpunt (geen gesleep met materiaal) richten we daarom de zaal beneden in.

De bridgereizen naar Vierhouten staan altijd in het teken van de natuur. Zo gaan we zaterdag om 14.00 uur een mooie bos- of heidewandeling maken en zondag na het diner gaan we met onze gids Gerrit Rekers op burl-tocht aangezien de bronsttijd van de edelherten is begonnen. Edelhertmannetjes laten in deze periode hun lokroep horen, het burlen, en strijden vaak letterlijk om de hindes, de vrouwtjes. Een gebeuren dat je niet mag missen. Op zondag bridgen we ’s middags. Ons team verheugt zich op dit weekend! Inge Kooijman (gastvrouw), Anja van Praat (wedstrijdleider) en Roel de Vrijer (hand- en spandiensten).

De Vossenberg100  Terras

Het gezellige verwarmde terras is om 16.30 uur al aardig gevuld met bridgers. Veel gasten zijn al eerder met ons mee geweest. Het is fijn dat klanten terugkeren en te merken aan mijn begroeting. Om 17.30 uur open ik officieel het bridgeweekend in de bridgezaal. Hierna genieten van een 4-gangen diner waarvan we kunnen zeggen; Michelin-waardig!

De bridge-avond verloopt in alle gezelligheid met koude en warme hapjes. De koelkast is gevuld met heerlijke drankjes die we kunnen pakken aangezien bij het arrangement een drankenpakket is inbegrepen. Rond 23.00 uur maakt Anja de uitslag bekend.
De snuffelavond staat op de kaart als plezierig en buitengewoon gezellig. Dit laatste wordt door velen doorgezet op het terras tot 00.30 uur.

IMG_3580   IMG_3602   IMG_3622

_____________________________________________________________

Zaterdag, 27 september 2014

IMG_3628De haan kraait er op los. De zon straalt uitbundig. Dit moet een mooie dag worden. Ben benieuwd wat ons gasten gaan doen in de prachtige omgeving van de Veluwe. Om 14.00 uur staat in ieder geval een wandeling gepland door het bos en/of op de heide maar eerst genieten van het uitgebreide ontbijt.

Na het ontbijt vertrekken de gasten de Veluwe in. Ik hoor zeggen we gaan naar Apeldoorn, Otterlo, Nunspeet, Elburg. Een aantal pakt de fietst en weer anderen nemen de benenwagen. De zin zit er goed in op IMG_3637deze prachtige najaarsdag. Klokslag 14.00 uur staat het groepje klaar voor de boswandeling. Het wordt een luisterrijke wandeling van vijf kwartier. We lopen langs een ven, we zien paddenstoelen, heide, uitgebloeide bramen-/ bessenstruiken en keren uiteindelijk door het dorp weer huiswaarts. De schoonheid van het bos is ontwapenend!

IMG_3640           IMG_3646           IMG_3636

IMG_3632Hierna is het goed rusten op het overvolle terras. Hotel de Vossenberg heeft overigens de de titel Gezelligste Terras in de gemeente Nunspeet gewonnen.

Het diner laat ons weer lekker smaken. De prachtige opgemaakte stillevens glijden smakelijk naar binnen onder het genot van een goed glas wijn. Om 19.45 uur gaan we richting bridgezaal voor de tweede bridgedrive. Na de uitslag wordt op het terras gezellig gesproken over van alles en nog wat en om 00.30 gaan de lichten uit.

______________________________________________________________

Zondag, 28 september 2014

Wauw! Die grote gele bol staat weer te stralen in een lucht helder blauw. Ik ga snel naar het ontbijt vanwege mijn belofte aan Roland (onze Belgische gast) om het lekkerste eitje van de wereld te bakken. Zal ik er een tomaatje en spek bij doen?IMG_3747
Na het ontbijt waaiert iedereen weer uit. Vanmiddag om 13.30 uur spelen we de laatste drive. Daarna applaudisseren we voor de nummers 1, 2 en 3 en dan naar het laatste avondmaal wat vast weer verrassend zal zijn. De boswachter heb ik om 19.30 uur besproken om met de groep te vertrekken naar het bos waar we hopelijk de edelherten horen burlen. Daarna is er gelegenheid vrij te bridgen onder begeleiding van Anja onze wedstrijdleidster.

IMG_3677We beginnen om 13.30 uur met de middagdrive. We opperen de volgende keer in de achtertuin te gaan bridgen. Het is zulk mooi weer dus eigenlijk zonde om binnen te zitten. Dit drukt de pret niet. Iedereen zit met vrolijke gezichten aan tafel wanneer Anja het startschot geeft. De prijsuitreiking is weer een waar genot. Eerst wordt Anja hartelijk bedankt voor haar inzet als wedstrijdleidster en dan komt het spannende moment wie als nummers 1, 2 en 3 zijn geëindigd. Onder applaus worden de prijzen uitgereikt.

Winnaars

We verheugen ons op het diner en niet voor niets. We worden op onze wenken bediend met een 4-gangen diner waar zelfs een goed aangeschreven restaurant jaloers van wordt.

IMG_3725                IMG_3728               IMG_3724

Om 19.30 uur vertrekken we naar het bos. Het is meer dan schemerig. We parkeren onze auto’s en lopen achter de boswachter aan die vertelt dat we ongeveer 25 minuten moeten lopen om de edelherten te horen burlen. Onderweg horen we (al) een klein burle-tje. De wandeling is bijzonder, we zijn stil en het is inmiddels pikkedonker. Het burlen blijft op een nog paar kleine burle-tjes uit totdat we na 30 minuten besluiten om te draaien. We lopen terug in weer een half uurtje en hebben dan vijf kleine lokroepen gehoord. Je gehoortoestel moest wel voluit aan staan. Toch was het bijzonder zo met een groep het donkere bos in voor een avondwandeling.

IMG_3740We komen in het hotel aan om 21.30 uur en duiken het terras op. Er is geen enthousiasme meer om te bridgen. We zijn tevreden moe na een bridgeweekend op de Veluwe met mooi weer. Het bed lonkt en het wordt geen latertje vanavond. Morgenochtend zien we elkaar om afscheid te nemen en ondergetekende zal haar gasten vragen naar gehalte tevredenheid en kwaliteit.

Groep Vierhouten 26-29 september 2014.

IMG_3719

Graag bedank ik het bedienend personeel, de kok, Anja voor haar tomeloze energie en voortreffelijke begeleiding als wedstrijdleidster, Roel voor de hand- en spandiensten en in het bijzonder mijn groep voor het oergezellige weekend!
Tot de volgende keer.

Inge Kooijman,
BridgeTravelling

♦ Het is bij drie plakjes spek gebleven :).

Note. De volgende reis naar Hotel de Vossenberg is met de Kerst van 24 t/m 27 december. We bridgen in de grote bridgezaal boven (geen lift aanwezig).

_____________________________________________________________

Deze slideshow vereist JavaScript.

7 reacties op Verslag Vierhouten 26-29 september 2014

 1. Lia zegt:

  Het was een super weekend. Alles was perfect.

 2. Birthe Verhage zegt:

  Aan Inge, Anja en Roel,
  Het weekeinde was meer dan voortreffelijk. Dank voor al jullie inspanningen om
  het ons zo naar de zin te maken. Tot een volgende keer!
  Helena Swart en Birthe Verhage.
  Amsterdam.

 3. Gerben Bruinsma zegt:

  het was weer super Gerben en Thea

 4. Hester Gast zegt:

  Wij hebben er ontzettend veel zin in! Hester Gast & Siebren de Boer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s