Jubileum 80-jarig bestaan B.C. Bridgeclub Amersfoort

________________________________________________________________

LogoBridge Club Amersfoort 1933-2013

________________________________________________________________

foto 4Op 10 december 2013 vierde bridgeclub Amersfoort haar 80-jarige bestaan in Van der Valk Hotel Leusden. BridgeTravelling was daarbij voor het geven van een clinic door Enri Leufkens.

Bijna 100 leden zaten gekluisterd aan hun stoelen en luisterden aandachtig naar de clinic “Kaartlezen”. Iedere aanwezige kaart, iedereen kan lezen maar de samenvoeging van deze woorden heeft heel wat stof doen opwaaien. Enri liet zien dat een uitkomst veel vertelt over de kaartverdeling en plaatsing van punten bij de tegenstanders.

foto 5In een 4S contract heb je op het eerste oog 4 verliezers. De snit op AHB moet uitkomst bieden om het contract te maken. Echter na de uitkomst is bekend dat de V achter dit figuur AHB zit. Verzin een list om toch je contract te halen met wellicht de ruiten in de dummy. Aldus Enri. Na uitleg bleek de list geen list te zijn maar logica op basis van de bieding en uitkomst gecombineerd met speeltechniek en 100% gegarandeerd.

Na de verrassende analyse stond van verbazing menig mond in een niet al te gracieuze stand bij een van de oudste clubs van Nederland. Zo passeerden nog heel wat spellen de revue waarvan enkele verwerkt waren in de spellen die later op de avond tijdens de drive werden gespeeld.

foto 2De nabespreking van de ingevoegde spellen zorgde voor heel wat hilariteit en vragen die door Enri met een komische kwinkslag werden beantwoord.

Na een geslaagde goed georganiseerde jubileumavond in Leusden – met voordrachten, optredens, een clinic, een drive en dankwoorden – vertrok iedereen met een herinnering en.. de clinic naar huis.

Meer weten over of lid worden van B.C. Amersfoort? Lees verder.. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s