Reisverslag Kerstbridgereis 2013

_______________________________________________ Foto’s in slideshow

Ruldof The Red Nosed Reindier                                  Gezellige kerstdagen beleef je in De Vossenberg

______________________________________________________________

  • Hotel De Vossenberg – Vierhouten, de Veluwe
  • 24 december 2013
  • Inclusief boswandeling, excursie Anton Pieck Museum en clinic
  • Kerstreis 2014

_____________________________________________________________

Reisverslag

Dinsdag, 24 december

Dinsdag 07.00 uur. Wij – ons team – verheugen ons op de kerstbridgereis 2013. Vanmiddag zijn onze gasten vanaf 14.00 uur welkom. Om 17.30 uur drinken we een feestelijk welkomstdrankje in de bridgezaal en ontvangt iedereen een kerstcadeautje. Hierna gaan we naar het restaurant voor een heerlijk dinerbuffet. De eerste gezellige bridgedrive vindt plaats rond 19.30 uur. De wedstrijdbegeleiding is weer in vertrouwde handen van Ciska Zuur en Jan Peter Pals. Gastvrouw is ondergetekende.

13.00 uur. Bij binnenkomst in het hotel valt meteen de prachtige kerstdecoratie op. Het gehele hotel is in kerstsfeer gehuld. Een warm onthaal staat onze gasten te wachten. De eerste gasten arriveren om 13.15 uur. Ik heet hen van harte welkom en vertrek even later naar het station om twee dames op te halen die met de trein zullen arriveren.

IMG_2294   IMG_2298  IMG_2301  IMG_2303

Om half zes begroet ik de gasten in de bar naast de bridgezaal met een welkomstdrankje. De sfeer zit er al goed in wanneer we vertrekken naar het restaurant voor het diner. Hotel De Vossenberg staat niet alleen bekend om zijn goede keuken maar ook om de warme gastvrije ambiance van het restaurant.

IMG_2323   IMG_2317   IMG_2320   IMG_2319

IMG_2343Het diner laat ons goed smaken. In alle tevredenheid en met goed gevulde buiken starten we met de eerste bridgezitting rond kwart voor acht. De messen zijn geslepen, de glazen gepoetst wanneer de wedstrijdbegeleiding het startschot geeft. We spelen zes ronden van vier spellen.

De avond verloopt in een gezellige harmonieuze familieachtige sfeer. Niet één geslepen mes is op tafel geweest en over de glazen kan ik vertellen dat het personeel extra heeft moeten oppoetsen?! Rond half twee zeggen de laatste gasten: “Welterusten”.

Woensdag, 25 december

Het ontbijt in Hotel De Vossenberg is een waar genot en niet alleen omdat het nu kerstmis is. Het rijk gevulde ontbijtbuffet van gekookte eitjes tot aan het zelf bakken van eitjes op de plaat met de varianten spek, tomaat en kaas naast al het andere lekkers zorgen voor een goede start van de dag. Onze gasten hebben goed geslapen op een enkeling na die wakkere momenten hebben gehad. Een bekend fenomeen; de eerste nacht van een reis. Om 11.00 uur vertrekken we voor een wandeling over de heide. Het weer voelt zacht aan en aan de lucht staat een stralende zon. De vergezichten zijn luisterrijk, de heide in rust, de zandpaden uitnodigend tot verder gaan en de begroeting van het laatste stukje door het bos brengt ons in blijde stemming tot aan het hotel.

IMG_2344 vIMG_2351    IMG_2353  IMG_2350

IMG_2377Om 13.15 uur staat in de bridgezaal het materiaal klaar om te starten met de middagdrive. Het is een heerlijke middag die tot slot in de bar naast de bridgezaal hilarisch wordt afgesloten met de uitslag. Op het verwarmde terras en in de lounge bij de haard wordt nadien nagekaart over de spellen om vervolgens in het restaurant plaats te nemen voor het uitgebreide kerstbuffet. Na het diner zoekt ieder zijn eigen weg. De mogelijkheid om te bridgen wordt geboden. Door velen wordt dit gretig aangenomen.

IMG_2380       IMG_2397         IMG_2408

De gasten die niet bridgen zitten gezellig met een drankje bij de open haard of hebben hun kamer opgezocht voor een geruisloze diep donkere nacht. Hier ontkom je niet aan een rustige “slaap” met de wonderlijke stilte van de Veluwe. Deze 1e kerstdag 2013 gaat met een gevoel van een warme deken de boeken in! Morgen staat het Anton Pieck Museum in Hattem om het programma.  We vertrekken gezamenlijk om 13.00 uur.

Donderdag, 26 december

Door een haan word ik vroeg gewekt. Mijn raam staat open en ik ruik de nevel van het geurige bos. De dag breekt zonder wind open en ik kijk naar de lucht met hoopvolle gedachten op een mooie zonnige tweede kerstdag. Voor wat de stemming betreft met deze groep verheug ik mij op weer zo’n saamhorig gevoel van dit gezelschap.

Het ontbijt is vandaag tot 11.00 uur. Er is al veel beweging, de eitjes liggen heerlijk te bakken en in de koffiehoek is het druk wanneer ik binnenkom. De gasten vullen het restaurant met een nogal hoog gehalte aan gezellig verbaal geweld. Het aantal decibellen neemt IMG_2414tegen elven af en verschuift ongemerkt naar het verwarmde terras. Om 13.00 uur vertrekken we naar het Anton Pieck Museum in Hattem. De gasten die niet meegaan zoeken hun eigen weg in de omgeving. Hattem kreeg zijn stadsrechten in 1299 en is en is een Hanze- en vestingstad. De kern is in tact gehouden en ademt de sfeer uit van “Bromsnor en Swiebertje”. Anton Pieck (1895-1987) tekende en schilderde naar eigen Anton Pieckinzicht. Het verbaasde hem iedere keer weer dat de belangstelling voor zijn werk zo groot was en met de dag groeide. Denk aan bijvoorbeeld De Efteling waaraan hij meer dan 30 jaar heeft meegewerkt. Het museum laat een prachtig oeuvre zien van de hand van deze meester.

Aan de grote vierkante leestafel en bij de open haard wordt om 16.00 uur een drankje gedronken. Het is oergezellig in deze warme ambiance van het hotel. Door het gastvrije vriendelijke personeel worden we op onze wenken bediend. Het dinerbuffet is wederom een plaatje om te zien en over de gevarieerde gerechten niets anders dan lof. Complimenten aan Hotel De Vossenberg!

Om 19.45 uur maant onze wedstrijdleider Jan Peter met zijn donkere warme stem de gasten aan tafel plaats te nemen voor de derde bridgedrive. Wie wordt eerste van dit klassement? De uitslag wordt rond 23.00 uur bekend gemaakt. Een luid geklap voor de nummers 1, 2 en 3 die allen met een heerlijke fles wijn naar huis gaan naast de herinnering die iedereen heeft gekregen bij het ontbijt op eerste kerstdag; een gegraveerd wijnglas met opschrift BridgeTravelling. Kerst – Vierhouten 2013. Na de uitslag gaan we in opgewekte stemming verder in de bar. De winnaars 1 en 2 plaatsen zich aan tafel om tot half twee hun bridgekwaliteiten openbaar ten toon te stellen. Een genot om naar te kijken!

IMG_2424      IMG_2425      IMG_2433

P1030642      P1030645      P1030647

Vrijdag, 27 december

IMG_2434De gasten die een vierdaagse reis hebben geboekt gaan na de bridgeclinic van Ciska naar huis. De clinic start om 10.45 uur in de bridgezaal maar eerst gaan we genieten van het ontbijt. Om 09.30 uur is de drukte in het restaurant in volle gang. De gasten die de clinic niet kunnen volgen zwaai ik om 10.30 uur uit en vervolg mijn weg naar de bridgezaal waar Ciska net is gestart met de clinic Puntenkul en Puntenwijsheid. Een boeiende clinic die onder andere uitlegt dat het herwaarderen van je kaarten, het tellen van je fitpunten en het toepassen van “De Law” cruciaal is voor het wel of niet hoger bieden danwel een manche bieden. Het competitief bieden komt ook uitgebreid aan de orde. Verrassende niet verwachte voorbeeldbiedingen hieromtrent maken een diepe indruk. De clinic van Ciska is wederom door haar enthousiasme en deskundigheid terecht meesterwaardig. Met een gewaardeerd applaus eindigt deze les.

IMG_2449IMG_2448Clinic Puntenkul en Puntenwijsheid van Ciska Zuur.

Bridgereizen 

Kerstbridgereis 2013

P1030635Van de laatste gasten van de vierdaagse nemen we afscheid. We bedanken wederzijds en wensen elkaar een goed 2014. De middag wordt besteed aan het bekijken van de omgeving met stops in de dorpen Elspeet en Nunspeet. Om 17.00 uur zitten we weer gezellig aan de grote leestafel en wisselen onze dag uit. Het 3-gangenkeuzediner krijgt een dikke pluim! Wat hebben we heerlijk gegeten. Met het groepje wat overblijft gaan we de laatste kaartavond tegemoet. Na gezellige uurtjes delen we de laatste presentjes uit, worden dankwoorden uitgesproken en wensen we elkaar een goede nachtrust. Ik vertrek huiswaarts voor verplichtingen in de zeer vroege ochtend. 

Slotwoord. Mijn gasten dank ik voor de fijne kerstdagen in Hotel De Vossenberg. Met een warm gevoel keerde ik huiswaarts. Genoten heb ik van de vele verhalen, van het lachen en natuurlijk van het samenzijn in een harmonieuze sfeer zoals de kerstdagen betaamt.  Een heel fijne jaarwisseling en een goed 2014 gewenst! Ga naar de slideshow

Hartelijk groet, Inge Kooijman.

Gespot

P1030601        P1030599         P1030633

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s