Verslag 5-daagse bridge-busreis Sauerland

______________________________________________________________

bus

  • Duitsland. Hotel Bilstein * * * *
  • 17 november 2014
  • Volgende vertrek 27 juni en 11 november 2015. Ga naar de reis
  • All-inclusive bridgereis, geen toeslag 1p-kamer
  • Inclusief geweldige excursies

Hotel

Verslag

Maandag 17 november 2014

foto (2)Op verschillende locaties in Nederland worden de gasten opgehaald. Op weg naar onze locatie vertelt Teun de buschauffeur over Duitsland. Dit varieert van bezienswaardig-heden onderweg tot aan culturele-, economische- en politieke ontwikkelingen. Na een zeer aangename en leerzame rit komen we om 14.00 uur aan in Bilstein aan waar we ontvangen worden met een lunch. Hierna staat de bus weer klaar om een rondje omgeving te doen en ons kennis te laten maken met de omgeving. Om 18.00 uur nemen we plaats aan tafel voor een heerlijk buffet. Hierna start de eerste gezellige bridgeavond met weliswaar een klein groepje en voor de eerste keer in Bilstein. In het voorjaar van 2015 gaan we weer deze kant op. We hopen dan op een volle bus want deze all inclusive bridgereis is zeer de moeite waard.

IMG_3930   foto (3)Na een lange dag duiken de                    laatste gasten rond 00.30 het bed          in. Morgen gaan we naar Attendorn      en het bestekmuseum.

 

Dinsdag, 18 november 2014

Het heerlijke ontbijt laat ons smaken. Teun, de buschauffeur, staat om 09.15 uur klaar om ons te ontvangen in zijn bus. De rit langs prachtige wegen door het Sauerland gaat naar Attendorn. Hier aangekomen winkelen we wat om vervolgens terug te gaan naar het hotel voor een lunch. Na de lunch staat het bestekmuseum op het programma. In de voormalige bestekfabriek van de familie Hesse wordt de productiegang van diverse soorten bestek getoond, van de taartschepper tot de suikertang. Na dit bezoek vertrekken we met diverse aangekochte bestekjes naar het hotel. Na het uitgebreide buffet liggen de kaarten klaar voor de tweede zitting. Rond 23.00 uur zeggen we na een fijne dag welterusten.

IMG_3958IMG_3955   IMG_0036   bestekmuseum

 

 

 

Woensdag, 19 november 2014

Het uitgebreide ontbijt vormt een uitstekende bodem voor de excursiedag van vandaag. Als eerste doen we Meschede aan om te winkelen. Dit werd een waar genot voor een aantal dames die bepakt en bezakt terugkeerde in de bus. We bezoeken vervolgens de beroemde brouwerij van Warstein die in 1753 opgericht is en tevens een van de grootste zelfstandige brouwerijen van Duitsland. In de filmzaal wordt eerst een film getoond over het proces bier maken zoals dat ging in het verleden en gaat in het heden.
De brouwerij van Warsteiner was de eerste in de wereld die een onderscheiding kreeg, voor hun managementsysteem voor voedselveiligheid en kwaliteitsbewaking. In 1986 maakte Warsteiner kennis met de Nederlandse Horeca en vandaag de dag valt het niet meer weg te denken uit het huidige bierlandschap. Na deze interessante informatie gaan we met de Warsteiner-bus de fabriek in. Hierna kregen we een lunch en mochten we twee uur lang onbeperkt (bier) drinken.

IMG_3970  IMG_3985  IMG_3978

Bij aankomst in het hotel om 17.00 uur staat de koffie met gebak klaar en om 18.00 uur is het weer genieten van het goed verzorgde buffet. De derde bridgeavond verloopt weer in gezellige sfeer met een drankje en een hapje. Morgen staat een klassieke Sauerland rondrit op het programma. In Willingen bezoeken we een glasblazerij en voor de lunch gaan we naar Winterberg.

Donderdag, 20 november 2014

winterbergOm 09.00 uur stappen we de bus in voor de rondrit klassiek Sauerland. De gasten ervaren de dag als een heerlijke. De busrit was weer luisterrijk, het bezoek aan de glasblazerij fascinerend, ambachtelijk kunst voor onze ogen geblazen. In Winterberg gebruiken we de lunch bij Jack Sparrow aan de Diemelsee. Winterberg wordt nog even aangedaan en daarna is het weer tijd voor de terugreis naar Oberau waar het laatste buffet klaarstaat van onze bridgereis. In de bridgezaal wordt koffie en thee geserveerd en om 19.30 uur beginnen we aan onze laatste bridgedrive.

Glasblazer   Vanaf-overzijde-meer-met-Rondvaartboot-ong-1-uur-v   drive   IMG_0044

De eindstand wordt door Marian om 22.30 uur bekend gemaakt. Jammer dat het er alweer opzit. Morgenochtend maken we nog een ritje met de bus, lunchen we nog even in het hotel en daarna gaan de wielen rollen richting Nederland.

IMG_4024       IMG_4032      IMG_4033

IMG_4030      IMG_4026     IMG_4037

Beste gasten,

We kunnen stellen dat we een heerlijke bridgemidweek hebben gehad in het Sauerland.
De busritten door dit prachtige gebied met Teun als buschauffeur – die niet alleen de bus stuurde maar ook tot in de detail vertelde over dit gebied – waren fenomenaal.
We hebben genoten van het all inclusive arrangement en de gastvrijheid van Hotel Bilstein, een hotel met 80 kamers. Het vriendelijke personeel stond ons zelfs uit te zwaaien tijdens vertrek met de bus. Al met al een geslaagde vakantie in het Sauerland.
Graag tot de volgende keer.

Marina Beemster, wedstrijdbegeleiding
Inge Kooijman, gastvrouw

Sauerland

onderweg  onderweg4   onderweg6

onderweg7  IMG_0045   Bilstein2

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s