Reisverslag Bridgeweekend Odoorn

______________________________________________________________

Verslag Jubileum-bridgereis 12-15 december 2014 en slideshow/foto’s

1389046171_Odoorn - Hotel De Oringer Marke web

Drentse weerspreuk: “Als de kikkers kwaakt kriej regen”.

Het weer

______________________________________________________________

Vrijdag, 12 december 2014

We verblijven in Hotel Restaurant de Oringer Marke, een geliefd hotel in Drenthe. Met het volle weekendprogramma gaan we ons niet vervelen. Vandaag om 17.15 uur heten we onze gasten met een drankje welkom in de bridgezaal, starten we vanavond met een clinic van Enri LeufkensEnri Leufkens, ooit WK met Berry Westra, daarna spelen we de eerste zitting, gaan we zaterdagochtend naar Museumdorp Orvelte, hebben we ‘s middags speluitleg door Enri van de avond daarvoor gespeelde spellen, kunnen we hierna bowlen en spelen we – na genoten te hebben van het diner – de tweede zitting. Een lange zin was dit zeg.

kerstmarkt100Zondagmorgen gaan we naar de Kerstmarkt in Wezup en genieten we ‘s middags van livemuziek in het hotel. Zondagavond spelen we de derde zitting  en maken we rond 23.00 uur bekend wie als de nummers 1,  2 en 3 zijn geëindigd. Dit alles onder begeleiding van Inge Kooijman (eigenaar BridgeTravelling en gastvrouw), Karel en Marian van Rooij (wedstrijdbegeleiding), Henny Kooremans (gids) en Enri Leufkens
(presentator clinic).

Met dit Jubileum-weekend vieren we tevens de successen van onze arrangementen: overdag activiteiten met gids, in Nederland altijd een drankenpakket inbegrepen bij de half pensionprijs en veel gezelligheid.

Het weer doet vandaag wat is beloofd… regen.. regen.. regen.
Bij aankomst in het hotel zie ik al veel bekende gasten maar ook nieuwe gasten.
We schudden elkaar hartelijk de hand en spreken af elkaar te zien om 17.15 uur in de bridgezaal voor het welkomstwoord. Voor die tijd wordt in de sfeervolle lounge al een drankje gedronken.

IMG_4107 IMG_4115 IMG_4114 IMG_4109

IMG_4125Na iedereen welkom te hebben geheten heffen we het glas en proosten we op een fijn bridgeweekend. Met deze groep gaat dat zeker lukken. In het – in kerst versierde – restaurant worden we door het personeel gastvrij ontvangen voor het diner. Het menu laat ons heerlijk smaken. Hierna start Enri Leufkens om 19.15 uur met de clinic Tegenspelen (aanvallen en verdedigen).

AanvallenIn de eerste zitting spelen we gestoken spellen die zijn behandeld in de clinic. De aanval is ingezet. Hilarische biedingen en wonderlijke verdedigingen maken velen lachwekkend wanhopig. We zijn zeer benieuwd naar de analyse morgen van Enri.

Na een geslaagde eerste dag zoeken de meeste gasten rond 23.30 uur hun bed op. Onze Brabant-groep heeft daar nog geen oren naar en gaan naar de lounge om daar misschien wel nieuwe tactieken te bespreken voor morgen.

______________________________________________________________

Zaterdag, 13 december 2014

DSC01217Na het ontbijt vertrekt een groep – met onze gids Hennie – naar het Museumdorp Orvelte. Het bezoek aan de glasblazer kan niet doorgaan vanwege zijn plotselinge verhuizing naar Ootmarsum in Twente. We kiezen nu voor een bezoek aan ZooBizar. Verschillende merkwaardige kleine dieren kun je hier zien. Een zeer gedreven en gepassioneerde eigenaar vertelt over hun bijzondere leefgewoonten. De lunch wordt genuttigd in De Schapendrift dat bekend staat om zijn fijne koude en warme (Drentse) buffetten. De groep komt razend enthousiast terug. Het bezoek aan de kleine diertjes was buitengewoon fascinerend en een goed gekozen alternatief voor de glasblazer.

DSC01149      DSC01156      DSC01196

Om 14.30 uur staat Enri klaar om te beginnen aan de spelanalyse. In ruim een uur worden spellen behandeld die we gisteren hebben gespeeld. De lachwekkende wanhoop van de avond ervoor met betrekking tot bieden en afspelen lossen op als sneeuw voor de zon na de uitleg van Enri. Afspelen is best gemakkelijk wanneer je eerst nadenkt over bijvoorbeeld een uitkomst en een bieding, aldus een grijnzende Enri. De charme en het gemak waarmee Enri deze analyse presenteert met de nadruk op logisch nadenken doen je geloven dat bridgen heel heel simpel is. Met deze gedachte gaan we naar de bowlingbanen om 16.00 uur.

IMG_4184     DSC01240

Aan gezelligheid ontbreekt niets op deze plek in de kelder van het hotel, de bowlingruimte. De ballen rollen schaamteloos over het hout richting kegels, vaak met gezwinde spoed recht op het doel af en soms naar aanpassing van de worp waardoor ballen belanden in de gleuf ofwel vluchtstrook, een traag einde zonder resultaat. Maar ach.. de pret daar gaat het om en die is er!

Na het diner gaan we weer richting bridgezaal voor de tweede zitting. De koffie/thee staan weer klaar. Vanavond spelen we zes ronden van vier ‘gewoon’ gewassen spellen. Voor velen een opluchting na de indianenavond van gisteren. De avond verloopt in broederlijke sfeer met gratis drankjes en hapjes. We hebben weer een leuke groep hier in Drenthe, een plek waar veel te beleven is aan kunst, cultuur en natuur.

______________________________________________________________

Zondag, 14 december 2014

KerstmarktNa het ontbijt gaan we ons kerstgevoelens beproeven in Wezup, een authentiek Drents dorp met dito uitstraling. Hier is elk jaar een unieke kerstmarkt langs vele oude boerderijen en schuren. Het thema van dit jaar is ‘kerst op het platteland’. Natuurlijk, agrarisch en nostalgisch: natuurlijke materialen, het hergebruik van oude spullen en (agrarische) gereedschappen als sfeermakers.

Met een grote groep gaan we rond 11.00 uur naar de Kerstmarkt. Het is koud. We rijden allemaal achter elkaar aan naar Wezup. Aangekomen waaieren we uit en spreken af elkaar weer te zien in het hotel voor het optreden van een koor dat zal optreden om 15.30 uur. Er zijn 18 schuren en boerderijen ingericht in kerstsfeer. Je kunt hier van alles kopen ook streekproducten. Bijzonder waren de zilveren sieraden die gemaakt zijn van oud bestek en tennisballen die een nieuwe uitstraling kregen door de bekleding van allerlei soorten (kerst)materialen.

IMG_4208Om 15.30 uur zitten we met een drankje klaar voor het koor. Na dit optreden wordt de ruimte weer klaargemaakt voor het dinerbuffet en om 19.45 uur beginnen we aan de laatste zitting. De groepssfeer is goed en iedereen gunt elkaar het beste.  Lekker.. de hapjes komen binnen. Door het nuttigen van een nogal hete bitterbal en twee handen bezet zakt de concentratie tijdens het afspelen van een gast en wordt de vrije ruiten heer in de dummy opgewekt getroefd in plaats van een verliezende harten te dumpen.
Een snelle correctie met een hete bal in je mond gaat nu eenmaal niet.

4 harten geredoubleerdEn dan gaat een enthousiast dapper paar de mist in. Voor deze heldhaftige daad en het resultaat (4 harten geredoubleerd 6 down) ontvangen zij een oorkonde. Na de wedstrijdbegeleiding en gids bedankt te hebben gaan we over tot de prijsuitreiking. We eindigen in de lounge waar we nog heerlijk hebben gelachen tijdens het vertellen van moppen.

We sluiten een weekend af met een bijzonder leuke groep waarmee we veel plezier en gezelligheid hebben gehad. Graag tot de volgende keer!

Inge Kooijman.

IMG_4197   IMG_4216   unnamed

Volgende reis Odoorn:
13 februari 2015. 5-daagse Carnavalsreis met veel kunst en cultuur (4 gratis entrees).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s