Verslag Bridgeweekend Odoorn 10-13 oktober 2014

______________________________________________________________

Foto’s en slideshow

♠♠Verslag Bridgeweekend De Zomer Voorbij

canstockphoto18679338

________________________________Reacties onderaan de pagina zijn welkom

Vrijdag, 10 oktober 2014

Het weer

 

 

 

Het weer in Odoorn.
Met een weekend-temperatuur van max. 19° hebben we niets te klagen voor de tijd van het jaar echter voorspelt dit volgens de Drentenaren: “Holdt de bomen de bladen lang, ben dan veur een strenge winter bang”. Haal de schaatsen maar vast uit het vet.

_____________________________________________________________

Hotel3Een gezellig weekend staat ons te wachten in
Hotel De Oringer Marke met bezoek aan een keramiektuin, een herfstwandeling met gids, bowlen op zaterdagmiddag en op zondagmiddag genieten we van live-muziek Cultuurgarnituur.
De avonden zijn natuurlijk gevuld met bridgedrives met een lekker drankje en een hapje (bij de prijs inbegrepen).

Ons team heeft zin in dit weekend en wenst alle deelnemers veel plezier!
Inge Kooijman, gastvrouw en Anja van Praat wedstrijdbegeleiding.
Blijf ons volgen.

Bij de receptie van het hotel ontmoet ik om 15.00 uur de eerste gasten uit Schiedam,
een groepje van 8 bridgers. Zij spelen bij B.C. Troef Inn, een gezellige hartelijke vereniging waarvan ondergetekende net een paar weken lid is. We zeggen elkaar gedag, maken even een praatje en dan vertrekt het groepje voor het verkennen van de omgeving.
De (bridge)zaal wordt bezet door een wielersclub tot 18.30 uur. Geen probleem. Het welkomstwoord houden we dan in de lounge.

DSC_5352In de lounge van het hotel heet ik iedereen welkom. Ik vertel dat we voor het eerst in ons bestaan met een groep van kleine omvang vertrokken zijn maar dat bridgers van de lokale vereniging(en) zich ’s avonds aansluiten voor de bridgedrives. Mooi opgelost. Onze gids Hennie vertelt het excursieprogramma voor dit weekend. Hennie gidst al jarenlang met veel plezier in binnen- en buitenland. Na het diner worden de kaarten om 19.30 uur gewassen en geeft Anja het startschot. We spelen onze spellen in een heerlijke ruime zaal.  De vaart zit er goed in, snelle spelers zeg. Ook de Drentenaren weten wat “tempo” is zowel speeltechnisch en als het gaat om de snelheid van bieden en spelen. Na de zitting en uitslag gaan we naar de lounge en bar en drinken nog een drankje om vervolgens na deze eerste geslaagde dag ons bed op te zoeken.

IMG_3775 IMG_3781        IMG_3788

______________________________________________________________

Zaterdag, 11 oktober 2014

De hanen kraaien ook hier in Drenthe erop los. Om 08.30 uur verschijnt een mager zonnetje. Volgens de weerberichten moet het een aangename dag worden met een maximum temperatuur van 19°. We gaan Drenthe ontdekken!, maar eerst een flinke bodem leggen met heerlijke broodsoorten en beleg.

DSC_5390DSC_5366Om 11.00 uur staat iedereen klaar bij de receptie voor een bezoek aan de keramiektuin. Hennie, onze gids en tevens tomtom, legt de route uit. We rijden 10 minuutjes achter haar aan door een schitterend landschap naar Galerie Harwi. Met mooi zouden we de tuin te weinig eer aan doen. Fenomenaal is het juiste woord. Prachtige werken op sokkels sieren de tuin en in het binnenatelier aanschouwen we vazen, sieraden, beelden en schalen. Aankopen blijven niet uit. Met grote, kleine en piepkleine (kerstversiering voor de boom) werkjes verlaten we de tuin en rijden door naar Poolshoogte voor een lunch.

DSC_5439      DSC_5442     DSC_5448

DSC_5469We hebben heerlijk gegeten en gezellig gepraat. Hierna vertrekken we weer richting hotel want om 16.00 uur gaan we bowlen. Wat een plezier hebben we tijdens dit uurtje bowlen. Ultieme ouderwetse kneuterigheid! Wat een lol zeg.

Het diner laat ons weer goed smaken. Vooraf een heerlijke tomatensoep, Oma’s stoofpotje met groenten, aardappeltjes, appelmoes en salade. Het toetje bestond uit ijs met verrassende zoete toevoegingen en slagroom.. mmmm.. Met volle buiken vertrekken we richting bridgezaal waar de koffie/thee ons opwacht.

De bridgeavond verloopt in harmonieuze sfeer, huiselijk warm en om te doubleren.
Dit laatste doen we dus morgenavond nog een keer :). Na de resultaten duiken we weer de bar en lounge in. Ik maak het niet laat en zeg om 23.00 uur iedereen gedag. Ik verheug mij op morgen; een mooie herfstwandeling en live muziek staan op het programma.

Zondag, 12 oktober 2014

kabouters-300x199De haan weet vast dat het zondag is? Na het ontbijt gaan we onder begeleiding van Hennie naar het Boomkroonpad voor een paddenstoelen-wandeling met de boswachter van Staatsbosbeheer. Hij laat de mooiste soorten van de Hondsrug zien. Ik hoop ook dat we mooie soorten kabouters tegenkomen tenslotte maakte Rien KabouterPoortvliet ons wijs dat deze kleine figuren echt bestaan. De eerste echte ben ik al tegengekomen bij aankomst. Om 12.00 uur vertrekken we het bos in. De tocht zou 1½ uur duren maar door het enthousiasme van de boswachter (achteraf geen hij maar een zij) eindigden wij om 14.00 uur bij het vertrekpunt. We hebben heel veel verschillende soorten paddenstoelen gezien maar ook kikkertjes en andere kleine beestjes, er werd verteld over bomen en over hoe het bos in stand wordt gehouden door Staatsbosbeheer. Een luisterrijke tocht!

DSC_5513      DSC_5514      DSC_5503

In het hotel aangekomen gaan we het verwarmde terras op en drinken we warme chocolademelk, koffie en thee. Enkele gasten (en ik) nemen een appelpunt met slagroom.

IMG_3832Hierna zitten we klaar voor muzikale uurtjes met zangeres Marion Maters die speciaal voor onze groep is gekomen. Het genre varieert van de jaren 50 t/m de jaren 80. Natuurlijk herkenbaar en (zachtjes) meezingen blijft dan ook niet uit. Meer informatie over deze charmante zangeres is te vinden onder de volgende link Marion Maters.

Na het diner is het tijd voor de laatste zitting, de resultaten en de prijsuitreiking. We danken de gasten, de wedstrijdbegeleiding en onze gids maar ook worden Annie en Jan Brouwers in het zonnetje gezet wegens trouwste invallers 2014. We sluiten af met een geweldig applaus en gaan naar de lounge voor de laatste versnaperingen.

DSC_5552   IMG_3850   DSC_5539

Graag bedank ik het bedienend personeel, de kok, Anja alias dynamiek voor de wedstrijdbegeleiding, Hennie voor het gidsenwerk en in het bijzonder mijn gasten voor het oergezellige weekend!

Tot de volgende keer.
BridgeTravelling
Inge Kooijman

Het is bij dat ene kleine levende kaboutertje gebleven.

Een reactie op Verslag Bridgeweekend Odoorn 10-13 oktober 2014

  1. Ria de koning zegt:

    Hoi Inge
    Wij hebben een heel leuk weekend gehad hoor, nog hartelijk bedankt en ik wil zeggen dat de site heel leuk is zie je morgen Gr riax

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s