Reisverslag Bridgereis Oud en Nieuw 2016

__________________________________________  Naar de reisomschrijving

fireworks-1708483_1280Bridgereis Oud en Nieuw
Hotel de Uitkijk – Zeddam

 

Het weer de komende vijf dagen

het-weer

Begeleiding

jan-en-jacqueline-kloos2Mede onder aanvoering van Jan en Jacqueline Kloos gaan we gezellige dagen tegemoet. Jan en Jacqueline zijn ervaren wedstrijdbegeleiders (NBB-gekwalificeerd) in binnen- en buitenland. Ondergetekende met partner Roel de Vrijer zijn ook aanwezig. Wij wensen iedereen fijne dagen en mooie herinneringen.

inge2Een goede reis gewenst.Foto's Bridgereis
Tot vanmiddag bij het welkomstdrankje!
Inge Kooijman, eigenaar BridgeTravelling

______________________________________

Woensdag, 28 december 2016

Aankomstdag

Vanmiddag om 17.00 uur ontvangen we 66 gasten in de bridgezaal met een welkomstdrankje. Hierna gaan we aan tafel en om 19.30 uur starten we met de eerste drive.

Rond 13.00 uur zitten de eerste gasten in de lounge, tegen 16.00 uur is bijna iedereen binnen. Het weerzien heeft een feestelijke uitstraling aangezien veel gasten elkaar van vorige jaren kennen. Om 17.00 uur wordt iedereen hartelijk welkom geheten met een lekker drankje en proosten we op vijf gezellige dagen. Na het diner staat de koffie klaar en beginnen we aan de eerste zitting. De avond verloopt vlekkeloos onder het genot van luxe hapjes en gratis drankjes. Na de uitslag wordt in de lounge en in de bar nog een drankje gedronken. Ook zijn er gasten die de rust opzoeken en richting hun kamer gaan. Morgen maken we een mooie bustour door Montferland en drinken we koffie met gebak in een kasteel. Naar de uitslag.

Donderdag, 29 december 2016

Bustour Montferland

Het is best frisjes zo vroeg in de morgen. Een stevig ontbijt zal goed doen om hierna te vertrekken in – naar we hopen –  een opgewarmde bus.

22

An Berkien en haar man Jan Berkien gaan vandaag niet mee met de bus omdat zij met de kerst al zijn meegegaan. An verveelt zich nooit want zij is vier jaar geleden aan het borduren geslagen. Niet alleen omdat zij het een leuke bezigheid vindt maar ook omdat zij haar avonden met borduren kan opvullen (in de bridgezaal) terwijl Jan aan het bridgen is. Met de grootste nauwkeurigheid en een goede lamp maakt An de prachtigste werken. Beiden zijn al ruim over de 80 jaar en genieten volop van hun hobby’s in elkaars aanwezigheid.

_________________________________________________________________

60Vanmorgen zijn we na het ontbijt met een heerlijk zonnetje en met 57 gasten vertrokken voor een bustocht. We hadden dus een zeer grote bus met een lengte van wel 14.50 meter. Jan Jansen, onze gastheer, heeft ons eerst het grote vrachtwagenbedrijf van Wim Bosman in ’s Heerenberg laten zien en de zeer grote hoeveelheid tractors die op het industrieterrein staan. Deze zijn allemaal van het bedrijf Mainfreight. Daarna zijn we naar Kleve gereden en in het Johan Mauritspark hebben we een korte wandeling gemaakt. Jan heeft ons daar laten genieten van het geluid van zijn waldhoorn.

De koffie waar we toen echt wel trek in hadden hebben we wel even uit moeten stellen, de file waar we in terecht kwamen heeft een oponthoud opgeleverd van ruim anderhalf uur. Maar toen we de appeltaart zagen die bij de koffie werd geserveerd in kasteel Huis Bergh waren we dit alles weer gauw vergeten. Ook daar heeft Jan weer een leuke uitleg over de waldhoorn gegeven en diverse anekdotes verteld. Rond half vier waren we weer bij het hotel terug en hadden de gasten nog wat tijd voordat het diner begon. Een diner waar we weer de heerlijke varkenswangetjes geserveerd kregen. Echt een aanrader om dit ook thuis eens te proberen. De tweede avond bridge is weer goed verlopen, ondanks het feit dat
‘s-middags al de uitslagen uit het computersysteem verdwenen waren. Na de bridge bleven er nog heel wat gasten in de lounge en bar “hangen” voor een laatste drankje.
Tot morgen! Naar de uitslag.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Vrijdag, 30 december 2016

Oud Hollandse Spelletjesmiddag

Na een zeer smakelijk ontbijt staan de wandelaars om 11.00 uur klaar bij de balie. Het zonnetje schijnt vandaag uitbundig. De groep vertrekt met blijde zin en maakt een mooie wandeling van ongeveer een uurtje.

Om 13.30 uur beginnen we aan de spelletjesmiddag. Oud Hollandse spellen zijn verdeeld in het hotel. In elk hoekje staat wel een leuk spel.  Er worden groepjes van vier samengesteld en de strijd kan beginnen. Stokken vangen, bierpul schuiven, ringen werpen, sjoelen en het bekende bibberspel leveren hilarische taferelen op.

Na een geslaagde middag gaan we aan tafel voor het 4-gangendiner. Om 19.30 uur liggen de kaarten weer klaar en spelen we onze derde zitting. Nadat Jacqueline de daguitslag bekend heeft gemaakt drinken we nog een glaasje en zoeken hierna de kamer op.

Morgen vieren we de laatste dag van het jaar, een gezellig dag staat ons te wachten. Naar de uitslag.

Zaterdag, 31 december 2016

Laatste dag van het jaar 2016

32aNa het ontbijt en voor de laatste zitting van vanmiddag worden de wandelschoenen weer aangetrokken en vertrekken we voor een stevige wandeling door de prachtige omgeving. Deze ochtend voelt ook behoorlijk frisjes aan. Terug in het hotel warmen we ons op om te beginnen aan de vierde en laatste zitting van deze reis. We starten met koffie en thee waarbij een heerlijke oliebol wordt geserveerd.

De middag verloopt in alle gezelligheid. Rond 16.30 uur wordt het dagresultaat bekend gemaakt. Hierna vertrekken veel gasten naar hun kamer om zich te verkleden voor de oudejaarsavond. Ingrid en Rik – eigenaren van Hotel de Uitkijk – openen de avond, bedanken hun personeel en wensen iedereen een fijne avond en een goed 2017. We beginnen met een koud-, daarna volgt een warm- en we  sluiten af met een dessertbuffet.

Het feest is begonnen!

Tijdens het diner wordt gedanst en speelt de band Dubbel Live Muziek bekende songs uit de oude doos.

Tussen en feesten door is er een kleine modeshow en maken we de einduitslag bekend. In Zeddam is een hoedenwinkel gevestigd met wel heel veel hoeden. Dit is niet voorbijgegaan aan een aantal gasten die met een mooie hoed naar huis gaan. Het eindresultaat maakt Jan bekend. In de A- en B-lijn worden de nummers 1 en 2 gefeliciteerd en degenen die het dichts bij de 50% zijn geëindigd. Verder zetten we de oudste gast nog even in het zonnetje. Na dit alles gaan we weer verder met het vieren van de laatste dag.

Om 24.00 uur wensen we elkaar een goed 2017 met een glas champagne en knallen we het jaar uit met vuurwerk.

De reis eindigt met deze laatste avond van het jaar waarbij muziek en dans en lekker eten niet ontbrak. Als klap op de vuurpijl vuurden we onze pijlen af, 2017 is begonnen!

Bedankt allemaal

Graag bedanken we u als onze gasten. We hebben fijne dagen achter de rug met een leuke groep! Ook het hardwerkend gastvrije personeel en Rik en Ingrid bedanken wij voor de goede zorgen.

90

Wij hopen u weer terug te zien bij BridgeTravelling. Een goed 2017 gewenst!

Foto's BridgereisHartelijke groet,
Jan en Jacqueline (begeleiding), Roel en Inge (eigenaren BridgeTravelling)

Volgende reizen naar Hotel de Uitkijk