Verslag Bridgeweekend Den Helder 14-17 november 2014

__________________________________________________________

Verslag weekend ‘Uitwaaien in Den Helder én dagje Texel’

 • Hotel-Wienerhof-photos-Amenities-FotoBij de prijs inbegrepen:
  – 3 x ontbijt en 3 x 4-gangen diner
  – Drankenpakket van 19.30-24.00 uur
  – Excursies: Marinemuseum Den Helder en Texel
  – € 169 ,- p/p (een toeslag 1p-kamer)
  Naar de reisomschrijving

______________________________________________________________

Vrijdag, 14 november 2014

hetweer

 

 

 

 

 

Het weer in Den Helder
Het is in Nederland nog bijzonder zacht voor de tijd van het jaar en van winterweer lijkt voorlopig nog geen sprake te zijn. Vandaag laat de zon zich ook even zien. Een mooie start van een bridgeweekendje Den Helder. 

4646-2Een gezellig weekend staat ons te wachten in Hotel Wienerhof te Den Helder.
We spelen met leden van de lokale bridgevereniging, zaterdag doen we Texel aan en zondag bezoeken we het Marinemuseum. Ondergetekende, Anja van Praat, verzorgt de wedstrijdbegeleiding en is tevens gastvrouw. Wij wensen iedereen veel plezier!

10442888_869437106435083_8875593807946180718_nNa het welkomstdrankje nemen we aan tafel plaats voor het diner. Aan alle kanten bruist de gezelligheid ervan af. Vanavond spelen we met de lokale bridgevereniging B.K ’84 die wekelijks hier te vinden is in Hotel Wienerhof.

De bridgeavond was een groot succes. De zaal was gevuld met ruim 66 bridgers. Na afloop werd nog even geborreld in combinatie met gulle lach om vervolgens het bed op te zoeken.
Morgen naar Texel!


Zaterdag, 15 november 2014

ontbijtHet ontbijt laat ons goed smaken. Over een uurtje vertrekken we naar Texel in gezelschap van onze gasten, een zeer aangenaam gezelschap!
Ben benieuwd wat de dag ons brengt op het eiland.

Er hangen wat regendruppels in de lucht maar dat mag de pret niet drukken.

unnamed (1)KNRM-Oudeschild-Intocht-Sinterklaas-19112011-1Op weg naar Texel. Na de boottocht nemen we de bus naar Oudenschild waar we later – op een terras met uitzicht op de haven en onder het genot van een giga appelpunt – getuigen zijn van de intocht van mensen uit Spanje. Een stoomboot komt aanvaren en op het dek staan dansende figuren die uitbundig zwaaien. Even later verschijnt een man met een heel grote witte baard die aan één stuk door staat te wuiven? We horen kinderen opgewonden zingen: “Zie, ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan! en Sinterklaasje kom maar binnen met je “plecht”…’.

bezoekNa dit alles gezien te hebben vertrekken we naar het Museum Van Jutters en Zeelui. Dit museum neemt je mee in het verleden van de Texelse stranden en omliggende zee. Te zien zijn duizenden gejutte voorwerpen. In het museum zijn tentoonstellingen over vissers en de VOC. Ook is er aandacht voor de geschiedenis van de visserij en scheepvaart rond Texel. Hier proef je de authentieke Texelse sfeer rond het jutten. Drie uur lang vermaken we ons in het museum. Het bezoek was meer dan de moeite waard.

TexelTerug van Oudenschild nemen we in het gezellige hotel een drankje vooraf aan het diner en bereiden ons voor op weer een gezellige kaartavond met
7 x 4 spellen. Het “gezellige” werd een feit en werd nog even doorgezet met een drankje en in plezierig samen zijn met elkaar. Morgen gezamenlijk ontbijten en dan naar het Marinemuseum.


Zondag, 16 november 2014

unnamed (3)Ondanks de regen gaat de helft lopen naar het Marinemuseum. We doen dit met een omweg want Kees is gewoon een gids. Kees weet zoveel te vertellen en op zo’n leuke manier… een happening op zich.  Terug heeft Erik voor de middag de individuele competitie klaar met de invallers. Na de prijsuitreiking… (Otto was nummer 1) gaan we samen unnamed (2)met onze invallers aan tafel voor het diner. Het eten is fantastisch en de porties heel heel ruim.

’s Avonds – na een aantal spellen gespeeld te hebben – wordt al snel duidelijk dat de vermoeidheid toeslaat.  We gaan lekker vroeg naar bed en spreken af morgenochtend nog even met elkaar te ontbijten voordat we weer op huis aangaan.

OorkondeDe prijsuitreiking werd een oorkondeuitreiking. Met een fijne groep bridgers sluiten we het weekend af met een buitengewoon goed gevoel.

Heel graag tot de volgende keer!  Ik heb zeer bijzonder van jullie genoten. Anja van Praat, gastvrouw en wedstrijdleider.

 

Voor- of achterdek van een klein vaartuig.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s