Reisverslag Kerstbridgereis 2014

_________________________________________Slideshow/foto’s

Verslag Kerstbridgereis 24-27 december 2014

Hotel

______________________________________________________________

hulstHet weer de komende vier dagen.
Het weer

 

 

 

 

Woensdag, 24 december 2014

Een witte kerst zit er niet in. Hoelang zou dat geleden zijn? Toch gaan wij blij gestemd naar Vierhouten. Het programma belooft veel goeds. Na het feestelijk welkomstdrankje vandaag om 17.30 uur genieten we van het dinerbuffet. Om 19.30 uur trappen we af met de eerste bridgezitting. Morgen, 1e Kerstdag, gaan we ’s morgens na een uitgebreid ontbijt met de boswachter op pad en om 15.00 uur beginnen we met een bijzonder bridge-diner in het sfeervolle restaurant van het hotel.

Carla Arnolds

Carla Arnolds

De 2e Kerstdag is er gelegenheid mee te gaan naar de  “Gobiwoestijn”, plaatselijk beter bekend als “De Zandverstuiving”.
Om 13.00 uur geeft topspeler Carla Arnolds (WK, EK) een clinic en om 16.00 uur genieten van een presentatie Veluws Wild van de boswachter. Hierna worden we op onze wenken bediend door het gastvrije personeel. Met een een 5-gangen diner sluiten we de laatste avondmaaltijd af bereid door een keukenbrigade die bekend staat om zijn culinaire heerlijkheden.

De wedstrijdbegeleiding is in handen van Jacqueline en Jan Kloos. Gastvrouw en verslaggeefster is ondergetekende.

Namens het personeel van Hotel de Vossenberg en BridgeTravelling wensen wij u
fijne Kerstdagen!

Inge Kooijman

Vervolg
Woensdag, 24 december 2014

TIMG_4270egen 15.00 uur druppelen bekende en nieuwe gasten binnen. Net als vorige jaren wordt het een warm onthaal in kerstsfeer. We proosten in de lounge rond 17.30 uur op gezellige dagen. Hierna gaan we aan tafel en maken we kennis met elkaar onder het genot van heerlijk eten en drinken.

IMG_4297Met de eerste zitting starten we rond 19.30 uur. De avond verloopt harmonieus en de groepsklik is duidelijk voelbaar. Na de eerste daguitslag/resultaat zoeken we na nog iets gedronken te hebben binnen en op het verwarmde terras onze matrassen op.

Donderdag, 25 december 2015 (1e kerstdag)

IMG_4298Na het ontbijt gaan we met Gerrit de boswachter op pad. Hij vertelt gepassioneerd over wat er zoal in het bos te vinden is en hoe processen op gang komen. Na deze boeiende wandeling keren we terug naar het hotel waar we ons klaarmaken voor een speciaal kerstbridge-diner.

IMG_4312    IMG_4313    IMG_4321

Om 15.00 uur heten we iedereen welkom in het restaurant en beginnen we vooraf aan de zitting met een amuse van een behoorlijke omvang. Onze gasten zijn het hiermee vast eens. Hierna starten we met de eerste ronde. Haast hebben we niet want na elke ronde worden we verwend met een gang. Het leuke van deze opzet is dat je telkens met andere mensen eet.  Na zes ronden te hebben gespeeld zijn we 8 gangen verder en sluiten we om 22.30 uur af met koffie en het dagresultaat. Iedereen is buitengewoon verrast over de kwaliteit van de keuken. Prachtige opgemaakte borden met heerlijkheden (amuse-trio, vlees, spoom, wild, 2 x vis, dessert-kwartet, koffie) lieten ons telkens goed smaken. Sommige vroegen wat er met het overgebleven eten wordt gedaan. Hotel de Vossenberg geeft het door aan de voedselbank. Een goed beleid want zo belandt het niet in de groene bak en hebben gezinnen met een kleine beurs ook een heerlijk kerstdiner.

IMG_4331       IMG_4430       IMG_4339

Met volle buiken gaan we tevreden de nacht in. Een geslaagde 1e Kerstdag!

Vrijdag, 26 december 2014

IMG_4375De wandeling in prachtig zonnig weer naar de Vierhoutense Heide voor het bezichtigen van de “Gobiwoestijn” was luisterrijk. Na een niet geplande omweg komen we na vijf kwartier weer aan in het hotel en maken we ons klaar voor de clinic van Carla Arnolds (EK, WK). Voor degenen die het niet weten; het Nederlands damesteam (waaronder Carla) heeft zich gekwalificeerd voor de WK in India in september 2015.

Om 13.00 uur starten we. Het thema is kaartlezen. Carla geeft voorbeelden van met name honneurs die 100% geplaatst zijn in een windrichting en gebaseerd op bieding en uitkomst. Na zo’n 20 minuten theorie gaan we het geleerde in praktijk brengen. We spelen tot 15.45 uur. Carla loopt rond en bij foutieve speelwijzen (waardoor contracten niet worden gemaakt) geeft zij de oplossing aan. Altijd een gemakkelijke achteraf maar ja.. om dat vooraf te bedenken. Carla wordt onder applaus bedankt voor haar komst. In het weekend van 10 april 2014 zal zij weer aanwezig zijn voor het geven van een clinic en bij de arrangementsprijs inbegrepen.

IMG_4395  IMG_4403  IMG_4405

Na zeer leerzame uurtjes zitten we om 16.00 uur klaar voor Gerrit de Boswachter die een prachtige diavoorstelling geeft over het Veluws Wild. Tijdens de dialezing gaan we van de ‘droge’ naar de ‘natte’ Veluwe met ieder zijn eigen specifieke flora en fauna. Zo zijn er onderweg ontmoetingen met edelherten, reeën en wilde zwijnen, maar ook zien we oeroude Veluwse beukenbossen met het frisse ontluikende groen in het voorjaar en de goudkleurende herfsttinten. Prachtig!

    

IMG_4438Na een enerverende ochtend en middag worden we weer gastvrij in het restaurant onthaald door het personeel. Een 5-gangen keuzediner staat op het menu. Wederom zijn onze gasten uitzonderlijk tevreden over niet alleen het eten maar ook over het bedienend personeel. We roepen het personeel naar voren en onder luid applaus bedanken we hiervoor.

Dan is het weer tijd voor de derde zitting. We spelen weer in het sfeervolle restaurant.
De vermoeidheid slaat enigszins toe na twee dagen. Niet verwonderlijk na zoveel indrukken van de natuur en het lesje van Carla. We sluiten rond 23.30 uur af met de prijsuitreiking en een hilarisch bridgelied op de melodie van De uil zat in de olmen.

IMG_4456         IMG_4462

Beste gasten,

Hartelijk dank voor uw complimenten over het geheel van de 4-daagse reis en uw gezelligheid. We hebben mooie kerstdagen achter de rug met een leuke groep mensen!
We wensen u een fijne jaarwisseling en een goed 2015. Tot volgend jaar!

Hartelijke groet namens BridgeTravelling,
Inge Kooijman, Roel de Vrijer, Jan en Jacqueline Kloos

Kerstreis 2015

 

 

3 reacties op Reisverslag Kerstbridgereis 2014

 1. yvonne zegt:

  Het was weer even thuis komen daar in de Vossenberg, gemoedelijk, diervriendelijk en gastvrij, en fijn om veel bekende terug te zien van vorig jaar.
  Heerlijke dagen gehad. Nog bedankt hiervoor. Ieder een gezellige jaar wisseling toe gewenst en een voorspoedig nieuw jaar.
  Tot ziens Yvonne en Moeder

 2. Jacqueline Kloos zegt:

  Wat een goed en uitgebreid reisverslag.
  Kan iedereen nog eens nagenieten van deze bijzondere Kerstbridgedagen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s