Reisverslag Carnaval 2015

________________________________________________________________

De Oringer Marke2

_______________________________________________________________

hetweer

Drentse (Carnavals)spreuk.
Krimpende wind en oetgaande vrouwen bint niet te vertrouwen.

PPTNet als vorig jaar staat de Carnavalsreis in het teken van “Ontdek Drenthe”. In het 5-daagse arrangement zijn naast de gratis drank van 18.00-24.00 en een bowlingmiddag zelfs vier entrees Cultureel Passe-Partout (CPP) inbegrepen waarvan twee bezoeken onder begeleiding van onze gids.

 

___________Uw reactie op het weekend zijn van harte welkom onderaan de pagina.

Vrijdag, 13 februari 2015

Alle spullen staan klaar om te vertrekken naar Odoorn. Mijn reis zal ongeveer 2½ uur in beslag nemen. Het weer voor de komende dagen ziet er best goed uit voor de tijd van het jaar met weliswaar een regenbuitje in het verschiet maar ook behoorlijk wat zon en zoals de Drentenaren zeggen: “Regen in februari is mest op de akker”. Om 17.15 uur heet ik onze gasten welkom met een lekker drankje. Daarna gaan we  naar het restaurant voor het diner en vervolgens weer terug naar de bridgezaal waar de koffie/thee klaarstaat.
Rond 19.45 uur beginnen we aan de eerste gezellige bridgeavond onder bezielende begeleiding van Helga Naarding. Voor nu wens ik onze gasten een goede reis. Tot Odoorn!

Het zonnetje staat hoog aan de hemel tegen aankomsttijd. De koffers worden uitgeladen en in de gezellige lounge wordt het steeds drukker. In de ruime bridgezaal heet ik om 17.15 uur iedereen welkom en stel ik Helga (wedstrijdleider) en Hennie (gids) voor.  We heffen het glas op een goed (lang) weekend met veel plezier en mooie herinneringen. In het restaurant worden we vriendelijk ontvangen door het personeel die ons op de wenken bediend en laat voelen dat we gewaardeerde gasten zijn. Na het diner drinken we koffie en thee in de bridgezaal, pakken we de loopbriefjes en geeft Helga het startschot. De eerste zitting is begonnen.

2        foto (26)        foto (28)

foto (27)De snelheid zit er in zeg. Klokslag 23.00 uur wordt het resultaat medegedeeld en gaan we met vrolijke gezichten en in alle tevredenheid over het verloop van de eerste dag naar de lounge en de bar voor de laatste drankjes van vandaag. Morgenochtend staat onze gids Hennie om 11.00 uur klaar bij de balie om in groepsverband te vertrekken naar het Gevangenismuseum in Veenhuizen.

________________________________________________________________

Zaterdag, 14 februari 2015

valentijnsdagBridgehaiku:
Valentijn legde
gracieus harten op tafel
en vroeg om haar hand (Anoniem)

foto (29)Met het verschijnen van de zon gaan we ons tegoed doen aan het ontbijt. Of de nuchtere Drentenaren iets hebben met Valentijn kom ik vandaag wel achter. Nu eerst naar het ontbijt en daarna naar de gevangenis.

Overigens van het fenomeen Carnaval merk je hier in Odoorn niets. De “Drent” maskeert zich niet om iemand anders de waarheid te zeggen, tegenwoordig de bedoeling van het feest? Lees hier: Het ontstaan van carnaval. 

foto (30)We staan klaar voor vertrek naar Hollands Siberië. Zo werd Veenhuizen vroeger ook wel genoemd. In 1823 bouwde de Maatschappij van Weldadigheid in Veenhuizen dwanggestichten voor bedelaars en landlopers. Veenhuizen is een bijzonder dorp met een wonderlijke geschiedenis, meer dan honderd rijksmonumenten en vijf gevangenissen die nog steeds in gebruik zijn.

unnamed (1)unnamed (2)

Een ritje met de boevenbus mag natuurlijk niet ontbreken. Onder de eerder genoemde link staat meer info over het gevang. Na het bezoek gaat ieder zijn eigen weegs maar ook een aantal gaat mee met de gids naar het beroemde Boomkroonpad, een prachtig stuk gebied waar je heerlijk kunt fietsen en wandelen.

De meeste gasten nemen een opknapbeurtje voor het diner en daarna worden de kaarten weer ter hand genomen voor de tweede zitting en na een echtpaar welkom te hebben geheten die vandaag is aangekomen. De vaart zit er wederom in. De dag sluiten we na nog even nagekaart te hebben in de zaal met een drankje in de bar af.
Valentijn heb ik in geen velden of wegen gezien?

77115873       foto (31)      foto (32)

Zondag, 15 februari 2015

2015-kmg-expositie-art-nouveau-art-déco-3-kl-thumbHet weer is ons gunstig gestemd (geen regen). Het blijft weliswaar fris (6°) en de zon zal pas in de middag op ons bolletje schijnen. Vandaag brengen we een bezoek aan het Keramisch Museum Goedewaagen. Aardewerk uit Art Nouveau en Art Déco kom je onder andere tegen. Nu eerst een eitje tikken.

unnamed (1)Het bezoek was luisterrijk en zeer de moeite waard. De conservator vertelde vol passie over het ontstaan en het huidige reilen en zeilen van de fabriek. We krijgen een rondleiding  en zien welke producten gemaakt worden van de grondstoffen (klei, porselein en granietslijpsel). Ook bezoeken we de schilderafdeling. Alle stukken die hier gekleurd uit de fabriek komen zijn met de hand geschilderd (o.a. de KLM-huisjes). Hierna gaan we richting hotel voor een drankje in de lounge. In deze gezellige ruimte is het goed toeven zo voor het diner.

unnamed        foto (33)       foto (35)

De vorige dagen stonden 3-gangen diners op de kaart. Vandaag worden we verrast met een uitgebreid zeer smakelijk diner-buffet. Om 19.30 uur is de bridgezaal weer keurig ingericht om te beginnen aan de derde zitting. Al snel merken we dat iemand een geintje heeft uitgehaald. In één hand verschijnen 13 harten?! Door iedereen wordt 7 harten geboden met één kleine uitzondering; 7 sans atout, -10. De avond verloopt in een heerlijke sfeer met een groep fijne mensen. Uitslagen zijn hier te vinden.

Maandag, 16 februari 2015

Afbeeldingsresultaat voor odoornDe mistige start van de dag maakt dat meteen wordt overgeschakeld naar “Weer On-line”.
Er staat: “Het is vandaag vrij zonnig in Odoorn”.
Mooi, dan gaan we een zonnige dorpswandeling tegemoet om 11.00 uur. In een kleine anderhalf uur vertelt onze gids Hennie over de geschiedenis van Odoorn en haar 1850 inwoners. Zij staat stil (letterlijk) bij objecten waarachter een verhaal zit en die Odoorn o.a. hebben gevormd. Verdere bezienswaardigheden in Odoorn zijn: verschillende boerderijen uit de 12e en 13e eeuw, hunebedden en een grafheuvel uit de steentijd. In Odoorn huisvest ook het SIVO Internationaal Folkloristisch Dansfestival en de Drentse Wandel 4-daagse.

Iedereen vond het bowlen leuk. Je begeeft je in een ruimte en in een sfeer die je doen vergeten hoe oud je bent. Goed en recht gooien lukt negen van de tien keer niet maar de lachspieren werken daarentegen des te beter. Lukt het om in één keer alles (bijna) omver te gooien wordt dat beloond met een daverend applaus en gejoel. Michael, de ober, voorziet ons van drankjes en heeft zelf ook schik van deze groep bowlende bridgers.

foto (36)

foto (37)      foto (38)

Het diner laat ons weer goed smaken. En dan… is het tijd voor de vierde en laatste zitting. De sfeer zit er goed in, het tempo ook. Om 22.15 uur beginnen we aan de laatste ronde. Voordat we beginnen aan de prijsuitreiking wordt Helga bedankt voor haar inzet als wedstrijdbegeleider en Hennie bedanken we voor haar werk als gids. Onze gasten worden gecomplimenteerd voor de gezellig dagen die we met elkaar hebben gehad in een fijn hotel met vriendelijk personeel. Uitslagen.

foto (39)

Beste gasten,

Alle stukjes van de puzzel vielen op de eerste dag al ineen. Een fijne groep mensen, een prettig hotel, de deskundige wedstrijdbegeleiding van Helga, onze gids Hennie die alle ins en outs weet van de omgeving Odoorn, het weer, de verzorging door het bedienend personeel en niet op de minste plaats de formule van het arrangement. Dit alles maakte het Carnavalsweekend tot een succes.

Vorm- en spelfouten vallen onder de aansprakelijkheid van BridgeTravelling. Correcties zijn welkom alsmede uw reacties onderaan de pagina .

Allemaal bedankt en tot de volgende keer!  Inge.

N.B.: Maar snel een echte camera kopen… 

3 reacties op Reisverslag Carnaval 2015

 1. Jan en Truus van Herpen zegt:

  Ook wij hebben genoten van het weekend.
  Het filmpje van Loes is ook prachtig.

  Jan en Truus van Herpen

 2. Loes Westgeest zegt:

  We hebben een erg leuke vakantie gehad. 5 Dagen veel gelachen en genoten van het mooie weer en de aardige mensen. Het is beslist een aanrader. Hierbij een kleine impressie van onze vakantie. https://docs.google.com/file/d/0B_hxwyyMMWVkSVZpdE1McXVjSlk/edit?usp=drive_web
  Loes Westgeest

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s