Kerstbridgereis 2012 – Drenthe

______________________________________________________________

Maandag, 24 december 2012

Klik op de afbeelding

Onze gasten druppelen binnen. De volgeladen kerstkoffers worden naar de kamers gebracht waar kerstgeschenken wachten om te worden opengemaakt. Een welkomstbrief en het programma vertellen dat we een feestelijk drankje met bubbels drinken in de bridgezaal om 17.30 uur.

BridgeTravelling, Inge Kooijman, heet iedereen hartelijk welkom en toast op een gezellige Kerst. De gasten maken kennis met elkaar en om 18.00 uur vertrekken we naar het restaurant waar een rijk gevuld dinerbuffet ons met een lonkende blik opwacht. Wij laten ons smakelijk verrassen door de warme/koude gerechten.

Na het diner gaan we rond 19.15 uur richting bridgezaal. De koffie wordt geserveerd met een plak heerlijke Drentse kruidkoek. Onze wedstrijdleiders Jan Peter Pals en Ciska Zuur delen de loopbriefjes uit en de groep speelt vervolgens 6 ronden van 4 spellen. Tussen het kaarten door wordt twee maal een bittergarnituur aangeboden (wat zijn we dan blij met servetten). Nadat de uitslag rond 10.30 uur bekend is gemaakt vertrekt een deel naar hun kamer en een deel naar de bar.

______________________________________________________________

Dinsdag, 25 december 2012

Rond 09.00 uur verschijnen de gasten in het restaurant voor het Kerstontbijt. De nachtperikelen worden uitgewisseld. Het gaat met name over de kwaliteit van de matrassen die overigens zeer goed is. De een heeft goed geslapen de ander wat minder. Dit laatste zoals dat thuis ook vaak het geval is. Na het ontbijt vertrekt een aantal gasten voor een wandeling nabij het hotel, een aantal doet Westerbork aan (6 km verder) en weer anderen blijven in het hotel en spelen een spelletje bridge of genieten van een boek/krant.

Om 13.30 start de tweede bridgedrive. De tongen worden steeds losser nu de groep meer aan elkaar is gewend. Onder het bridgen wordt gelachen, geproost en uiteindelijk halsreikend uitgekeken naar het resultaat. Tenslotte blijft het wedstrijdelement altijd aanwezig onder bridgers. De sfeer is buitengewoon goed. De wedstrijdleider deelt mede dat vanavond ook kan worden gebridged tijdens de live muziek. De uitslag wordt om een uur of half vijf bekend gemaakt. Hierna groeten we elkaar om ons even op te knappen voor het Kerstdiner.

Onder de kerstsfeer in het restaurant kom je niet uit. Het personeel is zeer vriendelijk en we worden op onze wenken bediend. Het 5-gangenmenu wordt niet bepaald zwijgend gegeten. Omdat we aan een willekeurig tafel zitten geraak je in gesprek met medebridgers die je voorheen niet kende. Leuk om bijvoorbeeld te horen hoe en op welk moment iemand is gaan bridgen. Ook de hilarische beginnersfouten komen volop aan de orde. We genieten van elkaars verhalen in kerstsfeer.

De muziek start om 21.00 uur. Een zanger en een zangeres zingen hun uitgebreide repertoire. We nemen plaats aan de tafels en bar.  Na enige tijd komen de biddingboxen op een aantal tafels te staan. In de gezellige ruimte geniet men van de muziek en het ‘vrij’ bridgen. Rond 24.00 uur zijn de meeste gasten vertrokken voor een welverdiende nachtrust. Morgen staat op het programma een bezoek aan een atelier met kunst en sieraden. Vervolgens kunnen we kiezen voor een wandeling (De Dichtersroute) door het landschap van Drenthe. De weersvooruitzichten zijn hier in Witteveen ieder geval goed.

______________________________________________________________

Woensdag, 26 december 2012

Tijdens het genieten van het ontbijt deel ik mee dat we rond 13.00 uur naar Atelier Aelder in Aalden vertrekken. Wilma besluit om met haar hond Pascha te gaan wandelen. Roel en Ruud sluiten aan. De afstand is 6,2 km en het weer ziet er vriendelijk uit. De auto’s vertrekken ongeveer 1 1/2 uur later. Wanneer we aankomen zien we Roel en Wilma op een heel grote steen zitten voor het atelier. Daar heb je er overigens veel van in Drenhte? We worden hartelijk ontvangen door Joke van het atelier en zij geeft uitleg over haar werk en haar werkwijze. Joke maakt prachtige sieraden. Deze unieke voorwerpen zijn bijzonder van kleur, vorm en materiaal. Ook vind je kunst van andere kunstenaars (wandpanelen, portretten, houtsnijwerk, buitenobjecten). Na het bezoek gaan we richting warme koffie en …..? De ‘Dichtersroute’ die wij aanvankelijk wilde wandelen slaan wij over gezien de kleur van de lucht. We stranden een paar kilometer verder. We eten een heerlijke warme wafel met kersen en slagroom. Ook zie ik spiegeleieren en tapas voorbij gaan. Het aardige weer is omgeslagen in een nogal ernstige regenbui. De wandelaars en de hond Pascha zitten natuurlijk ook in een auto op de terugweg. In het hotel aangekomen worden de kaarten geschud, de sjoelbak klaargezet en de tv-hoek bemand.  In een warme ambiance – door de houtkachel, kaarsjes en de gezellige sfeer – houden wij elkaar bezig tot aan het diner.

We genieten van het dinerbuffet welke nog uitgebreider is dan de eerste keer om maar niet te spreken over het dessertbuffet. Heerlijk! We vangen onze kaartavond aan met koffie en natuurlijk de bekende Drentse kruidkoek. Een soort onderlinge strijd is gaande tussen twee echtparen waarvan de dames met elkaar spelen. Wie eindigt boven de ander? We zullen het morgen weten. We spelen weer een gezellige avond bridge en sluiten de dag af in de bar onder het genot van vele soorten drankjes. Voordat ondergetekende haar oogjes sluit worden de trofees nog even opgepoetst voor de prijzentafel morgen.

______________________________________________________________

Donderdag, 27 december 2012

De laatste dag in Drenthe. De zon schijnt en het uitzicht vanuit het restaurant over de velden geeft een vrij gevoel. We eten onze broodjes, drinken koffie en thee en praten over wat de dag ons zal brengen. Om 13.00 uur gaan we naar het museumdorp Orvelte. In colonne rijden we naar het dorp 5 km verder. Er zijn ook weer fanatiekelingen die wandelend richting dorp gaan. De groep verzamelt zich, we lopen het dorp rond en bezoeken de winkeltjes. Zomers zijn hier vaak oude ambachten te zien. Daar is het nu iets te fris voor. De monumentale boerderijen, de goed onderhouden woningen, de statige bomen, mooie tuinen en straten, met kinderkopjes en oude klinkers, geven het dorp een unieke sfeer. We amuseren ons prima! Vooral de dames; die blijven volgens de heren soms iets te lang in de winkeltjes hangen. We eindigen in een theeschenkerij en vervolgen ons weg terug naar het hotel waar de allesbrander al heerlijk warm is. Aan de lange houten tafel nemen we plaats en praten over onze aankopen. Er wordt een stok in een plant gestopt welke nadien een geur afgeeft. Kun je zeker ook kopen in Orvelte, vraagt een onbekende passant met opgetrokken neus?!

Het dinerbuffet laat weer andere heerlijkheden zien dan de dagen ervoor. We smullen, eten ons nagerecht en gaan onze laatste bridgeavond tegemoet. De koffie staat weer heerlijk te geuren en de Drentse kruidkoek blijft nagenoeg onaangeroerd liggen op de schaal. Teveel gegeten? Tromgeroffel…., de prijsuitreiking.

Gerben en Gerrit eindigen op de eerste plaats. De strijd is gestreden. Hun vrouwen hebben het onderspit moeten delven hoewel een van de twee moest worden vervangen door een stand-in door ziekte. Een revanche zit er natuurlijk wel in. Op de tweede plek Aaron en Helène en op de derde plek eindigden Fred en Anneke. Allen gingen met de BridgeTravelling Kersttrofee 2012 naar huis. De nummers 1 ontvingen ook een oorkonde  ‘Drents beste bridger 2012’.

          

Gerben en Gerrit       Aaron en Helène               Fred en Anneke           Ciska, Inge, Jan Peter

Iedereen kreeg nog een echte Drentse droogworst mee naar huis, gemaakt door Teun, onze Drentse aanwaaigast en naast zijn vele specialiteiten ambachtelijk slager. De wedstrijdleiders, Ciska en Jan Peter, werden bedankt voor hun inzet en goede begeleiding. De avond werd verder doorgezet in de bar (en in het rookhok). Het werd ruim na twaalf uur toen ik de gasten een goede nachtrust wenste.

________________________________________________________________

Vrijdag, 28 december 2012

Na het ontbijt vertrekken we weer huiswaarts. Voor mij had het nog wel een weekje mogen duren.

Beste gasten. Wat was het leuk, gezellig, harmonieus, sportief, warm en begripvol! Dank voor jullie aanwezigheid en graag tot de volgende keer.

Inge Kooijman

______________________________________________________________

 

5 reacties op Kerstbridgereis 2012 – Drenthe

 1. Hélène Knopper zegt:

  Bedankt Inge, het was super. Het was onze eerste keer met jou maar beslist niet de laatste!
  Hélène en Aaron

 2. Wilma Schaap-de Jonge commented on Kerstverhaal ‘Kerstbridgereis’ Drenthe
  Kerstreis : De foto’s zeggen eigenlijk al meer dan genoeg. Er is heel wat afgebridged en ook heel wat afgelachen. De meest krankzinnige biedingen, als het niet om de ranglijst ging werden conventies uitgeprobeerd etc.. Het personeel van het hotel deed alles om de gasten het naar de zin te maken, evenals Inge Kooijman, Ciska Zuur en Jan Peter Pals. Zeer zeker een aanrader. Voor mij wederom voor herhaling vatbaar.
  Wilma Schaap en Pascha

 3. Post donker zegt:

  Heel hartelijk bedankt voor de fijne week.We zijn erg verwend leuke kadoos op de kamer fantastisch eten en hele leuke mensen vooral in het rokershole. Het bridgen liep ook als een trein, kort om niets te mopperen,we hebben genoten. HG Lenie post en Els Berndsen.

 4. Bep zegt:

  Wanneer gaan we weer????????????????? Wat was het gezellig onder de bezielende leiding van Inge……

 5. Gerben Bruinsma zegt:

  Het was super en wij hebben heel veel gelachen Gerben

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s