Verslag Bridgereis Odoorn 25-28 april 2014

________________________________________________________________

Bridgeweekend Iedereen kan Bridgen

Hotel

  • Drenthe. Hotel Restaurant De Oringer Marke
  • 25-28 april 2014 (vr-ma) – 4 daagse
  • Inclusief clinic, bowlingmiddag, wandeling met gids, gebruik sauna, drankenpakket 18.00-24.00 uur en optionele excursies met gids: bezoek aan Ellert en Brammert, openluchtmuseum en Museumdorp Orvelte.

Foto’s/Slideshow en Uitslagen

_______________________________________________________________

Verslag

IMG_3307De bridgereizen naar Odoorn zijn geliefd vanwege de complete programma’s, het hotel en de ligging hiervan, in een prachtig natuurgebied met veel mogelijkheden aan culturele bezoeken. Het programma en de deelnemerslijst zijn inmiddels in bezit van onze gasten. Tijdens het welkomst-drankje op vrijdag 25 april om 17.15 uur stel ik ons reisteam van BridgeTravelling voor om vervolgens te toosten op een heerlijk weekend. Het programma belooft veel leuke activiteiten en niet in de minste plaats sportieve bridgeavonden met veel gezelligheid. Alvast een goede reis gewenst!


Vrijdag, 25 april 2014

Ons team verheugt zich op dit weekend in Drenthe. Volgens het weerbericht wordt het een prachtige weekend met flinke perioden zon maar ook een bui in vooral het Noordoosten. Dit laatste moet maar plaatsvinden tijdens het bowlen en andere activiteiten binnen.

IMG_3273Om 17.15 uur heet ik iedereen (36 deelnemers) welkom in de bridgezaal. Hierna gaan we naar het restaurant voor een heerlijk 3-gangendiner. De bridgeavond verloopt in heel gezellig vrolijke sfeer. Een schaterlach maakt dat de wedstrijdleider na het bekende sszzttttt de kalmte weer weet te bewaren. Met een fijne groep bridgers gaan we het weekend in!


Zaterdag, 26 april 2014 (Koningsdag)

Na het ontbijt vertrekken de gasten Drenthe in. Het zonnetje komt door en de temperatuur is aangenaam. Voor diegenen die zich hebben opgegeven mee te gaan naar IMG_3296het openluchtmuseum Ellert en Brammert staat de gids om 12.00 uur klaar bij de balie. Met een klein groepje gaan we naar het openluchtmuseum. De kleine en grote plaggenhutten zijn fascinerend om te zien.  Wanneer dakpannen op een plaggenhut liggen betekent dat welstand en was de eigenaar Onder de Pannen. Het bezoek was zeer de moeite waard. Je merkt in Odoorn niets van Koningsdag? Het enige oranje in het dorp is de wimpel aan de enkele gehesen vlaggen die niet eens uitbundig wapperen.

Tijdens het diner wordt gesproken over de invulling van de dag. Een groepje heeft een fietstocht gemaakt van 50 km, het museum in Assen is aangedaan, de dierentuin in Emmen is bezocht en diverse wandelroutes zijn gelopen. Wat telkens naar voren komt is hoe mooi Drenthe is. Om 19.30 uur liggen de kaarten op tafel en schuift iedereen met een kopje koffie aan. De avond verloopt in harmonieuze sfeer. Grappen en grollen doe hun dienst en om 23.00 uur gaan een aantal naar de bar voor een laatste versnapering.

Zondag, 27 april 2015

Na de eitjes vertrekken we voor een wandeling door het dorp. Niet iedereen gaat mee vanwege een eigen invullingskeuze van de dag. Hennie, de gids, vertelt vol enthousiasme over de geschiedenis van monumenten, huizen en gebouwen.

IMG_3318  IMG_3320  IMG_3321

IMG_3330Na de wandeling vertrekken we naar het museumdorp Orvelte voor een bezoek aan een glasblazer. De man geeft een humoristische demonstratie glasblazen. Een van onze gasten mag ook een blaasje doen. Een uur lang worden we vermaakt met niet alleen het zien van het maken van een schaal maar ook de komische wijze waarop. Dit werk-concept raad ik iedereen aan om te zien.

IMG_3346Om 16.00 uur start Ciska met de clinic Puntenkul en Puntenwijsheid. Een boeiende clinic die onder andere uitlegt dat het herwaarderen van je kaarten, het tellen van je fitpunten cruciaal is voor het wel of niet hoger bieden danwel een manche bieden.

IMG_3337Na een heerlijke dag genieten we van een uitgebreid dinerbuffet om vervolgens de laatste avond in te gaan en af te wachten wie de prijzen in de wacht slepen. De strijd is gestreden rond 23.00 uur. We pauzeren enkele minuten en luisteren daarna wie dit weekend met een trofee naar huis gaan. Los hiervan ontvangt het paar  – op de eerste plaats geëindigd – een tegoedbon van € 150,- om te besteden aan een bridgereis.

IMG_3354    IMG_3356    IMG_3357    IMG_3359

Uitslagen. Na dit alles gaat de feestvreugde nog even door met zang en dans!

Beste gasten,

Na het lezen van de evaluatieformulieren mag ik blij concluderen dat het weekend in alle opzichten is geslaagd. Van het eten tot het bridgen van de excursies tot de algehele reis. We hadden een leuke groep in Odoorn. Dank voor uw positieve reacties en heel graag tot de volgende keer!

Met vriendelijke groet,
BridgeTravelling
Inge Kooijman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s