Oproep “Steun bridge voor vergeetachtigen en vrijwilligers”

________________________________________________________________

Terug naar de reis voor vergeetachtigen

Oproep

Allereerst spreek ik mijn dank en respect uit voor mijn gasten en vrijwilliger Wilma Limpens-Kusters die deel hebben genomen aan een bridgeweekend voor vergeetachtigen. Het proces van een gewoon leven naar een leven met vergeetmomenten heeft een enorme impact voor zowel de betrokkenen als hun partners. De vergeetachtigheid kan gaan om dementie of een niet aangeboren hersenletsel. De saamhorigheid en het plezier tijdens dit bridgeweekend was duidelijk voelbaar. Iedereen ondervond een positieve energie en een gelukkige tijd. Men kon ervaringen uitwisselen over een leven met een partner die vergeetachtig is. Men kon praten, spuien, luchten over zorgaspecten, verdrietjes, kinderen, dagbesteding, het leven en werk voor…. Partners konden weer met elkaar bridgen met een aangepast tempo en schema en (weer) in vakantiesfeer zoals velen dat voorheen deden maar niet meer mogelijk is met een reguliere bridgereis. Dit gaf zoveel rust, genot en geluk dat dit initiatief; het organiseren van bridgeweekenden voor mensen met een vergeetachtigheid in de toekomst door moet gaan. De helpende hand van vrijwilligers zijn hier onlosmakelijk aan verbonden.

Vergeetachtige bridgers

Kent u vergeetachtige bridgers in uw omgeving die samen met partner een weekend erop uit willen om te genieten van alle gemakken van verblijf in Hotel De Vossenberg, de bosrijke omgeving van de Veluwe, de wandelingen, de fietstochten en niet in de laatste plaats de bridgesport, dan vragen wij u vriendelijk te verspreiden dat een bridgeweekend voor vergeetachtigen mogelijk is.

Donatie

Met steun kunnen wij vrijwilligers meenemen, de reissom toegankelijker maken en de Stichting Alzheimer steunen met het deel wat overblijft na een reis. Naleving hiervan wordt gecontroleerd door een onafhankelijke partij en de Nederlandse Bridgebond wordt hierover in kennis gesteld.

Wilt u als particulier of vereniging steunen kunt u op bankrekening 5224032 t.g.v. BridgeTravelling uw donatie storten met vermelding t.b.v. Vergeetachtige bridgers en vrijwilligers. 

BridgeTravelling
Inge Kooijman
Bridgereizen voor vergeetachtigen – Bridgereis

IMG_2157   IMG_2125   IMG_2137   IMG_2193

Bridgen is gezond. Laatste alinea artikel: Ruim tien jaar geleden onderzocht men aan de universiteit van Nijmegen de dementie bij ouder wordende personen. De deelgroep die het minst te lijden had van dit tragische verschijnsel waren, jawel… de actieve bridgersLees het artikel…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s