Reisverslag de Veluwe 15 juni t/m 18 juni 2012

_____________________________________________________________

Hotel Hampshire Inn Landgoed Stakenberg te Elspeet

Onder het genot van een drankje werden de gasten om 17.30 uur welkom geheten in de Stakenbergzaal. Het weekendprogramma werd verspreid en de wedstrijdleider, Gijsbert Westra, voorgesteld. Aansluitend genoten wij van het 3-gangendiner. Na het dessert gingen wij terug naar de Stakenbergzaal waar alles klaar stond voor de eerste zitting. Een deel van de groep sloot de dag af in de Engelse Pub en de rokers onder ons konden in een speciale ruimte naast de Pub hun nicotinegehalte weer op peil brengen.

De volgende ochtend na een heerlijk uitgebreid ontbijt trokken alle gasten erop uit. Er werd gefietst, gewandeld, Het Paleis het Loo bezocht, in Apeldoorn gewinkeld en een rommelmarkt bezocht en naar verluidt bleek het een echte rommelmarkt te zijn. Zoveel rommel had men nog nooit gezien. Om een uur of vier kwamen de meeste gasten elkaar tegen op het terras van het Landgoed. Met een heerlijk drankje in het zonnetje werd de dag uitgewisseld. De tongen werden steeds losser tijdens het heerlijke diner en over het dessert dat meer een kunstwerkje leek maakten velen complimenten. De gasten vertrokken in een soort van jolige bui naar de Stakenbergzaal voor de tweede bridgezitting. De koffie/thee werd weer keurig geserveerd en van de bittergarnituur in de laatste ronde gesmuld. In de goed bezochte Pub werden de uitgereikte spelverdelingen bekeken en werden sommige partners aangesproken op hun verrassende (bij)biedingen. Een heerlijk dag werd afgesloten op het Landgoed Stakenberg.

Het zondagochtendontbijt bleek dezelfde te zijn als de dag ervoor. Wat een feest elke dag te starten met een uitgebreid ontbijt. In de verte zagen wij Ko de Boswachter (en geloof het, Ko is een echte echte boswachter) klaar staan om ons mee te nemen voor een prachtige wandeling in de natuur. Een deel van de groep nam hieraan deel, een ander deel koos zijn eigen weg.

Wat een bijzondere deskundige man is Ko. Een met de natuur! Na de wandeling dronken wij een gratis kopje koffie en konden aquarellen (thema natuur) voor een vriendelijk bedrag worden gekocht.

Even snel de lunch gebruiken op het terras om daarna de lezing te volgen van Gijsbert Westra (o.a. imker) over “De Wereld van de Bij”. Na deze lezing die velen niet hadden willen missen gingen wij nog even richting terras om vervolgens het diner te gebruiken. De kok had ook dit keer weer een verrassend menu samengesteld. Het chocolademoussedessert (lang woord zeg) met frambozengelei was om te smullen! Een gast stond op voor een speech. Lieve dankwoorden werden gesproken. De laatste zitting brak aan. Het werd weer een oergezellige avond. Na de prijsuitreiking trokken wij uitbundig naar de Pub. Een gast haalde zijn gitaar en zoals een ieder die dit leest kan indenken zijn woorden hierover overbodig. Het laatste rondje werden ten slotte drie laatste rondjes.

Over het laatste ontbijt hebben wij lang gedaan. Vast omdat niemand weg wilde. We zwaaiden elkaar uit en hoopte elkaar nog eens te zien op een bridgereis.

BridgeTravelling dankt alle gasten!

Liefs, Inge

Uitslag (niet iedereen had een bondsnummer en om die reden niet op de ranglijst geplaatst)

Volgende vertrek 28 september 2012Ga naar de reis