Reisverslag bridgeweekend de Veluwe – 12 april

______________________________________________________________

Bridgeweekend de Veluwe 12 april 201

______________________________________________________________

Vandaag vertrekken we naar Vierhouten (de Veluwe) voor een 3-daagse bridgereis in Hotel De Vossenberg. De bridgegroepen bestaan uit leden van ‘B.C. Het Groene Hart’ uit Bloemendaal (A-lijn) en de speciale groep vergeetachtigen (B-lijn). Over laatstgenoemde kunt u in het blad ‘Bridge’ van februari 2013 een uitgebreid artikel lezen.

foto46

B.C. Het Groene Hart uit Bloemendaal

foto73

Groep vergeetachtigen met partners

IMG_4579

B.C. Het Groene Hart uit  Bloemendaal

Ondergetekende is blij gestemd. De reis zit vol en vol verwachting klopt ons hart over de weerberichten. Vanaf 15.00 uur is iedereen welkom in het hotel. Om 17.30 uur ontvangen wij de gasten voor een feestelijk welkomstdrankje in de speciale bridgezaal. Vanavond zullen we genieten van een dinerbuffet en om 19.30 uur liggen de kaarten te wachten voor de eerste gezellige bridgedrive. De huurfietsen voor morgen zijn opgepoetst, de wandel- en fietsroutes liggen klaar, de lezing over een speciaal volk tot in de puntjes verzorgd (met honing?) en door de high-tea zondag laten wij ons verrassen alsook de bekendmaking van de winnaars. Wie gaat met een trofee naar huis?

17.00 uur. De groep is aangekomen. Iedereen is ingecheckt, een aantal heeft een wandelingetje gemaakt en weer anderen genieten van hun eerste drankje. Over een half uur luiden we officieel het bridgeweekend in.

foto3In de gezellige ruimte naast de bridgezaal heet ik iedereen van harte welkom. Het weekendprogramma wordt toegelicht en we proosten op een mooi weekend op de Veluwe. Over het uitgebreide dinerbuffet worden veel complimenten gemaakt. Rond half acht staat koffie en thee klaar in de bridgezaal en om kwart voor acht start de eerste bridgedrive nadat Gijsbert Westra, de wedstrijdleider, het schema voor deze avond heeft verteld.

foto33    foto34    foto36

Tijdens de drive zit ik even buiten op het verwarmde terras een kopje koffie te drinken. Ik kijk uit over een gedeelte van het dorp en zie de zon verdwijnen in het landschap. De avond verloopt in een niet al te snel tempo, maar ach we zijn op vakantie en zo gemerkt te hebben heeft niemand bezwaar. Aan de speciale groep vergeetachtigen die in een aparte lijn spelen vraag ik of alles naar wens is. Wat heerlijk om hun vreugde te horen en te zien.

foto6Na de uitslag wordt een tweede ronde bittergarnituur geserveerd in de bar naast de bridgezaal. De sfeer zit er goed in wanneer men elkaar welterusten wenst. Voordat ik ga slapen kijk ik nog even naar het weerbericht; Zon, klein wolkje en 14 graden celsius. Ik weet dat de fietsen zijn opgepoetst en vanaf 8.00 uur klaarstaan, routes klaarliggen en we tijdens het ontbijt zelf ons eitje met bacon kunnen bakken? Ben benieuwd….

Zaterdag, 13 april 2013

Rond 09.00 uur zien we de eerste gasten verschijnen aan het ontbijt. De eerste eitjes met bacon worden gebakken op een plaat. Niets bijzonders zult u zeggen? Toch schept het een band; samen eieren bakken, samen praten over hoe een eitje het lekkerst is. Draai jij hem nu om of wil je een spiegeleitje…? De manden met brood worden telkens aangevuld en de foto10foto8koffie-/theeautomaat draait overuren. Er ontbreekt niets op het buffet; buffetwaardig, zou ik wil zeggen als ervaringsdeskundige 🙂 Even later vertrekken veel leden van de groep – in zeer opgewekte stemming – op de fiets voor een mooie fietstocht. Het leven als bridger is mooi! De groep fietsers is terug. Een zeer mooie tocht ligt achter hen door het wonderschoon van de Veluwe.

foto47      foto42       foto40

Over 10 minuten start de lezing over bijen in de bridgezaal. Ik ga snel…. Fascinerend het leven van de bij! De Koningin die alleen eitjes legt, de darren (mannetjes) die niets doen dan alleen bevruchten wanneer de Koningin haar bruidsvlucht maakt (tevens ook de enige vlucht in haar leven) en dan de werksters…. die werken, voeden en geven aan door middel van een dans waar nectar te halen is op hoeveel kilometer afstand van de kast en in welke richting. Na het driegangendiner vervolgen we onze weg richting bridgezaal. Koffie en thee worden geschonken en onze wedstrijdleider, Gijsbert, deelt mede dat het tempo iets moet worden opgeschroefd. Zal de eindtijd vanavond van 23.15 uur worden gehaald?

De speciale groep stopt ruim over tienen om na een dag vol indrukken het nachtleven op te zoeken. B.C. Het Groene Hart sorteert de kaarten terug rond 23.15 uur waarmee het vraagteken in eerder genoemde regel vervalt. De uitslag van de tweede drive wordt door en aantal joelend in ontvangst genomen en in de naastgelegen foto37bar worden de laatste drankjes van vandaag gedronken onder begeleiding van een tweede ronde bittergarnituur. Ik kijk uit naar morgen.  Om 10.15 spelen we de derde drive, om 13.00 uur gaan we het bos in en om 14.00 uur is het tijd voor de high-tea en zal tevens bekend worden gemaakt wie met de trofee “nummero uno” naar huis gaat. Het was weer een gezellige dag… Truste!

Zondag, 14 april 2013

foto16foto14De gasten staan alweer enthousiast hun eitjes te bakken met bacon en tomaatjes. Om 10.15 uur luiden we de derde zitting in en even later kan men op het buffet koffie met boerencake en slagroom pakken. De zitting verloopt op schema en om 13.00 uur staat iedereen klaar voor een wandeling door het bos. We vertrekken met een grote groep. De temperatuur is inmiddels gestegen tot 18 graden Celsius. Eindelijk warmte!

IMG_4577   IMG_4576   IMG_4574  IMG_4570

Rond 13.45 uur komen we weer aan in het hotel. Even snel afrekenen, de auto inpakken en een groepsfoto maken voordat we starten met de high-tea en de prijsuitreiking. Onder genot van hartigheid gecombineerd met zoetigheid, thee en koffie spreekt Loes Duineveld van B.C. Het Groene Hart en initiator van deze clubreis (samen met andere Loes en Josine) de groep toe. Zij bedankt voor een heerlijk weekend met elkaar in de bossen. Even later vraag ik om ‘silcene in the court’ om de winnaars bekend te maken. Allereerst bedank ik de speciale groep voor hun deelname aan dit bridgeweekend. Als aandenken ontvangt iedereen van deze groep een medaille. Gijsbert deelt mede wie op nummer 1, 2 en 3 zijn geëindigd. Onder luid geklap ontvangen de winaars de trofeeën. De uitslagen zijn onder de volgende link te vinden. Uitslagen. Tot slot complimenteer ik Gijsbert voor zijn tomeloze inzet en energie als wedstrijdleider.

IMG_4590   IMG_4594   IMG_4598   IMG_4600 IMG_4601   IMG_4602

De laatste gasten vertrekken tegen half vier. We zwaaien uit en wensen elkaar een goede reis terug naar huis. Aan het weer zal het niet liggen; een heerlijk zonnetje staat te stralen en de temperatuur loopt op naar 22 graden Celsius. 

Tot slot. Aan alle gasten spreek ik mijn plezier uit. Het was een heerlijk weekend! B.C. Het Groene Hart uit Bloemendaal; een dynamische vriendelijke bridgeclub waar saamhorigheid en bridgegenot duidelijk is te vinden. Mijn bijzondere dank gaat uit naar Loes Duineveld. Met Loes heb ik veelvuldig fijn contact gehad over de inhoud van deze reis. Graag zie ik jullie weer terug!

De speciale bridgegroep (vergeetachtigen) verdient een dikke pluim! Zij hebben laten zien dat het bridgen nog zo veel vreugde geeft en dit ten goede komt aan hun welzijn. BridgeTravelling zal in samenwerking met Henk van den Brink, de grondlegger van dit initiatief, doorgaan om deze groep te stimuleren aan te haken bij reguliere bridgereizen.

Allemaal een lieve groet en graag zie ik u allen weer terug op een van onze bridgereizen.

Inge Kooijman, BridgeTravelling

          

3 reacties op Reisverslag bridgeweekend de Veluwe – 12 april

  1. Rob Sparling zegt:

    Inge, een fantastisch weekend. Bedankt

  2. Janny Drost zegt:

    Een heel goed verzorgd geheel! Iedereen kwam aan zijn trekken! Ook de omgeving was heel mooi!

  3. Henk van den Brink zegt:

    Een geweldig weekend dat een vervolg vraagt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s