Bridge-Busreis Berlijn en Potsdam

______________________________________________________________

Toon belangstelling mei 2018 

Voor vertrek met de bus zijn 36 bridgers het minimum aantal om de reis door te laten gaan. Derhalve hebben we een formulier ontwikkeld om in te tekenen.
Bij voldoende belangstelling gaat de reis door. Naar formulier belangstelling

Naar het reisverslag augustus 2017


5-daagse Bridge-Busreis Berlijn en Potsdam
Inclusief rondrit/bezoek Berlijn en Potsdam


Van der Valk Hotel Berlin Brandenburg 4-sterren

In Berlijn gebeurt het! De meest vooraanstaande musea en prachtigste monumenten strijden met de beste restaurants en meest fantastische winkels om de gunst van de bezoeker. Het gehele jaar door is Berlijn een toeristische topbestemming.

Ligging

Op slechts 25 km. van het stadscentrum van Berlijn bevindt zich het luxe 4-sterren Van der Valk Hotel Berlin Brandenburg. Luxe en comfort, een ontspannen sfeer en een persoonlijke service, het zijn slechts enkele typeringen.

Faciliteiten

Receptie, Lift, Restaurant, Binnenzwembad, Sauna, Fitnessruimte, Spa (10% korting voor hotelgasten), Sfeervol Atrium, Buitenbar, Wintertuin.

Kamer

carousel_wide_1024x768_classic-plusAlle classic kamers zijn voorzien van een grote badkamer met bad en aparte douche, haardroger, telefoon met directe lijn, satelliettelevisie, safe, balkon of terras, wifi.

Internet/WiFi

Roamingkosten voor mobiel dataverkeer (bellen, mobiel internet) worden per 15 juni 2017 afgeschaft in EU-landen.

_________________________________________________

Reissom, vervoer en maaltijden

De reissom is inclusief busvervoer, logies en ontbijtbuffet. Overdag bezoekt u met de bus Berlijn en Potsdam waar u tegen betaling de (warme) lunch zult gebruiken. Een warme lunch is gebruikelijker in Berlijn dan in Nederland. Het aanbod is divers en loopt uiteen van een goede, niet te versmaden curryworst bij een cafetaria tot een (warme) maaltijd  in een restaurant. Tegen dinertijd kunt u zelf bepalen of u een kleine- of grote maaltijd van de kaart wenst tegen betaling in het hotel.


Bezoek Berlijn en Potsdam

Berlijn
berlin-91012_640We brengen een bezoek aan een van de populairste bestemmingen van Europa. Een bezoek aan de Duitse hoofdstad mag niet zonder rondgang langs de nodige historische highlights. De Brandenburger Tor, hét symbool van de naoorlogse opdeling en hereniging van Duitsland, vormt een voor de hand liggende start voor een culturele verkenning van Berlijn. Gelegen in het stadsdeel Mitte bevindt de enige overgebleven stadspoort van Berlijn (uit 1744) zich in de nabijheid van talrijke andere historische monumenten. Vele zijn gelegen aan het fraaie Unter den Linden, de prestigieuze stadsboulevard die ooit het kasteel Berliner Schloss met de koninklijke jachtvelden verbond. Nu vind je hier naast diverse ambassades, luxueuze winkels en Hotel Adlon (het bekendste hotel van Berlijn) indrukwekkende monumenten als de Staatsopera, de oude bibliotheek en de Berliner Dom. Om de hoek van de Dom ligt het Museuminsel. Als ware kunstliefhebber verlaat je Berlijn natuurlijk niet zonder een bezoek aan dit museale epicentrum dat als een eiland in de rivier de Spree is gelegen. Maar liefst vijf toonaangevende musea zijn hier gevestigd, waaronder het populaire Pergamon Museum met zijn indrukwekkende collectie archeologische vondsten.

Potsdam
Even buiten de stadsgrens van Berlijn ligt Potsdam. Nu de hoofdstad van de deelrepubliek Brandenburg, ooit residentiestad van Pruisen. In ongeveer tweehonderd jaar tijd zijn hier in opdracht van de toenmalige koningen adembenemend mooie kastelen en paleizen gerealiseerd, zorgvuldig gesitueerd in het glooiende landschap. Het is aan deze tijd dat Potsdam haar glorie ontleent. Wie ook maar even kan, moet zich losweken van Berlijn om ook een bezoek te brengen aan het unieke parklandschap dat in 1990 op de Unesco-Werelderfgoedlijst is komen te staan: zo’n 500 hectare grondgebied met 150 gebouwen uit de tijd van 1730 tot 1916. Het is bijna ondoenlijk om een selectie te maken omdat zowel de stad zelf als de paleizen zo hun charme hebben. Als het dan toch moet, dan kun je eigenlijk niet voorbij aan een bezoek aan Pruisisch Versaille, oftewel Slot Sansoucci, en het Neues Palais, beide gebouwd in opdracht van koning Frederik de Grote. Maar ook de stad Potsdam zelf is een bezoek meer dan waard. Al was het alleen al om de Nederlandse wijk, Holländisches Viertel (gebouwd tussen 1734-1742), met zijn rodebakstenenhuisjes te bezoeken.

______________________________________________________________

Bridgen

cards-166440__180We spelen 3 avonden bridge (inloop 19.30 uur) onder aanvoering van NBB-gekwalificeerde begeleiding. We verstrekken meesterpunten volgens geldende schaal. Voor de nummers 1, 2 en 3 een leuk prijsje. U bent niet verplicht alle dagen mee te doen.

___________________________________________________________

Inclusief

 • Reis per moderne touringcar met o.a. airco en toilet
 • Diensten ervaren chauffeur
 • 4 overnachtingen
 • Dagelijks ontbijtbuffet
 • Bezoek aan Berlijn/Potsdam
 • 3 avonden bridge onder aanvoering wedstrijdbegeleiding (NBB-gekwalificeerd)
 • Wij verstrekken meesterpunten volgens geldende schaal
 • Voor de nummers 1, 2 en 3 een prijsje

Exclusief

 • Reserveringskosten € 25,00 per boeking
 • Niet omschreven maaltijden
 • Eventuele entreekosten
 • Reis- en/of annuleringsverzekering

 

we-enjoy-making