Reisverslag Oud en Nieuw 2014

___________________________________________Slideshow/foto’s

Reisverslag Bridgereis Oud en Nieuw 2014

De Oringer Marke2

ChampagneDrentse spreuk.
Waj zegt aj dronken bent, hej dacht doe aj nog nuchter waoren

_____________________________________________________________

Het weer de komende vijf dagen.

Het weer

Maandag, 29 december 2014

Vandaag om 17.15 uur ontvangen wij onze gasten in de bridgezaal met een lekker drankje. We hebben heel veel zin in deze bridgereis. Tenslotte luidden we met elkaar feestelijk het nieuwe jaar in. Dat is altijd spannend en voor velen een emotioneel gebeuren. Voorafgaand aan dit moment hebben we eerst nog twee volle dagen met veel dag-activiteiten en gezellige bridgeavonden.

SchapenZo gaan we de 30e december ’s morgens naar het Schapeninformatiecentrum en gaan we na de lunch, een gratis pannenkoekenbuffet in het hotel, ’s middags naar de prachtige keramiektuin Harwie, een galerie en tuin waar je vazen, piramides, schalen, poppen en raamdecoraties kunt bezichtigen maar ook kleine kunstvoorwerpen en vanaf een paar euro’s te koop. Zeer de moeite waard eens een kijkje te nemen.

IMG_2529De 31e december staat een dorpswandeling op het programma, spelen we – na gratis snert te hebben gegeten in het hotel –
’s middags de derde zitting en worden we om 19.00 uur in de zaal gastvrij ontvangen door het bedienend personeel voor het diner-dansant met live muziek.

DSC012401 januari genieten we van een brunch en staan we ’s middags ballen te gooien op de bowlingbaan. In de avond sluiten we af met de vierde bridgezitting en de prijsuitreiking.
Al met al een reis om naar uit te kijken!

De wedstrijdbegeleiding is in handen van Jacqueline en
Jan Kloos. Gastvrouw en verslaggeefster is ondergetekende.

Namens het personeel van Hotel de Oringer Marke en BridgeTravelling wensen wij u
een fijne bridgereis en een goed 2015!

Inge Kooijman

Vervolg
Maandag, 29 december 2014

Ton Schipperheijn

Ton Schipperheijn

Tegen 17.00 uur zijn bijna alle gasten gearriveerd. Het is leuk nieuwe gasten de hand te schudden maar ook van veel gasten van vorig jaar. Een groep Nederlanders die in Spanje woont is zelfs naar Nederland gekomen om hier bij ons Oud en Nieuw te vieren en na de enthousiaste verhalen van een medegroepslid die vorig jaar ook onze gast was.
Om 17.15 uur gaan we naar de bridgezaal, een ruime zaal in kerstsfeer gehuld met drie kerstbomen. Iedereen wordt buitengewoon welkom gegeten en in het bijzonder Ton Schipperheijn, medeauteur van de boekjes Van Start Tot Finish. Velen onder ons hebben bridgen geleerd met de stof uit deze geweldige boekwerkjes. De alom gewaardeerde en vriendelijke Ton brengt binnenkort weer een boekje uit specifiek gericht op 5-kaart hoog. We toosten op gezellige dagen en gaan naar het restaurant voor een heerlijk dinerbuffet. Van alle kanten hoor je: heerlijk, lekker, keurig verzorgd. Tevredenheid op de aankomstdag is altijd goed om te horen en vormt een goede basis voor het verdere verloop van deze bridgereis Oud en Nieuw 2014.

IMG_4471      IMG_4486      IMG_4477

Na het diner staan de koffie/thee en drie lijnen van 12 tafels klaar. We spelen zes ronden van vier spellen topintegraal. De avond verloopt in gezelligheid met een hapje en drankjes die tot 24.00 uur bij het arrangement zijn inbegrepen. De aankomstdag hier in Hotel de Oringer Marke is weer succesvol te noemen. We zoeken dan ook blij gestemd ons bedje op en kijken uit naar morgen

______________________________________________________________

Dinsdag, 30 december 2014

IMG_4516Na het ontbijt gaan we naar het Schapeninformatie-centrum in Exloo vier kilometer van Odoorn gelegen. De schaapskudde Exloo is een belangrijk onderdeel van het Drentse culturele erfgoed.
Enerzijds om het ras, Drentse heideschapen, in stand te houden en anderzijds vervult het een rol in het toerisme. We lopen een kwartiertje mee met de schaapsherder en keren dan terug naar het hotel.

Om 13.00 uur staat voor ons in het hotel een gratis pannenkoekenbuffet en glühwein klaar. Hierna vertrekken we naar Galerie Harwie. We laten ons verrassen door de prachtige beelden in de tuin en (keramieke) voorwerpen in de winkel.
Hoe maak je een vaas van klei. Met grote en kleine aankopen arriveren we weer in het hotel. In de gezellige lounge wordt nog wat gedronken vooraf aan het diner.

IMG_4527     IMG_4535    Galerie-internet-010

De tweede zitting verloopt met wat hindernissen omdat de scorekastjes zijn uitgevallen.
De wedstrijdbegeleiding zoekt naar de oorzaak en ondertussen vullen wij alles netjes in met de hand. Dit werkt net zo goed alleen zijn de resultaten nu niet meteen te vergelijken. Ach.. we zijn in vakantiesfeer en niemand maakt bezwaar. Na weer een gezellige bridgeavond wordt nog wat gedronken in de bar en in de lounge. Morgen is de laatste dag van het jaar. We maken hier natuurlijk een mooie van!

Woensdag, 31 december 2014

dorpswandelingHennie, de gids, staat om 10.30 uur bij de receptie om de groep mee te nemen voor een dorpswandeling. In ruim een uur vertelt Hennie over de geschiedenis van Odoorn en haar 1850 inwoners. Hierna staan de snert en oliebollen klaar. De middagzitting start om 13.30 uur ongetwijfeld onder zo af en toe het geluid van vuurwerk.

Vooraf aan de zitting worden nog wat mededelingen gedaan. Onder andere krijgt Ton Schipperheijn de microfoon in handen (op verzoek van ondergetekende) om iets te zeggen over zijn binnenkort uit te brengen bridgeboek. Ton vertelt in bescheiden woorden heel kort iets over zijn boek maar wilde de microfoon met name even hebben om BridgeTravelling te bedanken voor de gastvrije wijze waarop deze bridgereis is opgezet en tot in de detail is uitgewerkt. En dan te bedenken dat ik als jong meisje van 17 jaar toen al een diep respect had voor de destijds voor mij “meneer Schipperheijn”. Nooit gedacht deze persoonlijke grootheid te mogen ontmoeten als eigenaar van BridgeTravelling en op mijn eigen bridgereis. De complimenten doen mij goed en nu als iets oudere dame :).
Inge.

MarionHet feest kan beginnen! Alle gasten zijn feestelijk gekleed op de laatste avond van het jaar. Het diner dansant wordt om 19.00 uur ingeluid door Marion, de zangeres. Hierna zit de stemming er meteen in. Er wordt gedanst, gegeten en gelachen. Om 24.00 uur toosten we met een glas champagne op een goed 2015. Na een heerlijke ouderwetse oudejaarsavond gaan we tevreden de eerste nacht van het nieuwe jaar in. Happy New Year!

 

IMG_4682   Hennie

Donderdag, 1 januari 2015

Om 11.00 uur staat een uitgebreide brunch klaar met warme en koude gerechten.
We laten ons verwennen met een overdaad aan heerlijkheden. Hierna worden door velen de wandelschoenen aangetrokken voor een frisse tocht op Drentse paden. Een goede start voor aanvang van het bowlen om 15.00 uur. Zes banen worden volledig bezet. Dat belooft IMG_4721weer gezellige uurtjes in de sfeervolle bowlingruimte van het hotel. Dit laatste werd een voldongen feit. Het gooien van de ballen levert zoveel plezier en ontspanning op. Na veel te hebben gelachen gaan we tegen 18.00 uur naar het restaurant voor het laatste diner en aansluitend naar de bridgezaal voor de laatste zitting. De koffie/thee staan klaar, de kaarten gewassen. We spelen in drie lijnen van 12 paren zes ronden van vier spellen topintegraal.
De laatste avond hebben we in sterkte ingedeeld.  Iedereen is uitgelaten en dat kun je merken aan de decibels. Regelmatig moeten we de zaal tot kalmte manen met het synoniem zsssstttt. Een bekend fenomeen zo’n  laatste avond en na elkaar te hebben leren kennen de afgelopen dagen. Het lichaam, de tongen en vooral de geest hebben topprestaties geleverd. Is dat de reden waarom wordt gezegd zelfs wetenschappelijk bewezen dat bridgen gezond is?

De prijsuitreiking is een van de leuke hoogtepunten van een reis. Ondergetekende bedankt eerst haar gasten voor de fijne dagen die we met elkaar hebben gehad. Jan en Jacqueline Kloos (wedstrijdbegeleiding) en gids Hennie Kooreman worden even in het zonnetje gezet, dan zingen we een hilarisch bridgelied en hierna gaan we over tot de prijsuitreiking.

IMG_4754   IMG_4759    IMG_4763

IMG_4778In de bridgezaal, aan de bar en in de lounge worden de laatste drankjes gedronken, het vriendelijke en gastvrije personeel neemt de fooi in ontvangst en rond 02.30 uur is het aantal decibels tot nagenoeg 0 gereduceerd. Rust…..

___________________________________________

Beste gasten,

ChampagneIn de 5-daagse bridgereis Oud en Nieuw zaten aardig wat knalmomenten. Alle dagen waren feest met veel hoogtepunten zoals de jaarwisseling en de prijsuitreiking. De bezoeken, de wandelingen, het bowlen, de gezellige kaartavonden, de diners, het pannenkoekenbuffet ’s middags met gloeiwijn, de lunch met snert en oliebollen, de uitgebreide brunch, het gratis drankenpakket en zeer belangrijk uw gezelligheid en begripvolle reacties daar waar nodig  zorgden voor een succesvolle bridgereis. Bedankt! Wij wensen u allen een goed 2015! en hopen u terug te mogen zien bij BridgeTravelling. Bridgereis Oud en Nieuw 2015.

Inge2Inge Kooijman .

Reacties onderaan de pagina zijn van harte welkom.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s