Reisverslag Bridgereis Mag het een slagje meer zijn?

___________________________________________ Naar de reisomschrijving

bijspijkercursus-in-drie-dagenLesweekend
Mag het een slagje meer zijn?

_____________________________________________________________

Hotel de Uitkijk, Zeddam – Montferland
3-6 maart 2017

Reacties onderaan de pagina zijn welkom 🙂 .

_____________________________________________________________

Het weer

het-weer


Begeleiding

anja-van-praat3Aanspreekpunt
Anja van Praat is uw gastvrouw (tevens NBB-gekwalificeerd). Hebt u tijdens uw verblijf (andere) wensen, op- of aanmerkingen, Anja doet haar uiterste best om u verder te helpen.

 

saskia-hermansDocent en Wedstrijdbegeleiding
De lessen en bridgeavonden staan onder begeleiding van Saskia Hermans, zowel gediplomeerd docent als wedstrijdleider. Meer weten over Saskia? Lees verder…

______________________________________________________________

Vrijdag, 3 maart 2017

Aankomst in Hotel de Uitkijk voelt als thuiskomen. Aangezien de kamers nog niet klaar zijn verzamelen we ons in de bar / lounge van het hotel. Na een lekkere mok thee en wat handje schudden gaan we richting bridgezaal waar we van start gaan met de cursus. Het thema van vandaag is: Het spelen van een sans contract. Wat een enthousiaste gasten!! Iedereen zit helemaal vol in de les van Saskia en er wordt heel veel mee- en nagedacht. De 4 spellen na afloop leveren veel gespreksstof en discussie op.


Na afloop hebben we 2 uurtjes voor ons zelf, ik hoor verschillende plannen om me heen; luikjes even sluiten, het dorp in, wandelen, lezen. Ik sluit me aan bij een 4-tal gasten om in de gezellige lobby van hotel te genieten van elkaars gezelschap, bridgediscussies, foto’s van kleinkinderen en een lekker glaasje wijn.

Kwart voor zes gaan we aan tafel waar we verwend worden met een heerlijke champig-nonnensoep, kipfilet met sla/ bloemkool en krieltjes. Ik heb me laten vertellen dat het toetje van warme kersen en vanille ijs ook verrukkelijk was. Even tandjes poetsen en dan gaan we beginnen met de bridgeavond.


We hebben er zin in aan het volume te horen. Er komen een aantal spellen voorbij waarover we het ’s middags gehad hebben. Sommige herkennen de situatie en passen de geleerde lesstof toe, anderen zien dit pas na afloop van het spel, en zeggen dan: Ohhhh ja, dat hadden we handiger kunnen doen als we het STOP principe hadden toegepast. Het boekje met spelverdelingen en de geleerde lesstof na afloop wordt enthousiast ontvangen en na de uitslag gaan de meeste gasten moe en voldaan naar hun kamer. Enkele die-hards gaan nog even een afzakkertje halen in de bar maar om 1 uur/ half 2 is het echt voor iedereen over en wordt het heel stil in het hotel. Naar de uitslag en spelverdelingen

Zaterdag, 4 maart 2017

’s Ochtends bij het ontbijt buffet is de sfeer van gezelligheid al duidelijk voelbaar. Ik zie alleen maar vrolijke gezichten aan tafel die het ontbijt zich goed laten smaken. Deze groep is heel enthousiast en een tikkie uitgelaten, iets wat me heel goed bevalt. Om 10.30 uur schuiven we aan bij Saskia’s 2de cursus: Hoe spelen we een troefcontract af?

Alle hersencellen draaien op volle toeren om het moraal van het verhaal te ontdekken. De 4 oefenspellen na afloop leveren weer veel stof tot discussies op.

Bezoek Hanzestad Doesburg 

doesburg

Tegen 12.30 uur gaat iedereen haar of zijn eigen gang. Het stadje Doesburg is veruit favoriet, anderen trekken de wandelschoenen aan voor een flinke wandeling, 2 paren nemen nog even de spellen door van de avond ervoor.

Tegen 16.00 uur verzamelt zich een groepje in de lobby. De activiteiten van de dag worden uitgewisseld voordat we weer aan het diner gaan beginnen. En wat worden we weer verwend !!! Lekker kommetje soep en dan de specialiteit van het huis: varkenswangetjes met puree en rode kool….in 1 woord : ZALIG. Ook het toetje ziet er weer uit als een klein schilderijtje.


De avond wordt weer gevuld met 24 spellen, een aantal paren zijn van samenstelling veranderd en we heten ook onze invaller Gerrit welkom, hij maak onze groep van vanavond compleet. De zaal is ietwat gehorig en Saskia moet af en toe proberen het volume naar beneden te krijgen maar het blijft vooral erg gezellig.

Na afloop gaan we de lobby in, voor de uitslagen, het boekje, een wijntje en een gezellig samen zijn. Twee onvermoeibare mannen kruizen nog even de keu’s aan de biljart-tafel. Richting middernacht wordt het groepje steeds kleiner en kleiner en tegen de klok van 01.00 uur doet de laatste het licht uit. Naar de uitslag en spelverdelingen.

Zondag, 5 maart 2017

Ondanks dat iedereen laat aan het ontbijt zat was de bridgezaal om 11.30 uur gevuld met alle deelnemers. Dit gezelschap zit goed en aandachtig in de lesmaterie van Saskia, er word nog steeds hard nagedacht en vragen over uitkomsten, systemen, ethisch zijn aan tafel en wat je maar kunt verzinnen op het gebied van bridge. Alles wordt op haar afgevuurd.

Ik zit op de achtergrond dit alles met een glimlach aan te horen, want niets is zo leuk als een cursus die met vuur en vlam wordt bijgewoond door de gasten…
WELL DONE SASKIA !!!


Na 4 (oefen) moraal-van-het-verhaal-spellen verlaat het merendeel van het gezelschap het hotel om een eigen middagprogramma te volgen. Vier dames pakken toch nog maar ieder 13 kaarten om een paar spelletjes te spelen. Saskia en ik blijven in het hotel om het probleem met het verzenden van de uitslagen op te lossen en het voor bereiden van de pubquiz, later omgedoopt tot loungequiz.

Om 16.00 uur hebben we 5 teams die meedoen met de Quiz, inzet van dit alles zijn over-heerlijke paashaasjes en eitjes en daar gaat iedereen voor. We spelen 5 rondes en na iedere ronde worden de antwoorden geven. Veel oh ja momentjes volgen dan en krijgen we een tussenstand. 3 teams blijven 4 rondes lang heel dicht bij elkaar maar als ronde 5 afgesloten is hebben Ria, Machiel en John gewonnen met een klein verschil.

Met veel applaus en een”lang zullen ze leven” worden de chocolade dingetjes uitgereikt, iedereen blijft lekker bij elkaar in de lounge zitten. Jan zet een leuk muziekje op, drankjes worden besteld en het gezelschap gaat groeien door de gasten die voor het diner zich ook in de lobby verzamelen. De sfeer is in 1 woord : GOED! We gaan aan tafel !!!

Deze slideshow vereist JavaScript.


Het diner liet ons weer goed smaken. Huisgemaakte crème-tomatensoep, heerlijk vleesgerecht, aardappeltjes, witlof, sla en als klap op de vuurpijl een zalig dessert, tiramisu.


Na het diner speelde we onze laatste zitting onder het genot van een glaasje en een hapje. De groep speelde rustig maar heel gezellig de laatste 24 spellen. Hierna bedankte Saskia de groep voor het gezellige weekend om vervolgens tot de prijsuitreiking over te gaan.
Naar de uitslag met spelverdelingen.

Nummer 1: Virge van Mechelen en Valentine Bellekens
Nummer 2: Hetty Mensonides en Neeltje Peters
Nummer 3: Henk Kinders en Jan Tellinga

Na de prijsuitreiking en na een geslaagd lesweekend “Mag het een slagje meer zijn?” vertrokken de meeste gasten naar hun kamer. In de lounge werd nog wat nagekaart en tegen 01.00 uur sluit men de “luiken”.

Allemaal heel veel dank voor dit zeer geslaagde weekend met een heel leuke groep.
Het personeel en de keuken van Hotel de Uitkijk hebben dit weekend weer veel complimentjes mogen ontvangen. Terecht want zoals ik al zei aan het begin van dit verslag; “Aankomst in Hotel de Uitkijk voelt als thuiskomen” mede door de gastvrijheid en het lekkere eten.

Hartelijke groet en graag tot de volgende keer!
Anja

 

Een reactie op Reisverslag Bridgereis Mag het een slagje meer zijn?

 1. Ria Mulder-Cobben zegt:

  Anja , er is geen woord gelogen in je reisverslag .
  Het was ons eerste bridge weekendje weg , maar zeker niet ons laatste . We hebben genoten van de geweldige lessen van Saskia , van jou als gastvrouw , van het zeer aangename , gevarieerde gezelschap mede-bridgers .
  De ochtenden begonnen met een prima ontbijt , zeer interessante lessen , een leuke middag weg op eigen gelegenheid, in ons geval naar Doetinchem , Doesburg en ’s Heerenberg (kasteel ) . Zondagmiddag om 4 uur als toegift ook nog een uurtje Pubquiz , ook heel gezellig in de lounche van het hotel , en en passant ook nog gewonnen 🏆 samen met John die ons versterkte als team.
  De avonden begonnen met een lekker diner , een leuke bridgedrive erna , het dranken arrangement was ook perfect , heerlijke wijnen , bier en fris , volop geschonken , na de drive nog met een aantal mede-bridgers en Anja en Saskia gezellig tot de late uurtjes doorgeborreld in de bar . Het was top 👍 en jullie zien ons zeker terug .

  Ria en Bart-Machiel Mulder

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s