Reisverslag Witteveen – bridgeweekend 8-11 november 2013

________________________________________________________________

Vrijdag, 8 november 2013

Hotel Het Witte Veen te Witteveen (Drenthe) 

Vandaag vertrekt een groep naar het hoge Noorden voor een heerlijk bridgeweekend in Drenthe. De mensen in deze vaste groep kennen elkaar van eerdere bridgereizen. Eenmaal per jaar zoekt men elkaar op om een paar dagen te bridgen, te ontspannen en in dit geval te genieten van het weekendprogramma. Hierin staat o.a. gepland een bezoek aan het museumdorp Orvelte en/of aan het gevangenismuseum in Veenhuizen. Verder zullen we in overleg met de groep Artelier Aelder Hooghe aandoen of men kiest zijn eigen weg. We zullen zien wat het weekend ons brengt :).

Vanmiddag om 17.30 uur heten wij onze gasten hartelijk welkom in de bridgezaal. Hierna staat ons een uitgebreid dinerbuffet te wachten. De kaarten worden rond 19.30 uur gewassen voor de eerste gezellige bridgeavond. De koffie staat natuurlijk klaar met echte Drentse kruidkoek, een ronde bittergarnituur mag niet ontbreken tijdens het bridgen en aan de bar wordt vrij drank geschonken tot 24.00 uur.

Rond 14.00 uur kwamen de eerste auto’s het parkeerterrein van Hotel Het Witte Veen opgereden. Het was onze wedstrijdleider Marianne met haar bridgemaatje die zij – op het laatste moment – bereid had gevonden mee te gaan naar Drenthe om het ongelijke aantal deelnemers op te heffen en we allemaal aan de drive konden deelnemen.

Zij waren net bezig met het uitladen van de auto toen ondergetekende met zijn echtgenote aankwam. Na een heerlijk kopje koffie konden we de bridgebenodigdheden naar de zaal brengen en deze vast zoveel mogelijk klaar zetten op de tafels en al snel kwamen de eerste gasten binnengedruppeld.

Gast leest krantHet was een feest van herkenning want veel van de gasten hadden elkaar al op eerdere drives/vakanties ontmoet. Maar ook de personen die elkaar niet kenden werden al snel in de groep opgenomen. Het was een gezellige drukte aan de bar hoewel een enkeling een rustig moment met het laatste nieuws prefereerde.

StubeVan het laatste paar dat arriveerde voelde iemand zich niet goed en die gaf aan dat ze zich zo beroerd voelde dat ze niet kon bridgen en ging regelrecht naar bed. Was het probleem van 27 deelnemers door Marianne getackeld door Yvonne mee te krijgen, nu was het weer actueel! Na enkele telefoontjes naar bekende bridgers van onze club in Ruinen (35 km) van Witteveen, was Geesje Smid bereid om als invaller te komen opdraven. Door deze perikelen was het aangekondigde welkomstwoord met bijbehorend glas champagne een kwartiertje later dan gepland. Niemand die er om maalde want het was een gezellige boel aan de bar. In de bridgezaal kreeg iedereen een drankje en kon ik de mensen die ik bij aankomst gemist had alsnog begroeten. Na een korte uitleg over het verloop van het weekend en wat andere informatie kon onze wedstrijdleider Marianne haar zegje doen.

DinerbuffetHierna vertrokken we naar de eetzaal waar een uitgebreid buffet voor ons klaarstond. Een ieder liet zich de diverse gerechten goed smaken en na het dessert was het bijna tijd waarvoor we allen naar Witteveen waren gekomen; bridgen :).

Bridgereizen
Dinerbuffet2Tijdens de drive kregen we een bitter-garnituur aangeboden en konden we onszelf bedienen achter de bar waar sommige gasten lieten zien dat ze multifunctioneel inzetbaar zijn. Er zijn er velen die zo als barman(vrouw) aan het werk kunnen. Na een gezellige drive werden de tafels aan elkaar geschoven en werd het een erg gezellige bedoening. Onze invalster werd met een luid applaus uitgezwaaid en moest zich in een wel heel donkere omgeving een weg zien te vinden naar huis. Geesje bedankt!

Bridgezaal2De drank vloeide rijkelijk en ook het tweede hapje liet een ieder zich goed smaken. Het was 24.00 uur voordat we het in de gaten hadden. Niemand had zin om naar de voorbar (Stübe) te gaan dus werd de eigenaresse van het hotel bereid gevonden om de bar in de bridgezaal te bemannen. Rond 01.00 uur vond ondergetekende het tijd om zijn mandje op te zoeken.  Hoelang de echte diehards het hebben volgehouden hoort u morgen.

Zaterdag, 9 november 2013

Na een voor sommige vrij korte nachtrust begon het rond 9.00 uur gezellig druk te worden in het restaurant. Een veel gehoorde opmerking was: “Wat is het hier heerlijk stil en donker!” We waren allen blij om de zieke weer aan de ontbijttafel te zien. Het ontbijt beperkte zich tot een kopje thee en een beschuitje, maar ze was er!!! Heel fijn.

ontbijtEr stond een uitgebreid ontbijtbuffet klaar waar een ieder wel iets van zijn gading kon vinden. Natuurlijk werden enkele spellen van de avond ervoor nog even besproken en werden er hier en daar wat afspraken gemaakt over de invulling van de dag.

In de loop van de ochtend vertrokken de gasten naar Groningen om te shoppen of naar Assen voor een bezoek aan het Drents museum. Weer anderen gingen op familiebezoek in het hoge noorden. Hiermee kwam het bezoek aan de galerie in het nabij gelegen dorp te vervallen en had ondergetekende de tijd om zijn verslagje te schrijven, de gemaakte foto’s te ordenen en nog wat op de computer te werken.

BarIn de loop van de middag kwamen de gasten weer binnen en was het aan de bar een kippenhok van ongekend kakelend enthousiasme. De slideshow die draaide met de tot dan toe gemaakte foto’s werd door iedereen bekeken en gewaardeerd. Na weer een voortreffelijke maaltijd was het al snel tijd om de bridgezaal op te zoeken, waar we deze avond in de vooraf gehoopte paarsamenstelling konden spelen. Nadat onze wedstrijdleider nog even een correctie op de stand van gisteren had doorgegeven en enkele mededelingen deed van organisatorische aard konden we starten met de tweede drive.

Van doodse stilte tijdens het bridgen was geen sprake. Een stiltemoment met deze vrolijke geestdriftige groep is sowieso ondenkbaar. Een temperamentvolle groep uit Zuid-Holland bewijst maar weer dat bridgen niet saai is.

Bar2Ook vanavond bleken er weer vele goede obers in ons gezelschap te zitten. Gretig werd gebruik gemaakt van de gratis drank en na de uitslag en het tweede bittergarnituur gingen we jolig richting bar waar tot in de kleine uurtjes werd gefeest.

Bridgereizen – Kerstbridgereizen – Oud & Nieuw Bridgereizen

Zondag, 10 november 2013

GevangenisVandaag zijn we met een groep van 16 personen, later aangegroeid tot 18, naar het gevangenismuseum in Veenhuizen geweest. De rest van de groep heeft de invulling van de dag zelf bepaald. Met wat passen en meten konden we in 5 auto’s in colonne naar de gevangenis vertrekken. Gelukkig bleek het later geen enkele reis te zijn. Na aankomst eerst een korte begeleide rondleiding door een echte gevangenis waar we een kijkje konden nemen in een isoleercel, een normale cel en de luchtplaats. De gids vertelde uitgebreid over het reilen en zeilen in de gevangenis. Natuurlijk moest er even stiekem door een luikje gekeken worden. Hierna in het museum een kopje koffie gedronken en een klein hapje gegeten om vervolgens in de boevenbus te stappen.

Gevangenis3We hadden een gids die op een heel humoristische manier vertelde over het ontstaan van het gevangenisdorp en zijn bewoners. Een van de vele grappen die hij vertelde was dat de gevangenen vroeger naar de kerk moesten ook al waren ze daar nooit eerder geweest. Ze moesten dan een geloof aannemen.

De meeste kozen voor Rooms katholiek Gevangenis4want dan hadden ze de meeste feestdagen. Hij vertelde honderd uit en iedereen hing aan zijn lippen. Ik heb de groep in het hele weekend niet zo rustig gezien. Na de rit met de bus kon iedereen op eigen gelegenheid het museum en het bijbehorende glasmuseum bezoeken.

In het hotel aangekomen maakte we ons klaar voor het diner en de laatste bridgeavond. Onder de koffie werd de fotoreportage van de dag nog snel even bekeken en het spel kon beginnen. Net als de voorgaande dagen was het weer een gezellige vrolijke boel.

GlazenNa de bekendmaking van de uitslag was het tijd voor de uitreiking van de trofeeën.
De drie hoogst geëindigde paren kregen een gegraveerd glas aangeboden en dat kon natuurlijk niet zonder veel gezoen en schouderklopjes. Ook Anna de initiator van deze reis en ongekroonde koningin van de groep werd in het zonnetje gezet. Een van de gasten nam het woord namens de groep en bedankte de leiding voor hun inzet en boden hen een fles wijn en een gevulde enveloppe aan. Hiervoor heel veel dank. Na al deze plichtplegingen vertrokken we naar de stübe om tot in de late uurtjes door te feesten.

de groep

Het was een geweldig fijn weekend. Graag zien we jullie terug! Dank namens de begeleiding van BridgeTravelling, Marianne en Teun

Beste gasten,

Meer woorden zijn niet nodig na het lezen van het verslag en het zien van de foto hiernaast. Wat een enthousiaste, vrolijke, leuk club zijn jullie! Graag tot de volgende keer!

Inge Kooijman, BridgeTravelling

Wist u overigens dat BridgeTravelling een Schiedamse reisorganisatie is.

Een reactie op Reisverslag Witteveen – bridgeweekend 8-11 november 2013

 1. Anna zegt:
  november 11, 2013 om 2:07 pm (bewerken)
  Beste Teun en Marianne,
  Wij hebben een ongelooflijk leuk weekend achter de rug. Hier kunnen wij nog lang met veel plezier aan terug denken.
  Hartelijk bedankt voor jullie goede zorgen, tijdens de bridge maar de rest van het weekend hebben jullie veel voor ons gedaan. Wij hebben veel gelachen, (veel) gedronken en heerlijk gegeten.
  Dus ook de complimenten aan Laura en de medewerkers van het hotel.
  Kortom het was een TOP weekend.
  Groeten Anna Heezen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s