Verslag Bridgereis Carnaval Odoorn

________________________________________________________________

Vertrek 28 februari 2014

De Oringer Marke

____________________________________________________________________________________________

Klik op FOTO’S/SLIDESHOW –  NBB Uitslagen

____________________________________________________________________________________________

VERSLAG 2014 

Dinsdag, 25 februari 2014

HotelWij verheugen ons op de bridgereis Carnaval naar Odoorn. Het programma en de deelnemerslijst zijn inmiddels in bezit van onze gasten. Tijdens het welkomstdrankje op vrijdag 28 februari om 17.15 uur stel ik ons reisteam van BridgeTravelling voor om vervolgens te toosten op een heerlijk lang weekend. Het programma belooft veel leuke activiteiten en niet in de minste plaats sportieve bridgeavonden met veel gezelligheid. Alvast een goede reis gewenst!

Inge Kooijman – Meer reizen Odoorn

________________________________________________________________

Vrijdag, 28 februari 2014

IMG_2806Bij aankomst in het hotel ontvangt iedereen aan de balie een map met informatie over zowel het bridgeweekend als Drenthe. De voucher met vier gratis entrees voor een bezienswaardigheid in de omgeving zit ook hierin. Om 17.15 uur heet ik iedereen welkom in de bridgezaal met een  “schot” voor de boeg. Mijn fluitje maant iedereen tot stilte en Alaaf mag niet ontbreken bij de opening van dit carnavalsweekend. De stemming zit er meteen goed in en we proosten op een gezellig en sportief bridgeweekend.

IMG_2774In het restaurant genieten we van een 3-gangendiner en rond 19.45 uur starten we met de eerste zitting nadat Helga Naarding, wedstrijdleider samen met Anja van Praat, iedereen welkom heet en speciaal onze gasten uit de omgeving die zorgen voor een even aantal. We spelen topintegraal 6 ronden van 4 spellen. De avond verloopt in volle harmonie. Dagelijks is er een dagprijs voor het paar dat als eerste eindigt en het paar dat eindigt het dichtst bij de 50%. De prijzen worden onder luid geklap rond 23.30 uur overhandigd. Met de inhoud hiervan kun je je overwinning opeten en wegdrinken. De eerste plaats zelfs met een heuse medaille om de nek. Aan de bar wordt deze eerste gezellige dag afgesloten met een toost op morgen!

Zaterdag, 1 maart 2014

Het restaurant is al goed gevuld met ontbijters wanneer ik binnenkom. De koffie heeft een enorme afzet en de keuze aan broodsoorten maakt mijn keuze telkens verrassend. Mijn bord start met een heel grote bruine boterham die over de randen hangt. Na het ontbijt vertrekt iedereen Drenthe in met de gratis entrees voor het bezoeken van de 18 cultuurmogelijkheden die geboden worden op de voucher. Mijn afspraak met Huub van Helvoort staat om 10.30 uur gepland. Huub heeft het boek geschreven Bridge & Cooking. Een kookboek met recepten om beter te gaan bridgen. De ingrediënten dat in de recepten gebruikt wordt is weldadig voor de hersenen en in het bijzonder voor het concentratievermogen en  het kortetermijngeheugen.. aldus Huub.

IMG_2791Tegen vieren druppelt iedereen weer binnen voor de filmvoorstelling over Drenthe. Rond vijven komen ballonnen binnen en wordt een drankje aangeboden door Anneke die haar partner Fred in het zonnetje zet voor zijn verjaardag. “Lang zal hij leven” wordt vreugdevol ondersteund door de gitaar van Peter.

Na het diner zit iedereen in de bridgezaal klaar om te starten aan de tweede zitting. Ook Huub van het kookboek is aangeschoven met zijn partner. De tweede avond verloopt iets rumoeriger dan IMG_2810de eerste met grappen en grollen over en weer. De dag-winnaars worden van harte gefeliciteerd met een prijs en de laatste drankjes worden met gitaarmuziek van Peter nog ver na twaalven geschonken aan de bar.

Uitslagen 1 maart 2014 Bridgereizen

Zondag, 2 maart 2014

IMG_2840Over het Drentse dorp Odoorn schijnt het zonnetje volop. Een goed begin van de dag. Na het ontbijt worden de jassen gehaald en verzamelen we bij de balie van het hotel waar Henny, de gids, de wandelaars begroet en meeneemt voor een wandeling door het dorp. Zij staat stil bij historische plekjes en vertelt vol passie de geschiedenis hiervan.

IMG_2852Rond half twaalf is de groep terug en kiest ieder zijns weegs. Ik vertrek met een groepje richting Veenhuizen. Hier bezoeken we het Gevangenisdorp en belanden later een stukje verder in de bierbrouwerij Maallust. De brouwerij bevindt zich in het gebouw van de vroegere graanmaalderij van het Gevangenisdorp.

Om 17.45 uur is het restaurant weer gevuld met 70 bridgers. De middag werd door velen gevuld met het bezoeken van de vele mogelijkheden die op het Cultureel Passe-Partout (C.P.) staan vermeld. De vier gratis entrees worden goed benut. De kaarten liggen weer klaar om 19.30 uur maar eerst wordt koffie en thee geschonken voordat de derde zitting van start gaat. De dagwinnaars ontvangen een flesje bier van Bierbrouwerij Maallust, we zingen aan de bar met Peter die verzoeknummers speelt en in de lounge zit nog een groepje heerlijk te genieten van de laatste drankjes tot het tijd is om te gaan slapen.

IMG_2859        IMG_2864       IMG_2868

Maandag, 3 maart 2014

De broodrooster heeft het druk, in de koffiehoek worden de kop en schotels aangevuld, de warme eitjes ontbreken niet op het buffet en van de ruime keuze aan broodsoorten wordt gretig gegeten. Met volle magen wordt de dag weer ingezet en vertrekt men met vouchers van het C.P. naar bezienswaardigheden hierop vermeld. De gasten die zin hebben om te bowlen zien we vanmiddag vroeg in het hotel. Van 14.00-17.00 uur staan er zes bowlingbanen klaar speciaal voor de bridgegroep van BridgeTravelling.

IMG_2882In de gezellige ambiance van de bowlingruimte onder het hotel worden de ballen vol enthousiasme geworpen. Na deze sportieve uurtjes staat een heerlijk dinerbuffet ons te wachten. Hierna vertrekken we naar de bridgezaal voor de laatste zitting. De avond verloopt in goed tempo en voordat je het weet ben je alweer toe aan de laatste spellen. De dagwinnaars worden bekendgemaakt en na het dankwoord van ondergetekende aan zowel de wedstrijdleiding als aan onze gasten voor de fijne dagen hier in Drenthe worden uiteindelijk de trofeeën uitgereikt aan de winnaars overall.

IMG_2896          IMG_2902          IMG_2905

Slotwoord

Het lange bridgeweekend in De Oringer Marke heeft menig bridger gestemd tot vreugde. Een grote groep (70 deelnemers) is getuige geweest van een totaalpakket “Bridgen in Drenthe” met gratis entrees, een dorpswandeling, een bowlingmiddag het drankenpakket en van het spel bridge, ieders geliefde sport. Het hotelpersoneel dank ik voor hun inzet en zorg, de wedstrijdbegeleiding voor de organisatie van de bridgeavonden, de gasten van buitenaf voor het compleet maken van de paren en tot slot dank ik mijn gasten voor deelname aan dit bridgeweekend, de gezelligheid en niet op de minste plaats de sportiviteit. Graag tot de volgende keer op deze locatie of elders.

Met gastvrije groet,

Inge Kooijman

FOTO’S/SLIDESHOW –  NBB Uitslagen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s